Kinderen op de basisschool verbeteren hun taalvaardigheid met

Bru-taal.

Over dit project

Klant

Flonc

Merk

Bru-taal

Release datum

Juli 2015

Awards

 • Meester app award

Bru-taal app

Bru-taal biedt spelers de mogelijkheid te spelen met taal, oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast kan er gericht worden geoefend op een instelbaar niveau en taalonderdeel.

Voor wie is Bru-taal?

Bru-taal is primair gericht op kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8). Daarnaast is de app ook uitermate geschikt voor kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling, kinderen die logopedie volgen en mensen die Nederlands aan het leren zijn.

Thuis, onderweg of in de klas

Bru-taal werkt op tablets én smartphones waardoor zowel thuis, onderweg als in de klas kan worden gespeeld!

Engels

Op het moment wordt er binnen YipYip labs hard gewerkt aan een nieuwe versie van Bru-taal die zich richt op het leren van de Engelse taal. Deze versie zal ook te spelen zijn op de iPhone & iPod om het gebruik onderweg meer te stimuleren.

Appsite

Voor Bru-taal is tevens een website ontwikkeld om de app goed te promoten. De website bevat een trailer, unique selling points en de mogelijkheid om suggesties en/of supportvragen in te schieten.

App store statistieken

Bru-taal heeft inmiddels al enkele keren de eerste plaats bezet in de ‘overall’ categorie en behoudt steevast een plek in de top 100.

Ouders

Specifieke functionaliteit voor ouders

Verantwoord

Alle vragen en antwoorden zijn samengesteld door experts en logopedisten die weten waar kinderen het meest moeite mee hebben in de Nederlandse taal.

Speels & leerzaam

Op speelse wijze om leren gaan met taal. Met meer dan 50 levels is Bru-taal een zéér complete app waar je kind urenlang speelplezier aan zal beleven en veel van zal leren.

Meerdere gebruikers

De app hoeft slechts één keer aangeschaft te worden en bevat géén in-app purchases. Bru-taal werkt op iPhone, iPod en iPad. Er is dus geen noodzaak om meerdere versies te kopen.

Onderwijs

Specifieke functionaliteit voor leraren én scholen

Meester App

Bru-taal heeft de Meester app award gewonnen voor ‘Beste apps binnen het basisonderwijs’. Een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meerdere kinderen

Er kunnen meerdere kinderen ná elkaar oefenen met Bru-taal. Daarnaast maakt Bru-taal gebruik van de korting voor educatie. Licenties zijn per apparaat en niet per gebruiker.

Statistieken

Statistieken zijn vooral waardevol voor leraren. In één oogopslag is inzichtelijk hoe een kind het doet en waar er eventueel problemen zijn. Zo kan er gericht getraind worden.

Afbeeldingen

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Pelgrim

  Tim Pelgrim

  partner & technical director

  t.pelgrim@yipyip.nl

  Paul Bierhaus

  Paul Bierhaus

  art director & sound designer

  p.bierhaus@yipyip.nl