Altijd op de hoogte van een actuele verscheping

Jordex Track & Trace app.

Over dit project

Klant

Jordex Shipping & Forwarding

Release datum

September 2013

Jordex is een logistiek dienstverlener en zijn gespecialiseerd in zeevracht, luchtvracht en land transport. De Jordex Track & Trace app voor iPhone, iPad & Android geeft klanten van Jordex de mogelijkheid hun containers wereldwijd te volgen. Op ieder moment kan de status van een verscheping worden opgevraagd. De app is een uitbreiding op de website waar een vergelijkbaar systeem wordt gebruikt.

Aanleiding

Klanten van Jordex hebben vaak zelf óók klanten die regelmatig om statusupdates vragen. De informatievoorziening via de website is een eerste stap om dit te faciliteren maar voldoet niet aan de mobiele context en is tevens statisch. De website kan geen updates aan de gebruikers versturen, de door YipYip ontwikkelde apps voorzien in deze behoeften.

Data

Via de apps kan direct informatie worden opgehaald uit de systemen van Jordex. Dit zijn gegevens zoals geschatte aankomsttijd, werkelijke aankomsttijd, tussenhavens. Op alle eigenschappen kan een notificatie worden ingesteld zodat gebruikers op de hoogte worden gehouden van specifieke veranderingen en gebeurtenissen.

Platform(en)

Omdat er verschillende contexten van gebruik zijn is er een universele app gemaakt. Daardoor werkt deze zowel op de iPhone als de iPad en hebben we tevens een vertaling naar Android gemaakt. Voor smartphones en tablets zijn verschillende ontwerpen gemaakt.

Vragen over deze case study?

Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

Tim Nooteboom

Tim Nooteboom

partner & creative director

t.nooteboom@yipyip.nl

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

project manager

z.bebenroth@yipyip.nl