Wandel langs de mooiste street art van Rotterdam

Rewriters app.

Over dit project

Klant

Stichting HipHopInJeSmoel

Merk

Rewriters Rotterdam

Release datum

Maart 2016

Awards

 • Aardig Onderweg Award

Rewriters maakt zich hard voor straatkunst (graffiti & street art) in Rotterdam. Zij bieden Rotterdamse straatkunstenaars een platform in hun eigen stad zodat zij hun eigen werk kunnen etaleren in de buitenruimte. Er zijn vele Rotterdamse kunstenaars inmiddels populair in het buitenland en worden overal ter wereld gevraagd om hun kunt te plaatsen.

In Nederland is dit echter vaak een probleem vanwege regels en bureaucratie. Rewriters zorgt voor legale 'kale' muren of muren die vaak beklad werden in de stad om te zorgen dat deze permanent met mooi werk bekleed kunnen worden. Publiek werk van kunstenaars wordt immers niet zomaar overspoten.

Wandelroute app

Het uiteindelijke resultaat van alle kunstprojecten zijn allemaal te vinden op de website van Rewriters en in de bijbehorende app. Omdat de kunstwerken zich allemaal op loopafstand van elkaar bevinden is er een wandelroute samengesteld waar alle kunstwerken in te vinden zijn. De route start vanaf het Centraal Stadion en loopt door een groot deel van de binnenstad.

Rotterdam Routes app

We gebruiken hiervoor de techniek die we eerder hebben ontwikkeld voor de Rotterdam Routes app. Het back-end en de app zijn technisch gedupliceerd en hebben we vanaf dat punt doorontwikkeld. Zowel op het gebied van design als een aantal technische keuzes.

Nieuwe routes

De inhoud van de app kan eenvoudig beheerd worden middels een eigen Content Management Systeem (CMS) waardoor er momenteel gewerkt wordt aan het uitbreiden van de app met meerdere routes.

Afbeeldingen

Een aantal van de kunstwerken in de Rewriters app

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Nooteboom

  Tim Nooteboom

  partner & creative director

  t.nooteboom@yipyip.nl

  Zita Bebenroth

  Zita Bebenroth

  project manager

  z.bebenroth@yipyip.nl