YipYip werkt regelmatig samen met

creative digital agencies

.

We zien andere digital agencies niet als onze concurrenten maar als een volwaardig partners in een totaalconcept. We zijn geen enorm grote studio die ambities heeft om gigantische multinationals als klanten te bedienen, daar zijn we niet op ingericht. De digital agencies waar wij mee samenwerken hebben vaak wel dergelijke grote klanten waar ze oplossingen voor specifieke problemen moeten ontwikkelen als onderdeel van een groter geheel. Digital agencies ervaren regelmatig ondercapaciteit omdat ze snel moeten kunnen schakelen en soms missen ze kennis in de niche-markt van app development.

Apps ontwikkelen als onderaannemer

We ontwikkelen apps als onderaannemer van een project of schuiven aan bij het creatieve team in een vroeg stadium van het project. Vanuit onze ervaring denken we graag mee over optimale oplossingen voor complexe interactie vraagstukken.

De digital agencies waar wij voor werken zijn er in allerlei verschillende vormen: full-service digital agencies, WordPress ontwikkelaars, marketing communicatie bureaus, social media bureaus, arbeidsmarktcommunicatie bureaus, app ontwikkelaars et cetera. Ondanks dat onze skillset vaak overlap heeft met deze type bureaus zien wij onszelf nog steeds als goede aanvulling, we zetten de juiste skills in die nodig zijn om het project te realiseren. Wij denken dat we als app ontwikkelaar met grote kennis van back-end development een meerwaarde kunnen creëren door onze specialisatie op dit gebied. Ook omdat we zelf het hele traject kunnen faciliteren kunnen we op hoog niveau meedenken over user interfaces (UI) en user experiences (UX).

Samen met digital agencies maken we award-winning werk!

Aanleidingen voor een samenwerking kunnen zijn

 • Gebrek aan specifieke kennis van app development en app design
 • Gebrek aan capaciteit voor een specifiek project
 • Gebrek aan ervaring met vereiste platformen of frameworks

Waarom we graag als productiebureau samenwerken met digital agencies

 • Er is vaak een specifiekere wens voor een app, dat maakt dat er meer is nagedacht over het concept, de KPI's van de app en de plaats binnen het grote geheel van de digitale dienstverlening van een klant. Als het gaat om producten die klanten echt nodig hebben voor de interactie met het merk of product zorgt dit automatisch voor meer gebruik van de app.
 • De agencies waarmee we werken hebben de mogelijkheid om geweldige visuele concepten neer te zetten, met onze expertise van mobiele interactie kunnen we onze krachten combineren en kwalitatief hoogstaande apps ontwikkelen.
 • We houden er van om van elkaar te leren. We zijn ons zeer bewust dat we veel kunnen leren van hoe andere agencies projecten aanpakken, ontwerpen, ontwikkelen maar ook managen. En vaak leren bureaus ook nog wel iets van ons!
 • Projecten zijn nooit hetzelfde omdat iedere agency haar eigen type klanten heeft, dat maakt dat we veel leren van allerlei verschillende branches.
 • Doordat creatieve bureaus vaak aan het begin van concept ontwikkeling een grote rol spelen kunnen we al in een vroeg stadium aanschuiven. Zo kunnen we continu de technische haalbaarheid toetsen en tot de meest innovatieve app ideeën komen, ook hoeven we op deze manier niemand meer te overtuigen van de noodzaak van een mobiele app. Het liefste doen we dit alles in volledige transparantie mét de eindklant aan tafel.

Wat we kunnen doen voor digital agencies

De diensten die we aanbieden aan digital agencies verschillen maar beginnen vaak vanaf het moment dat er een concept of design is gerealiseerd en gaat het vaak om app development, we weten immers wat het nodig is om een app te maken. We hebben de capaciteit om eerder in het traject in te stappen en mee te denken over het concept en design, aangezien we zelf ook UI & UX designers hebben kunnen we onze ervaring met mobiele apps goed combineren. Een ander voordeel dat we ook zelf designers hebben (die net als onze ontwikkelaars in Figma werken) is dat onze ontwikkelaars daarom gewend zijn om creatief en kritisch te kijken naar de implementatie en zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Als er iets niet klopt kunnen ze het intern namelijk snel laten aanpassen.

Van concept ontwikkeling ...

Digital agencies komen vaak met een concreter concept. Ze kijken verder dan de app, met name hoe deze past in de customer journey en hoe het aansluit bij de business case. Het concept is daarom vaak al iets concreter maar ook als dat niet het geval is denken we graag mee.

... tot het werken met bestaande ontwerpen ...

Sommige agencies hebben al veel ervaring met het ontwerpen voor mobiel maar we komen ook nog regelmatig tegen dat dat niet het geval is en dat apps een aanvulling worden op hun diensten. We nemen dan vaak een begeleidende-rol aan voor het ontwerp. Dit doen we zowel op het gebied van UX (user experience) als UI (user interface).

Het ultieme doel is om een optimale UX voor de eindgebruiker te creëren met bijbehorende kwalitatieve UI die ook goed (en vooral volledig) uitgewerkt is voor onze app ontwikkelaars.

Als het design helemaal uitgekristalliseerd is – of zelfs al kant en klaar wordt aangeleverd – kunnen we snel starten met het proces van app ontwikkeling.

... en bestaande back-end systemen

Webbureaus hebben zelf de kennis en ontwikkelaars in huis om back-ends en bijbehorende API's te ontwikkelen. We hebben hier zelf ook ervaring mee zodat we als consultant kunnen optreden of zelfs (indien de capaciteit het niet toelaat) het hele web-component zelf ontwikkelen.

Onze back-end developers schrijven regelmatig API specificaties voor digital agencies waardoor zij direct waar het systeem ingangen moet bieden en wij hebben direct de juiste API calls beschikbaar. Dit verlicht de werklast en potentiële ruis aan beide kanten en onze app ontwikkelaars kunnen dan sneller aan de slag.

Bedrijven waar we voor werken

Enkele creatieve bureaus waar we mee samenwerken of hebben samengewerkt

 • Bitfactory
 • Dept
 • Strakzat
 • Zicht online
 • Radancy
 • KR Communicatie
 • Luminis
 • ARA
 • Afdeling Buitengewone Zaken

Waarom YipYip een geschikt productiebureau is?

 • Een 'niet lullen, maar poetsen' mentaliteit!
 • We hebben onze eigen designers in huis en beseffen ons terdege de kracht van goede UX/UI, onze programmeurs zorgen dan ook voor een perfecte implementatie en indien nodig kunnen we meewerken aan de ontwerpen.
 • Veel ervaring in de samenwerking met andere creatieve bureaus en designers, je hoeft ons niet uit te leggen wat verschillende vaktermen betekenen.
 • Als Rotterdamse app ontwikkelaar hanteren we gunstigere tarieven dan een Amsterdamse app ontwikkelaar.
 • YipYip innoveert mee door gebruik te maken van de nieuwste native (iOS en Android) app technieken en te experimenteren met alles wat app developers tot nu beschikking krijgen. Of het nu gaat om een interactieve campagne met Augmented Reality of een complex in-door navigatie concept.

Ideeën bespreken?

Ongeacht in welke fase het idee voor de app of het platform is (concept, wireframes, eerste visuals, prototype et cetera), we komen graag in contact met creatieve bureaus. We denken graag mee over het project, om voor een realistisch budget een kwalitatief hoogwaardig project neer te zetten.