Hoe kan je een

App laten maken

Een app laten maken, hoe werkt dat eigenlijk? Voor ons is het heel normaal maar waar moet je rekening mee houden en wat zijn de diverse opties? Het begint allemaal met een goed idee maar dan ben je er nog niet, de kracht zit hem immers in de uitwerking. YipYip bouwt apps voor zeer diverse klanten, van data gedreven b2b apps tot games voor kinderen.

We adviseren graag over mogelijke toepassingen voor specifieke wensen. Om alvast een beeld te geven hebben we globaal beschreven wat er zoal bij komt kijken.

Doel

Voordat een app gemaakt kan worden moet er een helder doel gespecificeerd zijn en de app een onmisbaar onderdeel hiervan uitmaken. Doelen kunnen onder andere zijn:

Entertainment

Apps om gebruikers te vermaken. Het karakter van apps binnen de entertainment categorie is vaak marketinggericht. Marketing van een merk of product middels games, grappige gadgets of unieke ervaringen op fysieke locaties.

Utilities

Apps die bedoeld zijn om het dagelijkse leven een stukje eenvoudiger te maken. Apps helpen bijvoorbeeld bij: de weg vinden, het leren van een nieuwe taal, het snel opzoeken van bepaalde informatie of het boeken van een vlucht.

Data driven

Apps die voornamelijk gebruik maken van externe data om snel gegevens beschikbaar te stellen. Meestal zijn deze apps bedoeld voor business-to-business maar ook voor consumenten zijn hier voorbeelden van te noemen.

Platformkeuze

Er moet een keuze gemaakt worden voor het platform waar de app op wordt uitgebracht. YipYip bouwt apps voor zowel iOS als Android. Welke van deze platformen het beste gekozen kan worden hangt af van vele factoren zoals: het doel van de app, huidige gebruikers en gebruikscontext.

Universele app

Een universele app is een app die zowel op de meest gebruikte iOS én Android toestellen werkt. Een universele app is meestal het meest interessant omdat je hiermee een maximaal aantal potentiële gebruikers kunt bereiken.

Er zijn immers veel iOS en Android gebruikers maar als je ze allemaal kunt bereiken is dat uiteraard nog interessanter. Toch zijn er goede redenen om voor één van de twee platformen te kiezen, vaak is het een budgettaire kwestie maar kan ook een andere reden hebben. Bijvoorbeeld omdat je gebruik wilt maken van een specifieke iOS feature (zoals HomeKit) of Android feature.

iOS

Het besturingssysteem van de iPhone, iPad en Apple Watch. Het bereik en de kracht van de App Store is groot. Een aantrekkelijk platform als je ...

Geld wilt verdienen aan de verkopen van je app

Gemiddeld geven iOS gebruikers meer geld uit aan apps dan gebruikers van andere apparaten, dit zijn niet alleen app verkopen maar ook in-app aankopen. Ondanks de enorme opkomst van Android wordt er nog steeds meer geld verdiend met de App Store.

Een specifieke doelgroep voor ogen hebt

Gebruikers van iOS zijn eenvoudiger te typeren dan gebruikers van andere systemen omdat de producten van Apple ook op specifiekere doelgroepen gericht zijn.

Zeer actieve gebruikers zoekt

iOS gebruikers zijn actiever bezig met hun apparaat. Het is waarschijnlijker dat er een lange-termijn relatie zal ontstaan met iOS gebruikers dan met gebruikers van andere systemen.

Wilt dat iedere ondersteunde telefoon/tablet werkt

Bij iOS heb je de garantie als het ondersteunde versienummer op het device draait dat de app ook werkt. Bij Android is deze garantie er niet en zul je er altijd rekening mee moeten houden dat er mensen zullen zijn die de app niet kunnen gebruiken.

Android

Het besturingssysteem van de Google dat op vele telefoons en tablets wordt gebruikt waaronder Samsung en Acer. Android is interessant als je ...

Zoveel mogelijk gebruikers wil bereiken

Android heeft vele malen meer gebruikers als iOS. Omdat Android draait op low-budget devices van €30 tot premium Samsung telefoons van €900, is de gebruikersgroep ook even divers.

Een gratis app wil aanbieden

Gebruikers van Android zijn eraan gewend dat apps gratis zijn. Gratis apps zijn dan ook zeer populair onder Android gebruikers.

Geld wilt verdienen op alternatieve manieren

Android gebruikers zijn veel meer gewend aan advertenties dan gebruikers van iOS. Ze zullen hier dan ook minder negatief op reageren. Zeker als er mogelijkheden zijn om deze advertenties ‘af te kopen’.

Vrijheid wilt in functionaliteit

Android geeft ontwikkelaars meer mogelijkheden dan iOS. Je hebt totale vrijheid bij het ontwikkelen van een Android app waar je bij iOS aan een aantal regels van Apple gebonden bent.

Welke keuze je ook maakt, zorg er voor dat iedere keuze weloverwogen is.

Hulp nodig?

Wij helpen graag bij het maken van de juiste overwogen keuzes! Neem contact met ons op