Geef gebruikers de mogelijkheid om inhoud te delen met vrienden social media

Social Media in apps

Door de grote beschikbaarheid aan social media kanalen is het lastig te bepalen welke platformen je moet inzetten om een specifiek doel te behalen. Of dit nu Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ of Instagram is. Elk van deze platformen heeft eigen opties en mogelijkheden. En daar houden we rekening mee tijdens de app ontwikkeling.

Simpele share op social media

Allereerst kijken we kritisch naar het nut van een social media koppeling. Als we social media inzetten moet het een meerwaarde creëren voor zowel de gebruiker als zijn/haar vrienden en volgers. Bij een simpele social share denken we altijd goed na over wat er exact gedeeld kan worden en hoe dit tot meer conversie leidt voor het product. Het doel van het delen van een onderdeel uit de app: het moet aantrekkelijk zijn voor gebruikers én tegelijk aan volgers laten zien wat de bron is – een interessante app die zij zelf ook direct kunnen downloaden. Geen geringe uitdaging; daarom is de toevoeging van sociale media in apps iets om vooraf echt goed over na te denken.

De simple social share maakt gebruik van de ‘standaard’ deel functionaliteit van het besturingssysteem en zorgt ervoor dat gebruikers volledige vrijheid hebben waar ze de content plaatsen.

Diepere integratie met social media

Onder andere Facebook biedt heel veel mogelijkheden als het gaat om de integratie van sociale functies in jouw eigen app. Zo kun je vrienden laten kennismaken met de app via Facebook, door de app updates te laten plaatsen. Ook kan Facebook gepersonaliseerde app-invites sturen naar iedereen binnen dat netwerk, zodat het gebruik van de app organisch groeit. Uiteindelijk is word-of-mouth van vrienden of bekenden een zeer krachtigste middel om nieuw publiek succesvol een nieuwe app te laten ontdekken. En als Facebook jou een handje helpt om dat voor elkaar te krijgen, dan kan dat een interessante koppeling zijn voor je product.

Ook Facebook Messenger kan worden geïntegreerd zodat rijke content kan worden gedeeld via Messenger. Door mensen berichten te laten sturen via Messenger vanuit jouw app, blijven ze in jouw omgeving en worden ze meteen geprikkeld om informatie te delen met hun netwerk.

Adverteren via social media

Omdat we zelf ook veel tijd op social media doorbrengen weten we wat er mogelijk is om je app daar te promoten. Adverteren op Facebook of Twitter is tegenwoordig niet alleen gericht op het binnenhalen van downloads, maar ook om een app actief te houden. Je kunt specifiek targetten op mensen die de app juist al hebben, om zo te zorgen dat ze vaker terug komen.

Je kunt heel goed de conversie van het bereik meten door de sociale media in de app te bundelen: dit biedt gelijk inzicht in wat een campagne heeft opgeleverd.

Ook kun je de acties van nieuwe gebruikers volgen met mobile app installs.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van social media?

Neem contact met ons op