Nostalgie voor de allerjongsten

Jip en Janneke Dieren en Spelen apps.

Over dit project

Klant

Em. Querido Kinderboeken Uitgeverij

Merk

Jip en Janneke

Release datum

Juni 2015

Awards

 • Media Ukkie Awards 2015 (nominatie)

Iedereen kent Jip en Janneke, het vrolijke duo uit de boeken van Annie M.G. Schmidt met de kenmerkende illustraties van Fiep Westendorp. Wij zijn er in ieder geval zelf allemaal mee opgegroeid. Het was daarom ook een echte ‘trip down memory lane’ gedurende de ontwikkeling van de nieuwe Jip en Janneke apps.

Twee apps, dieren & spelen

In opdracht van Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij heeft YipYip twee apps ontwikkeld met ieder een eigen thema binnen eenzelfde stramien. In Jip en Janneke Dieren zijn onder andere poes Siepie, de haan en de egel te vinden en ook Takkie de hond is van de partij. Jip en Janneke Spelen werkt op dezelfde manier en bevat al het speelgoed van Jip en Janneke zoals hun treintjes, blokken en knuffels.

De apps zijn gebaseerd op de bestaande kartonboekjes (verkrijgbaar bij de Hema) die dezelfde naam als de apps dragen. De apps zijn vooral geschikt voor de allerkleinste kinderen, van 0 tot 3 jaar, en zijn ontwikkeld voor iPhone, iPad & Android.

Puzzels

Natuurlijk geeft een app veel meer extra’s dan een boekje: we hebben geluiden en animaties toegevoegd. Zo komen de karakters echt tot leven! Buiten de geluiden en animaties is er nog een onderdeel toegevoegd wat niet in de kartonnen boekjes te vinden was; een klein spelelement. Ieder element uit de app is ook in puzzelvorm terug te vinden zodat kinderen meer speelplezier aan de app beleven.

Resultaten

Jip en Janneke nog steeds mateloos populair

Dat Jip en Janneke nog steeds populair zijn blijkt vooral uit de cijfers. In de eerste dagen na de release waren de apps al te vinden op de eerste én tweede plek van de categorieën ‘Boeken’ en ‘Kinderen’ in de App Store!

Download de apps

De apps zijn te koop voor €0,99 in de App Store en op Google Play.

Afbeeldingen

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Pelgrim

  Tim Pelgrim

  partner & technical director

  t.pelgrim@yipyip.nl

  Paul Bierhaus

  Paul Bierhaus

  art director & sound designer

  p.bierhaus@yipyip.nl