YipYip is een ervaren

App ontwikkelaar Rotterdam

.

Rotterdam is een wereldstad. Beroemd vanwege de moderne architectuur, de bloeiende handelshaven en de rauwe culturele wereld, waar innovatie aan de orde van de dag is. Ook op technologisch vlak, daardoor is het een geweldige plek voor ons als App ontwikkelaar om ons te vestigen. We zitten op 5 minuten wandelen van het Centraal Station, midden tussen de startups, innovatieve bedrijven en gevestigde IT-ers. Ook de opleidingen in Rotterdam zijn van zeer hoog niveau, waar we regelmatig een bijdrage aan leveren in de vorm van gastcolleges of het bieden van stages.

Rotterdamse mentaliteit

YipYip omarmt die bruisende Rotterdamse energie, daarom hebben we veel Rotterdamse klanten die door ons een app laten maken. Gevestigd in het Schieblock – een baken van industriële trots in het Centrum van Rotterdam – staan we onze klanten met veel plezier te woord. YipYip is een ervaren app ontwikkelaar uit Rotterdam met een bijpassende Rotterdamse mentaliteit: Gewoon, mooie applicaties maken!

Voor diverse opdrachtgevers in Rotterdam, Nederland en daarbuiten ontwikkelen we apps en online toepassingen. Je ziet de Rotterdamse mentaliteit terug in onze manier van werken: bij voorkeur kiezen we voor de agile development aanpak. Dat stelt ons in staat te doen wat we het liefste doen. En dat is: hard werken en niet te veel vergaderen, om mooie dingen te maken die waarde toevoegen voor onze gebruikers.

Uitzicht vanuit onze app studio in Rotterdam

Vanuit het creatieve multimedia-hart van Rotterdam kijken we uit op de geweldige skyline van de stad. Na werktijd biedt de directe omgeving talloze opties voor een heerlijke maaltijd of een gezellige borrel, waar de boeiendste gesprekken ontstaan. Kom eens langs en geniet met ons mee!

Native mobile app ontwikkelaar

App ontwikkelaar YipYip maakt native apps voor mobiele besturingssystemen van Apple (iOS en Google (Android), de meest populaire mobiele besturingssystemen. Daarbij houden we rekening met ondersteuning van alle mogelijke mobiele apparaten waar apps op kunnen draaien: iPhone, iPad, Android tablets en Android smartphones. Ook hebben we ervaring met het ontwikkelen van apps voor: Apple TV, Apple Watch en Android Wear (Gear OS).

Koploper op het gebied van app ontwikkeling

Als app ontwikkelaar lopen we graag voorop in technologische ontwikkeling, experimenteren we graag en zijn we zeer innovatief. Deze innovatie blijkt uit de wijze waarop we bedrijven helpen bij een aanstaande digitale transformatie. We laten onze apps slimme koppelingen leggen met bestaande systemen of ontwikkelen losstaande componenten en bijbehorende API's zodat alles goed met elkaar samenwerkt. Deze systemen draaien we in schaalbare oplossingen in de cloud.

Een app ontwikkelen kan alleen als je op de hoogte bent van de laatste technologische ontwikkelingen. We waren een van de eerste bureaus die native apps bouwde en vervolgens ook een van de eerdere die met Swift en Kotlin aan de slag zijn gegaan. Zo zijn we continu bezig met het verkennen van nieuwe technologieën zoals ook Flutter en experimenteren daar ook actief mee. Dit stelt ons in staat om voorop te blijven lopen in de industrie en onze klanten te voorzien van cutting-edge oplossingen.

App ontwikkelaar gevestigd ín Rotterdam maar ook vóór Rotterdam

YipYip heeft sinds 2010 al meer dan 500 projecten gerealiseerd van zeer uiteenlopend formaat en diverse klanten, waaronder veel apps voor Rotterdamse en regionale klanten. Projecten die vanuit bedrijven uit de regio komen hebben bij ons altijd een streepje voor, we investeren graag in ontwikkelingen in de (rand)stad en met klanten uit de regio kunnen we makkelijk de lijnen gedurende de ontwikkeling heel kort houden. Klanten zijn ook altijd meer dan welkom om bij ons op kantoor te komen werken

