Een pakkende app of een spannende game valt of staat met uitstekend sound design

Zintuigen

Wanneer je een film kijkt of een spel speelt is 70% van wat je waarneemt geluid, onze hersenen zijn nu eenmaal sneller in het registreren van geluid dan beeld. Bovendien is muziek het medium die het meest direct een bepaalde emotie overbrengt, probeer maar eens een horror of drama film zonder geluid te kijken!

Feedback

In mobiele applicaties en games is het van belang om gebruikers feedback te geven. Dit is niet alleen om gebruikers duidelijk te maken dat ze een goed antwoord hebben gegeven of dat er iets is misgegaan tijdens het versturen van een bericht. Als gebruiker wil je ook duidelijk merken dat je een knop hebt ingedrukt of een andere interactie hebt gedaan met de applicatie.

Alleen visuele representatie hiervan is niet ideaal, daarom speelt sound design een belangrijke rol in de apps en games die we ontwikkelen.

Muziek

Niets is zo universeel gedeeld als de liefde voor muziek. Het luisteren van muziek geeft niet alleen onze hersenen iets te doen, het gaat vaak ook gepaard met een fysieke reactie. Daarom luisteren we zonnige muziek om onszelf op te vrolijken of opzwepende muziek wanneer we een fysieke inspanning moeten leveren.

Muziek kan de sfeer en beleving van een app enorm beïnvloeden. Bij YipYip componeren we daarom volledige soundtracks wanneer het een duidelijke toepassing heeft binnen het product. Soms is de muziek een wezenlijk onderdeel van de spelervaring, soms ondersteunt het een bepaalde dynamiek in het verhaal en soms is het het ideale middel om een saai moment leven in te blazen.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van sound design?

Neem contact met ons op