Amsterdammers vertellen over

Het Echte Amsterdam

.

Ontdek "Het Echte Amsterdam" met de Stadswandeling Amsterdam, vertelt door echte Amsterdammers.

Ontdek de Zeedijk, een historisch gebied in Amsterdam

De Zeedijk is een uniek historisch gebied in Amsterdam en wordt gezien als onderdeel van de Wallenbuurt. De NV Zeedijk is opgericht in de jaren '80, met als doel om verloedering van het gebied tegen te gaan. Ter ere van haar 35 jarig bestaan hebben we een digitale stadswandeling ontwikkeld.

Voor de verhalen werd er samengewerkt met Het Klimaatkantoor, zij hebben alle verhalen uitgezocht, uitgewerkt én opgenomen.

Over dit project

Platforms

web
mobile
ipad

Klant
NV Zeedijk

Beschikbare links

Release
2021

Digitale audiotour door Amsterdam

"Het echte Amsterdam" is een digitale audiotour die het verhaal vertelt van de Amsterdamse binnenstad – door de ogen van verschillende Amsterdammers.

Web-based audiotour

Stadswandeling "Het echte Amsterdam" is een webapplicatie, en daardoor op ieder platform (smartphone, tablet én desktop) te bekijken. We hebben gekozen voor een web-app en niet voor een mobiele app vanwege het karakter en het doel van de applicatie. Het idee is dat je de route in één keer kan wandelen, aangezien een mobiele app juist geschikt is om vaker dan eens terug te keren hebben we de keuze voor een interactieve webapplicatie gemaakt.

Oriënteren op een interactieve kaart

Zowel vanuit huis als in het gebied is de applicatie te bereiken. Zodra gebruikers zich in het gebied bevinden zien ze zichzelf op de kaart, zo kunnen ze zich eenvoudig orriënteren op hun volgende bestemming en hierheen navigeren. Doordat het een vrij overzichtelijk gebied is was het niet noodzakelijk om turn-by-turn navigatie (zoals in Rotterdam Routes en Kinderdijk app) te implementeren.

Mapbox als kaartleverancier

Voor de interactieve kaart gebruiken we Mapbox, deze kaartleverancier werkt zowel voor web als mobiele apps. Een enorm voordeel van Mapbox ten opzichte van Google Maps of Openstreetmaps is dat we het kaartmateriaal heel fijnmazig konden aanpassen. Zo is het kaartmateriaal volledig in de stijl van de rest van de applicatie en konden we andere (afleidende) markers weghalen.

Verschillende points of interest

Per POI (point of interest) is informatie te vinden over het punt én een gesproken verhaal met ondersteunende muziek. Op sommige POI's kan (op vertoon van de applicatie) een gebruiker een uniek cadeau in ontvangst nemen. Een leuke extra verrassing op een toch al leuke route.

Digitale stadswandelingen platform

De digitale stadswandeling Amsterdam is ook als een platform uit te rollen voor andere steden.

Een betaalbare en schaalbare applicatie

We hebben de applicatie vanaf het begin schaalbaar opgezet om hierin te ondersteunen. Het platform is snel uitbreidbaar waardoor we bijvoorbeeld:

  • Meerdere routes kunnen ondersteunen
  • Een CMS (Content Management Systeem) kunnen koppelen
  • Een mobiele app kunnen toevoegen

Digitale audiotour app laten maken?

Interesse om een keer te praten over een digitale audiotour? We adviseren graag over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten. We hebben voor andere gebieden en steden diverse route apps en audiotours ontwikkeld, zoals:

  • Rotterdam Routes app
  • Rewriters app
  • Kinderdijk app

Waarom een digitale audiotour app?

Een digitale audiotour kan vooral interessant zijn voor gemeentes en gebieden die méér te vertellen hebben dan er zichtbaar is. Dit kunnen historische verhalen zijn die bezoekers kunnen ontdekken of juist verhalen over de toekomst. Een digitale audiotour kan helpen om beide beter te presenteren.