Het optimaliseren van de tablet weergave van

TUI.nl.

Over dit project

Klant

TUI Nederland N.V.

Merk

TUI.nl

Release datum

Augustus 2014

Awards

 • Website van het jaar (2015)

YipYip heeft in samenwerking met het interne design & development team van TUI meegewerkt aan de realisatie van de nieuwe versie van www.tui.nl.

Interne veranderingen in de organisatie en merkstrategie gaven de aanleiding voor dit project. Het kenmerkende oranje van Arke en Arkefly is vervallen en overgenomen door kleuren uit de global huisstijl TUI Red, TUI Blue en TUI Light Blue. Daarnaast is zowel Arke als Arkefly volledig opgegaan in TUI en is de nieuwe website gebouwd in HTML5 en CSS3.

Mobiele bezoekers

Naast het meewerken aan de realisatie van het nieuwe framework was de voornaamste rol van YipYip het optimaliseren van de website voor tablet gebruikers. Bezoekers met een iPad of Android tablet moeten moeiteloos door de website kunnen navigeren zonder dat er een volledig nieuwe website ontworpen en ontwikkeld werd.

Doelstelling

De uitgangspositie was gebruikers niet forceren om te moeten zoomen. Alle elementen moeten op een degelijk formaat worden getoond, goed leesbaar en goed tapbaar zijn. Icons zijn geoptimaliseerd, links en buttons hebben een juiste tapbaarheid en swipe gestures worden goed afgevangen. Dit is voor alle componenten binnen de website doorgevoerd waaronder: homepage, thema pagina’s, zoek controls, zoekresultaten, accomodatie detailpagina’s, boekingsdialoog, mijn omgeving en marketingpagina’s.

Resultaat

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Nooteboom

  Tim Nooteboom

  partner & creative director

  t.nooteboom@yipyip.nl