Wetenschappelijk onderbouwd en praktisch toepasbaar

Landelijk Kenniscentrum Kinder & Jeugdpsychiatrie.

Over dit project

Klant

Landelijk Kenniscentrum KJP

Release datum

November 2012

Het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een landelijke netwerkorganisatie waarin professionals, experts, onderzoekers, ouders en kinderen samenwerken aan de wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijkse werk in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Wetenschappelijke kennis rondom de grote thema’s binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie wordt vertaald in praktische protocollen.

Website

Voor het kenniscentrum hebben wij de technische uitvoering van de website en CMS op ons mogen nemen. De site communiceert richting professional, ouders en kinderen over het laatste nieuws en gevestigde protocollen rond de verschillende stoornissen.

De grootste uitdaging was het inzichtelijk en beheersbaar houden van de grote hoeveelheid informatie.

Apps

Naast de website hebben wij ook de Kenniscentrum KJP app ontwikkeld, ‘Formularium’. Via deze app, die gericht is op kinder- en jeugdpsychiaters, wordt informatie over medicatie ontsloten. Men kan bijvoorbeeld opzoeken wat de aanbevolen dosis is van verschillende psychofarmaca bij jonge kinderen (deze informatie wordt doorgaans niet in de bijsluiter gegeven).

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Custom back-end

Om te zorgen dat de wijze waarop gesorteerd wordt en de data wordt aangeboden optimaal is hebben we een doelgroep onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is in verschillende steden gehouden op universiteiten en hogescholen.

Samenwerking

De website is in samenwerking met Content Strategies for Global Companies ontwikkeld.

Vragen over deze case study?

Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

Tim Nooteboom

Tim Nooteboom

partner & creative director

t.nooteboom@yipyip.nl

Tim Pelgrim

Tim Pelgrim

partner & technical director

t.pelgrim@yipyip.nl