Leer Rotterdam kennen en beleef de stad als een local met

Rotterdam Routes

.

Met uitgebreide turn-by-turn navigatie word je langs bekende highlights en verborgen parels van de stad geleid.

Interactieve wandelroute app

YipYip ontwikkelde in opdracht van de Gemeente Rotterdam (in samenwerking met diverse partijen) de app: Rotterdam Routes. Deze wandelroute app leert je de stad beter kennen, je wordt aan de hand meegenomen door een echte Rotterdammer die je alle ins-en-outs van de stad vertelt.

De app geeft turn-by-turn navigatie en leidt je langs bekende highlights en verborgen parels van de stad.

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Gemeente Rotterdam

Beschikbare links

Release
2014

De app: Rotterdam Routes

Mobiele audiotour voor touristen en Rotterdammers

Elke route heeft zijn eigen audiogids, waardoor je de route kan lopen zonder steeds op je telefoon te hoeven kijken. De app houdt je met behulp van push-notificaties op basis van je locatie op de hoogte of er actie ondernemen kan/moet worden bij bijvoorbeeld beschikbare highlights. De teksten en de route zijn tijdens het lopen ook te raadplegen op je telefoon.

De app is meertalig, zowel de audiogids als de teksten zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels, ideaal voor toeristen of dagjesmensen!

Samenwerking tussen verschillende partijen

De app is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Mothership (concept), Zicht online (vormgeving), BRAND (content & communicatie), VideoWerkt (video) en YipYip (app development).

Ontmoet de gidsen en hun favoriete routes

De app bevat meerdere routes, elk met een eigen thema en eigen Rotterdamse gids.

Creatief Noord

In het Oude Noorden vind je het Rotterdam zoals het ooit was. Levendige straatjes, monumentale panden en de Noordsingel. Het is de geboorteplaats van Willem de Kooning, maar ook van de Swan Market en vele creatieve ondernemingen. De buurt is een broedplaats van creativiteit. Roos Roffa, zelf ondernemer, laat je de leukste adressen in Noord zien.

Burgemeester route

Een van de meest bekende Rotterdammers is Burgemeester Ahmed Aboutaleb, hij mag dan ook zeker niet ontbreken en laat in de app zijn wereldstad zien. De stad van initiatieven en waar telt waar je naartoe wilt en niet waar je vandaan komt. Vaak ongepolijst en voortdurend in ontwikkeling, maar altijd rechtdoorzee en recht voor zijn raap. Dat is het mooie aan Rotterdam.

Rotterdamse Iconen

Erik van Broekhuizen leidt je als echte Rotterdammer door de stad langs straatnamen, gebouwen en standbeelden die horen bij grote Rotterdammers uit verleden en heden. Luister op de plek waar deze iconen werden geboren, woonden, werkten, vochten of worden geëerd naar hun verhaal. Van denker Erasmus tot bokser Bep van Klaveren. Van admiraal Witte de With tot dichter Jules Deelder. Wist jij dat een Rotterdamse herbergier de eerste Nederlander was die rond de wereld voer?

Oud & nieuw Rotterdam

Hasna el Maroudi leidt je van archeologische vondsten naar trendy vintagewinkels. Langs de paleizen van de wederopbouw naar het Soho van Rotterdam. Hasna toont je de soms verborgen Rotterdamse geschiedenis, verbonden met het hier en nu. Wist jij dat de Laurenskerk het enige middeleeuwse gebouw is van Rotterdam?

Natuurlijk Rotterdam

Dore van Duivenbode laat je de groene kant van Rotterdam zien. Volg haar langs de groene loper dwars door het centrum van Rotterdam. Onderweg vertelt Dore je het verhaal bij bijzondere bomen, oude parken en nieuwe stadsnatuur. Vindt rust in verborgen groene oases, stort je in de hectiek van de Markthal. Wist jij dat een oude boom in het centrum van Rotterdam werd omgedoopt tot ‘graf van de onbekende dichter’?

Echt Rotterdams

Ari Deelder neemt je mee door kleurrijke straten en obscure stegen. Langs de voor- en achterkant van de stad. Bruine kroegen, bijzondere winkels en bekende straten. Ze vertelt je het verhaal bij haar meest én minst favoriete plekken. Ontdek Rotterdam in contrasten. Wist jij dat langs de Binnenweg meer dan 50 kapperszaken zijn te vinden?