Ontdek griezelige karakters en spannende avonturen

Paul van Loon app.

Over dit project

Klant

WPG Kindermedia

Merk

Uitgeverij Leopold

Release datum

September 2016

Wanneer kinderen in Nederland zelfstandig beginnen te lezen is de kans groot dat ze al snel een van de spannende verhalen van Paul van Loon verslinden. Of het nu het minihekjse Foeksia is of Dolfje Weerwolfje en zijn vriendjes, de verhalen van Paul van Loon hebben al vele kinderharten veroverd.

Samen met Total startte WPG Kindermedia een actie waarbij door te tanken gespaard kon worden voor een selectie van zijn boeken. Een mooie kans voor de liefhebbers en een leuke introductie voor lezers die het werk van Paul van Loon nog niet kende. Om fans en nieuwkomers nog meer de fantasierijke wereld van Paul in te trekken mochten wij een mobiele app maken waarin spelers door te puzzelen kleine verhalen, inspirerende videos en bijzondere foto’s konden verdienen. Daarnaast gaf Paul ook nog eens gratis tips voor het schrijven van je eigen boek of het maken van een goede spreekbeurt!

Paul van Loon app - Sleutel

Puzzelend op ontdekkingstocht

Legpuzzels, schuifpuzzels en flippuzzels

De boeken van Paul van Loon zijn vaak gevuld met prachtige illustraties. In de app hebben we een eenvoudig systeem gemaakt waarin we alle illustraties konden stoppen die we maar wilden en de app maakte er dan puzzels van. Van makkelijk tot heel erg moeilijk, met veel of weinig stukjes. Leg, schuif en flip jij ze allemaal in elkaar?

Paul van Loon app - Zoekpuzzel

Zoekpuzzel

Maar ook in de spelwereld valt er een hoop te ontdekken. De puzzels zitten namelijk allemaal verstopt dus het is soms flink zoeken om alle stukjes te vinden! Ook zul je sleutels moeten verdienen met het oplossen van puzzels om zo de uitgang naar een volgend level te openen.

Beloningen verzamelen

Paul van Loon app - Beloningen

Door het spelen van de app en het oplossen van puzzels kunnen spelers wel meer dan 50 verschillende beloningen verzamelen. Van videos waarin Paul van Loon vertelt hoe je een boek schrijft of een spreekbeurt maakt tot volledige hoofdstukken uit zijn bekendste boeken.

Welkom in de wereld van Paul van Loon

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Paul Bierhaus

  Paul Bierhaus

  art director & sound designer

  p.bierhaus@yipyip.nl

  Zita Bebenroth

  Zita Bebenroth

  project manager

  z.bebenroth@yipyip.nl