Rotterdamse opdrachtgevers

YipYip werkt rechtstreeks voor diverse opdrachtgevers in de regio Rotterdam, waaronder commerciële bedrijven, onderwijs organisaties, overheid en startups. Enkele van onze Rotterdamse opdrachtgevers:

 • Watertaxi Rotterdam
 • Gemeente Rotterdam
 • Hogeschool Rotterdam
 • Erasmus MC
 • Somnox
 • Openr
 • Rotterdampas
 • Correctbook
 • MyFoodCoach

Rotterdamse mentaliteit

Bij YipYip streven we altijd naar perfectie als het gaat om service. Wij begrijpen dat de ontwikkeling van een app slechts een begin is. Iedereen bij YipYip vindt het belangrijk dat software die hij of zij gemaakt heeft ook daadwerkelijk goed blijft functioneren. Deze toewijding is vooral te merken ná het ontwikkeltraject. Met enerzijds eenvoudige maar tevens duidelijke contracten voor onderhoud zorgen we er voor dat opdrachtgevers weten wat ze van ons kunnen verwachten. Of we pro-actief alles up-to-date houden volgens de nieuwste standaarden of meer reactief te werk gaan. Dit omvat alles van bug-fixing tot het toevoegen van nieuwe functies en het upgraden van de app om compatibel te blijven met nieuwe besturingssysteemversies.

Resultaten voor Rotterdamse opdrachtgevers

Watertaxi Rotterdam

Een van de meest opvallende en bekendste merken in Rotterdam is de Watertaxi. Voor hen ontwikkelde we een app waarmee de hele bedrijfsvoering is getransformeerd van 'werken op papier' naar volledig digitaal. Van de eenvoudig reserveren van een Watertaxi via de website tot en met het afhandelen van de betaling op de Watertaxi zelf.

Voor hen realiseerde we dan ook zowel de volledige website als de tablet app waarmee schippers hun administratie bijhouden. We hebben daarmee de tijd van opstappen en uitstappen verkort, fouten zijn gereduceerd doordat er minder radiocommunicatie nodig is en het afhandelen van betalingen is ook aanzienlijk vereenvoudigd.

App je Happy

Voor de Hogeschool Rotterdam ontwikkelde we een zorg app die jonge vriendinnen-koppels helpt om minder te co-rumineren. Co-rumineren omvat het excessief bespreken van zorgen en problemen waarbij met name 'negatieve' emoties zoals somberheid maar ook angst en woede.

In samenwerking met middelbare scholen (waar dit risico het grootst is) wordt er nu een pilot gedraaid in de regio Zuid-Holland.

Stop app

Voor de Gemeente Rotterdam ontwikkelde we de Stop app, oorspronkelijk begonnen als marketingcampagne genaamd de "Pikpraat app". Het doel van de Stop app is om straatintimidatie tegen te gaan en het gevoel van veiligheid op straat weer te verhogen.

Heb je dus wel eens last gehad van nasissen of naroepen op straat? Of wordt je zelfs betast of fysiek in het nauw gedreven? Dan is er nu een plek om dit te melden, op het moment dat het gebeurt of achteraf. Alle meldingen via de app kunnen anoniem gemaakt worden maar het is ook mogelijk om in contact te komen met slachtofferhulp als daar behoefte aan is.

De meldingen gaan rechtstreeks naar handhaving zodat zij in kunnen schatten wat mogelijke probleemwijken en gebieden zijn. Waarbij zij vervolgens zullen optreden zodra dit vaker voorkomt. Ook spreken ze grote groepen aan die niet doorhebben wat de impact van het naroepen van een enkele persoon kan zijn.

Marketing, communicatie & design agencies Rotterdam

Onze opdrachtgevers zijn meer dan zomaar klanten; ze zijn partners in innovatie. We hebben samengewerkt met diverse bedrijven, van lokale startups tot grote overheidsinstellingen, en we zijn trots op de langdurige relaties die we met hen hebben opgebouwd. Onze aanpak is gebaseerd op transparantie, communicatie en een we verdiepen ons in alle uitdagingen van een project. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in vele succesvolle projecten die niet alleen technologisch geavanceerd zijn, maar ook strategisch zijn afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen.

