Voordelig op pad in Rotterdam met de

Rotterdampas app.

Over dit project

De Rotterdampas is de leukste kortingspas van regio Rotterdam. In Rotterdam kan iedereen, oud en jong, een Rotterdampas aanschaffen om gratis of met korting leuke activiteiten te ondernemen. In eigen stad of net daarbuiten. In allerlei categorieën is er iets te beleven: eten en drinken, spelen, sporten, cultuur, leren, relaxen... Het hele jaar door geniet je met de Rotterdampas van aantrekkelijke kortingen. En was dit initiatief eerst vooral voor mensen met een kleine beurs - inmiddels is de vrolijke gele pas populair onder alle inwoners van de stad. Studenten, ouderen, gezinnen: zoveel voordeel laat je niet liggen!

Met de Rotterdampas doe je een jaar lang meer dan 750 leuke dingen, gratis of met korting. Met de app heb je alle acties bij de hand en met de verbeterde zoek- en filterfunctie vind je gemakkelijk de leukste Rotterdampas acties.

Filteren op actuele acties

Omdat er heel veel last minute acties zijn, is het handig om online, via de nieuwsbrief en in de app goed bij te houden wat er speelt. In een overzichtelijke lijst vind je op je telefoon de acties die het snelst aflopen bovenaan. Daarin kun je filteren op soort actie, en of het geschikt is voor kinderen. En of het een activiteit is die goed samengaat met slecht weer. Dat maakt kiezen een stuk makkelijker!

Locaties op de kaart

Het allergrootste voordeel van de Rotterdampas app is de mogelijkheid om op de kaart te bekijken wat je allemaal kunt doen. Jouw actuele locatie wordt helder weergegeven, met alle geldige aanbiedingen daaromheen. Wil je graag een andere hoek van de stad ontdekken? Kijk dan wat daar allemaal wordt aangeboden: van gratis ijsje tot een uurtje jumpen, en van een heerlijke wellness behandeling met korting tot een gratis dagje pretpark of dierentuin. Het kan allemaal, een heel (pas)jaar lang!

Campagne en online middelen

De Rotterdampas app is onderdeel van de totale campagne en identiteit, die wordt ontwikkeld door creative agency IN10. De website wordt ontwikkeld door Burst. YipYip is verantwoordelijk voor de iOS app en de Android app, die communiceren met het backend systeem. Nieuwe acties of wijzigingen worden door de opdrachtgever zelf ingevuld, zodat de apps en website altijd actueel zijn. 

Doorontwikkeling

Met zoveel gebruikers en zoveel content is het vaak een hele klus om alle wensen in de app te implementeren. Daarom werken we hard aan doorontwikkeling van beide apps, zodat gebruikers straks nog veel meer kunnen bijhouden: wensenlijstjes, pasgebruik en recensies. Ondertussen zorgen we dat de apps goed blijven werken in de meest recente softwareversies en op eventuele nieuwe devices.

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Nooteboom

  Tim Nooteboom

  partner & creative director

  t.nooteboom@yipyip.nl

  Tim Pelgrim

  Tim Pelgrim

  partner & technical director

  t.pelgrim@yipyip.nl