YipYip is een ervaren

App ontwikkelaar Rotterdam

.

Rotterdam is een wereldstad. Beroemd vanwege de moderne architectuur, de bloeiende handelshaven en de rauwe culturele wereld, waar innovatie aan de orde van de dag is. Met de komst van de nieuwe Markthal (ontworpen door Winy Maas), het prachtig verbouwde Rotterdam Centraal, het gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas en het karakteristieke stoomschip SS Rotterdam kijken wij iedere dag onze ogen uit. Ook de trots uit het verleden, de Euromast, staat prominent in ons gezichtsveld. Een inspirerende omgeving, waar we iedere dag met veel plezier verblijven.

Rotterdamse mentaliteit

YipYip omarmt die bruisende Rotterdamse energie, daarom hebben we veel Rotterdamse klanten die door ons een app laten maken. Gevestigd in de Schiecentrale – een baken van industriële trots in het nieuw ontwikkelde Lloydkwartier – staan we onze klanten met veel plezier te woord. YipYip is een ervaren app ontwikkelaar uit Rotterdam met een bijpassende Rotterdamse mentaliteit: Gewoon, mooie applicaties maken!

Voor diverse opdrachtgevers in Rotterdam, Nederland en daarbuiten ontwikkelen we apps en online toepassingen. Je ziet de Rotterdamse mentaliteit terug in onze manier van werken: bij voorkeur kiezen we voor de agile development aanpak. Dat stelt ons in staat te doen wat we het liefste doen. En dat is: hard werken en niet te veel vergaderen, om mooie dingen te maken die waarde toevoegen voor onze gebruikers.

Uitzicht vanuit onze app studio in Rotterdam

Vanuit het creatieve multimedia-hart van Rotterdam kijken we uit op de geweldige skyline van de stad. Na werktijd biedt de directe omgeving talloze opties voor een heerlijke maaltijd of een gezellige borrel, waar de boeiendste gesprekken ontstaan. Kom eens langs en geniet met ons mee!

Native mobile app ontwikkelaar

App ontwikkelaar YipYip maakt native apps voor mobiele besturingssystemen van Apple (iOS en Google (Android), de meest populaire mobiele besturingssystemen. Daarbij houden we rekening met ondersteuning van alle mogelijke mobiele apparaten waar apps op kunnen draaien: iPhone, iPad, Android tablets en Android smartphones. Ook hebben we ervaring met het ontwikkelen van apps voor: Apple TV, Apple Watch en Android Wear (Gear OS).

Koploper op het gebied van app ontwikkeling

Als app ontwikkelaar lopen we graag voorop in technologische ontwikkeling, experimenteren we graag en zijn we zeer innovatief. Deze innovatie blijkt uit de wijze waarop we bedrijven helpen bij een aanstaande digitale transformatie. We laten onze apps slimme koppelingen leggen met bestaande systemen of ontwikkelen losstaande componenten en bijbehorende API's zodat alles goed met elkaar samenwerkt. Deze systemen draaien we in schaalbare oplossingen in de cloud.

Ook werken we direct met de nieuwste technieken zodra ze uitkomen, we waren een van de eerste om Swift te adopteren en experimenteren met Kotlin voor Android en Flutter.

App ontwikkelaar aan het werk

App ontwikkelaar gevestigd ín Rotterdam maar ook vóór Rotterdam

YipYip heeft sinds 2010 meer dan 500 projecten gerealiseerd van zeer uiteenlopend formaat en diverse klanten, waaronder veel apps voor Rotterdamse en regionale klanten. Projecten die vanuit bedrijven uit de regio komen hebben bij ons altijd een streepje voor, we investeren graag in ontwikkelingen in de randstad en met klanten uit de regio kunnen we de lijnen gedurende de ontwikkeling heel kort houden. Klanten zijn ook meer dan welkom om bij ons op kantoor te komen werken.

Rotterdamse opdrachtgevers

YipYip werkt rechtstreeks voor diverse opdrachtgevers in de regio Rotterdam, waaronder commerciële bedrijven, onderwijs organisaties, overheid en startups. Enkele van onze Rotterdamse opdrachtgevers:

 • Watertaxi Rotterdam
 • Gemeente Rotterdam
 • Hogeschool Rotterdam
 • Erasmus MC
 • Somnox
 • Openr
 • Rotterdampas

Marketing, communicatie & design agencies Rotterdam

Ook verschillende grote marketing- & communicatiebureaus uit Rotterdam zijn onze partners. Door nauw met deze digital agencies samen te werken breiden we hun dienstverlening uit op het gebied van apps en (complexe) web applicaties. Enkele voorbeelden van bureaus waar we mee hebben samengewerkt: Bitfactory, Afdeling Buitengewone Zaken, Dept, Strakzat, Zicht online, Radancy, KR Communicatie, Luminis & ARA.

Je zult ons niet betrappen op een "over-de-schutting"-mentaliteit. We denken – bij welke vraag dan ook – graag mee over het concept, de interactie en het visueel ontwerp. Onze medewerkers hebben zeer ruime ervaring en hele uiteenlopende achtergronden, ze delen graag hun expertise op een gedegen manier.

Gezamenlijk maken we award-winning werk!

Werken bij ons op kantoor in Rotterdam

We moedigen klanten aan om bij ons op kantoor in Rotterdam te komen werken. Onze studio is (buiten de werkplekken van onze vaste medewerkers) voorzien van extra bureaus, speciaal voor onze klanten. Vooral binnen een agile traject werkt het erg goed om met elkaar — opdrachtgever en ontwikkelaar — te kunnen sparren en écht de directe samenwerking op te zoeken.

We zien de aanwezigheid van de opdrachtgever (of in dit geval de product owner) overigens niet als een harde eis voor een succesvol app project, maar het zorgt er wel voor dat de lijnen nog korter zijn en de ontwikkelaars hun kostbare tijd op de juiste manier besteden. Product owners moeten immers toch altijd bereikbaar zijn om snel ad-hoc beslissingen te kunnen nemen in een agile of scrum project.

De mate van aanwezigheid op kantoor is uiteraard volledig flexibel. Hierbij hanteren we de regel: hoe meer aanwezig, hoe beter. Alleen al beschikbaar zijn voor meetings en korte vragen scheelt al een hoop, een product owner kan ook bij ons op kantoor uiteraard ook komen werken aan zijn/haar eigen werk.

Al met al een welkome aanvulling op onze dienstverlening!

Waarom zou je een app developer uit Rotterdam kiezen

App laten maken in Rotterdam? Ja toch, niet dan?

 • Ons kantoor bevindt zich in 010 en is goed te bereiken, wil je in onze studio werken dan ben je meer dan welkom!
 • In Rotterdam geldt een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Deze uitspraak is onlosmakelijk verbonden met YipYip.
 • Als Rotterdamse app ontwikkelaar hanteren we lagere prijzen dan bijvoorbeeld verschillende bureaus uit Amsterdam.
 • In Zuid-Holland barst het getalenteerde app developers, bij ons werken enkel de beste specialisten op het gebied van apps.
 • YipYip innoveert door gebruik te maken van de nieuwste Native app development technieken (Swift, Kotlin) en we experimenteren met alles wat op de markt komt; VR, wearables. Alles waar software op draait!
 • Ondanks dat Amsterdam hoger staat in de meeste startup lijsten heeft Rotterdam tevens vele startups en we werken dan ook al jaren voor hen als kick-start voor hun business.