Ook verschillende grote marketing- & communicatiebureaus uit Rotterdam zijn onze partners. Door nauw met deze digital agencies samen te werken breiden we hun dienstverlening uit op het gebied van apps en (complexe) web applicaties. Enkele voorbeelden van bureaus waar we mee hebben samengewerkt: Bitfactory, Afdeling Buitengewone Zaken, Dept, Strakzat, Zicht online, Radancy, KR Communicatie, Luminis & ARA.

Je zult ons niet betrappen op een "over-de-schutting"-mentaliteit. We denken – bij welke vraag dan ook – graag mee over het concept, de interactie en het visueel ontwerp. Onze medewerkers hebben zeer ruime ervaring en hele uiteenlopende achtergronden, ze delen graag hun expertise op een gedegen manier.

Gezamenlijk maken we award-winning werk!

De studio van YipYip

Cultuur

Bij YipYip geloven we dat een positieve werkcultuur cruciaal is voor het leveren van de beste resultaten. Ons kantoor in Rotterdam is een ruimte van creativiteit en samenwerking, waar geen idee te gek is en innovatie sterk wordt aangemoedigd. Iedere mening telt bij ons, zowel van de stagiairs als onze meest ervaren app bouwers en de directie. Er is geen merkbare hiërarchie en alles mag gezegd worden. We geven iedereen de tijd die hij/zij nodig heeft om een taak te voltooien en proberen daar constant de benodigde begeleiding te bieden. Zo creëren we een cultuur van voortdurend leren waarvan wij denken dat het in een snel veranderende markt als de app wereld heel waardevol is voor zowel onze medewerkers als onze klanten.

Werken bij ons op kantoor in Rotterdam

Onze voorkeur gaat uit naar een agile ontwikkelingsaanpak. Deze flexibele methodologie stelt ons in staat om snel te reageren op veranderingen en nieuwe inzichten, wat cruciaal is in een snel veranderende digitale wereld. Door in korte sprints te werken, kunnen we continu waarde toevoegen en onze apps aanpassen aan de veranderende behoeften van onze klanten en hun eindgebruikers.

Om de lijnen zo kort mogelijk te houden moedigen we klanten aan om bij ons op kantoor in Rotterdam te komen werken. Onze studio is (buiten de werkplekken van onze vaste medewerkers) voorzien van extra bureaus, speciaal voor onze klanten. Vooral binnen een agile traject werkt het erg goed om met elkaar — opdrachtgever en ontwikkelaar — te kunnen sparren en écht de directe samenwerking op te zoeken.

We zien de aanwezigheid van de opdrachtgever (of in dit geval de product owner) overigens niet als een harde eis voor een succesvol app project, maar het zorgt er wel voor dat de lijnen nog korter zijn en de ontwikkelaars hun kostbare tijd op de juiste manier besteden. Product owners moeten immers toch altijd bereikbaar zijn om snel ad-hoc beslissingen te kunnen nemen in een agile of scrum project.

De mate van aanwezigheid op kantoor is uiteraard volledig flexibel. Hierbij hanteren we de regel: hoe meer aanwezig, hoe beter. Alleen al beschikbaar zijn voor meetings en korte vragen scheelt al een hoop, een product owner kan ook bij ons op kantoor uiteraard ook komen werken aan zijn/haar eigen werk.

Al met al een welkome aanvulling op onze dienstverlening!

Waarom zou je een app developer uit Rotterdam kiezen

App laten maken in Rotterdam? Ja toch, niet dan?

 • Ons kantoor bevindt zich in 010 en is goed te bereiken, wil je in onze studio werken dan ben je meer dan welkom!
 • In Rotterdam geldt een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Deze uitspraak is onlosmakelijk verbonden met YipYip.
 • Als Rotterdamse app ontwikkelaar hanteren we lagere prijzen dan bijvoorbeeld verschillende bureaus uit Amsterdam.
 • In Zuid-Holland barst het getalenteerde app developers, bij ons werken enkel de beste specialisten op het gebied van apps.
 • YipYip innoveert door gebruik te maken van de nieuwste Native app development technieken (Swift, Kotlin) en we experimenteren met alles wat op de markt komt; VR, wearables. Alles waar software op draait!
 • Ondanks dat Amsterdam hoger staat in de meeste startup lijsten heeft Rotterdam tevens vele startups en we werken dan ook al jaren voor hen als kick-start voor hun business.