Ontdek het verleden met

Stichting Verborgen Stad

.

Voor Stichting Verborgen Stad ontwikkelde we een platform waarbinnen snel apps kunnen worden gerealiseerd en gelanceerd voor verschillende steden.

Nederland zit vol historie, laat je rondleiden in het verleden.

Stichting Verborgen Stad zet zich in voor geschiedenis en erfgoed. Door middel van uitgebreid historisch onderzoek en samenwerking met verschillende partners worden er digitale reconstructies van het verleden ontwikkeld. Deze unieke ervaring wordt via een mobiele app en website beschikbaar gesteld aan een zeer breed publiek, ter bevordering van bezoekersaantallen van steden en (natuur) gebieden maar ook voor het preserveren van cultuur en historie.

Met de nieuwe mobiele app van Stichting Verborgen Stad voor iOS en Android kun je als toerist, inwoner van een bepaalde stad óf toevallige passant, bekijken en lezen ‘hoe het vroeger was’.

Waargebeurde verhalen zijn gebundeld op de juiste geografische locatie en door volledig 3D geconstrueerde 360° panorama’s wordt het verleden tot leven gewekt. Daardoor krijg je bijna het gevoel alsof je er zelf écht staat.

De apps van Stichting Verborgen Stad zijn een ideale toevoeging op een stadswandeling!

Iedere stad zijn eigen look & feel

Qua design houden we rekening met bepaalde keuzes. Zo kunnen we eenvoudig de kleurstellingen en iconensets aanpassen en is ook de kaart enorm aanpasbaar. We maken hier gebruik van Mapbox waardoor we controle hebben over vrijwel ieder lijntje en tekstje die op de kaart wordt geplot, zonder er afbeeldingen van te hoeven maken. Gebruikers zien zichzelf daardoor nog steeds "op de kaart" lopen.

Over dit project

Platforms

web
mobile
ipad

Klant
Stichting Verborgen Stad

Release
2020

Verhalen verteld in 5D

Wat houdt een verhaal in 5D in?

Nieuwe dimensies aan het beleven van historie

We voegen nieuwe dimensie toe aan de gebruikerservaring ten opzichte van een reguliere audiotour of wandelroute app. Waar de 3e dimensie staat voor ruimte en de 4e - voor tijd, staat de 5e dimensie voor Stichting Verborgen Stad voor de verhalen achter historische locaties.

Een digitale gids door het verleden

De app dient feitelijk als een digitaal naslagwerk door het verleden. Door te bepalen waar gebruikers zijn en gebruik te maken van die specifieke locatie zetten we een unieke beleving neer.

Prachtige 360° renders

De app dient feitelijk als een digitaal naslagwerk door het verleden. Door te bepalen waar gebruikers zijn en gebruik te maken van die specifieke locatie zetten we een unieke beleving neer.

Op waarheid gebaseerd

In iedere 360° render zit ook een laag die aangeeft hoe zeker men is van de presentatie. Zo kun je op de exacte locatie gaan staan en een digitale laag over het heden heen leggen. Er zijn gebouwen 100% getrouw weergegeven op basis van beeldmateriaal en verhalen van (vroegere) inwoners worden getoond.

Stichting Verborgen Stad smartphone app

Verhalen op de kaart en in 360°

Op zowel de kaart als in de panorama’s kunnen verhalen worden geplot, indien een verhaal een exacte locatie heeft wordt deze ook daar weergegeven. Verhalen zijn door middel van tags aan elkaar verbonden, zo kan je constant doorklikken naar verschillende verhalen. Een echte deep-dive in de content, je blijft maar lezen en ontdekken!

Stichting Verborgen Stad smartphone app

Meerdere apps binnen hetzelfde framework

Snel een wandelroute app laten maken met ons ontwikkelde framework.

Wandelroute app framework

YipYip heeft veel ervaring met het ontwikkelen van apps voor steden en gebieden. Eerder ontwikkelde we diverse audiotours en wandelroute apps.

Voor Stichting Verborgen Stad lag er een wens om snel naar verschillende steden uit te kunnen rollen. We hebben hier dan ook een speciaal framework voor ontwikkeld. Met het Stichting Verborgen Stad framework kunnen er in een rap tempo apps worden uitgerold voor nieuwe steden. Dit houdt in dat we niet ieder project volledig maatwerk hoeven te ontwikkelen maar dat je gelijk apps voor iOS, Android én Web kunt uitrollen.

We zijn gestart met TimeTransit maar hier zijn al twee extra apps aan toegevoegd. Het framework heeft een groot schaalvoordeel, het verkleint het onderhoud (dit kan immers gedeeld worden over alle apps) en nieuwe ontwikkelingen kunnen direct mee in alle eerder ontwikkelde mobiele- en web applicaties van Stichting Verborgen Stad.

Gerealiseerde apps binnen het framework

Door in de initiële ontwikkeling iets meer tijd te investeren maken we het onszelf gemakkelijker voor nieuwe steden om aan te sluiten.

Timetransit Delfshaven app

Vier eeuwen geleden kwamen nieuwkomers hier massaal aan, op e vlucht of op zoek naar een beter leven. Met TimeTransit bezoek je het Delfshaven van 400 jaar geleden: om rond te kijken en de bewoners, nieuwkomers en reizigers van toen te ontmoeten. Hun verhalen worden gekoppeld aan die van hedendaagse bewoners. Waar komen deze mensen vandaan? Waarom kwamen ze naar hier? Hoe zien ze de toekomst? Juist in hun verhalen ligt het karakter van Delfshaven besloten.

Dordrecht 5D app

Dordrecht is de oudste stad van Holland. Met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad en ligt de geschiedenis hier opgestapeld. Daarvan is nog veel te zien, soms is het verborgen achter moderne gevels, en soms is het helemaal verdwenen. Hoe zag het er hier ooit uit? En wat speelde zich hier vroeger allemaal af? Met Dordrecht5D maak je een tijdreis, kijk je rond in het verleden en ontdek je de rijke geschiedenis van de stad en zijn bewoners.

Canals 5D app

De Engelse Pilgrims kwamen in 1609 via de kanalen en rivieren naar Leiden. Hier kunnen ze vrij hun geloof uitoefenen. Wat treffen ze hier aan? Met Canals5D kun je rondkijken in de 17e eeuw; op de plekken waar de Pilgrims wonen, werken en bidden. En je vergezelt ze op hun vaartocht van Leiden naar Delfshaven. Vanuit hier vertrekken ze in 1620 naar Amerika. Met Canals5D bezoek je naast Leiden en Delfshaven zo ook Leidschendam, Voorburg, Delft en Overschie.