Overal ter wereld toegang tot actuele product- en voorraadinformatie

NDT Catalogus app.

Over dit project

Klant

NDT International BV

Release datum

April 2015

NDT is leverancier van zowel binnen- als buitenpotten. Het is en echt familiebedrijf dat is opgericht in 1968, inmiddels hebben de kinderen van de oorspronkelijke oprichters het stokje overgenomen. NDT levert potten voornamelijk aan tuincentra met een breed assortiment.

Aanleiding

NDT verkoopt haar producten over de hele wereld, momenteel zijn ze in 44 landen actief. Sales medewerkers hebben daarom ook te maken met veel verschillende tijdzones. Deze maken het lastig om snel aan product- of voorraadinformatie te komen. Het hoofdkantoor in Nederland is immers niet altijd geopend en systemen zijn nog niet zo ingericht dat ze overal toegankelijk zijn.

Catalogus app

YipYip ontwikkelde een catalogus app voor iPad waar sales medewerkers direct product- en voorraadinformatie uit het systeem kunnen ophalen. Deze dataverbinding loopt via een speciaal ontwikkelde API die een koppeling legt met het ERP systeem Exact.

De app stelt medewerkers in staat in te loggen, de hele collectie te bekijken/presenteren en vervolgens direct een (concept)order in het systeem te zetten. De order wordt ten alle tijden nog op het hoofdkantoor gecontrolleerd op geldigheid. Dit om te voorkomen dat eventueel reeds verkochte voorraad dubbel verkocht wordt of andere planningszaken goed opgevangen kunnen worden.

Business tool

De iPad app wordt puur binnen de organisatie van NDT verspreid en is dan ook niet in de publieke App Store te downloaden. Het stelt het bedrijf in staat om direct klanten aan zich te binden door de concept-order. Klanten hoeven niet meer te wachten op informatie en hebben zo ook minder tijd om zich te bedenken of concurrenten te benaderen.

Het snel kunnen sluiten van een deal is een belangrijk aspect die grotendeels getackled wordt door de app en kan daardoor groei stimuleren. Tevens zijn sales medewerkers altijd op de hoogte van de nieuwste producten en hoeven ze niet continu in de gaten te houden of er nieuw presentatiemateriaal beschikbaar is.

Modus

De iPad app heeft twee verschillende modi

Presentatie modus

In de presentatie modus staan de producten centraal, worden groot uitgelicht en vooral in de 'echte setting' getoond. Op deze manier kan een klant een goed beeld krijgen van het assortiment

Sales modus

In de sales modus kan overgegaan worden tot de 'harde verkoop'. Een sales manager kan een bestaande klant selecteren of een nieuwe klant aanmaken in het systeem. Zodra dit gedaan is wordt uit het systeem direct een aangepaste prijslijst opgehaald die voor de specifieke klant geldt.

Door producten toe te selecteren uit de catalogus wordt de order gevuld en vervolgens nog aangevuld met een eventuele korting per product en een gewenste levertijd

Afbeeldingen

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Nooteboom

  Tim Nooteboom

  partner & creative director

  t.nooteboom@yipyip.nl