Wie we zijn en wat we doen:

het verhaal van YipYip

.

YipYip is een full-service app ontwikkelaar uit Rotterdam. Full-service houdt in dat we niet enkel mobiele apps ontwikkelen maar ook verder kijken. Alle diensten en bijbehorende infrastructuur náást de mobiele app ontwikkelen we ook. Denk hierbij aan platformen en complexe apps die uit diverse componenten bestaan: back-end systemen, web-applicaties, Content Management Systemen (CMS) en bijbehorende API’s met koppelingen naar een ERP of CRM.

We stellen alles in het werk om de perfecte applicatie te ontwerpen en ontwikkelen, die aansluit bij de verwachtingen van de klant en daarnaast schaalbaar en goed te onderhouden is. Dit doen we zowel voor bestaande organisaties als startups. Vanwege onze voorliefde voor techniek en gebruiksvriendelijkheid zoeken we altijd de best passende oplossing en werken we platform agnostisch — de middelen die we inzetten moeten passen bij de gestelde doelstellingen.

Ons manifest

Uitgangspunten die we hanteren in ons werk

 • Agnostisch van taal of platform

  We zijn ontwikkelaar van native apps, voornamelijk voor iOS en Android. Tegelijkertijd kijken we ook naar de wereld om ons heen en hoe deze verandert. Misschien is er wel een nieuwer en beter platform / kanaal dan een native mobiele app om de gestelde doelen te verwezenlijken of testen; al eens aan een Flutter app, React Native, Progressive Web App of een Smoke test gedacht? Dit soort vragen stellen we onze opdrachtgevers regelmatig.

 • Liever samen dan alleen

  Op ieder project werken we nauw samen, met elkaar maar ook met onze partners. Of dit nu gaat om samenwerken met onze opdrachtgevers via een agile / scrum methode, met andere creatieve agencies óf de eindgebruikers.

 • Blijf nieuwsgierig

  AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), Spraak gestuurde apps en Blockchain zijn ontwikkelingen die we nauwgezet volgen. We zien dat het bij onze klanten niet in hun systeem zit om hier aan te denken. Ons credo: wees nieuwsgierig en houd je ogen altijd open voor nieuwe ontwikkelingen, technieken én kansen!

 • Uitdagingen houden het interessant

  Bij YipYip houden we van uitdagingen, vooral een technische uitdaging schuwen we niet. We zijn dan ook selectief in de projecten die we aannemen en zijn géén dertien-in-een-dozijn app ontwikkelaar.

 • Maak de wereld een beetje beter

  Er is niets mooiers dan impact maken en waarde toevoegen, voor ons is échte impact met ons werk alleen mogelijk op maatschappelijk vlak. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vinden we heel belangrijk en we zijn altijd op zoek naar projecten die de wereld óf het leven van mensen een stukje beter maken. Dit is veelal terug te vinden in onze projecten en apps in de zorg.

 • Inleveren op kwaliteit? Geen optie!

  We willen altijd de allerbeste oplossingen creëren voor onze opdrachtgevers. Als ontwikkelaar van hoogwaardige apps en back-ends leveren we nooit in op kwaliteit. Software projecten lopen wel eens uit — sure — maar we lanceren nóóit een halfbakken mobiele app of website. De kwaliteit, veiligheid én privacy moet ten alle tijden gegarandeerd zijn, daarom ook onze ISO 27001 en NEN 7510 certificering.

Apps ontwikkelen, in opdracht en autonoom

We ontwikkelen apps zowel in opdracht als op eigen initiatief.

Werk in opdracht

De meeste projecten starten vanuit een probleemstelling. We ontwerpen en ontwikkelen daarop een maatwerk applicatie voor: iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Android, Android Wear, Virtual Reality (VR) brillen. Zo ontstaat de beste oplossing voor de vraag die er ligt. Onze klanten zijn onder andere: B2B / B2C, Reclame- en marketingbureaus en startups.

Al onze klantprojecten

Eigen ontwikkeling

Door onze eigen concepten en ideeën uit te werken merken we dat we beter zicht krijgen op alle aspecten van ons werk. Niet alleen qua UI/UX design en app development maar ook het positioneren van apps in de markt is ons niet vreemd. De kennis die we hierbij opdoen zetten we in bij het uitvoeren van onze klantprojecten.

Back-end ontwikkelaar aan het werk

Awards

We doen ons werk omdat we een verschil willen maken, soms winnen we daar een award voor.

Overzicht van onze awards

Het team

De ontwerpers en ontwikkelaars van YipYip!

Partner & Creative director: Tim Nooteboom

Tim Nooteboom

Partner & Creative director

t.nooteboom@yipyip.nl

Partner & Technical director: Tim Pelgrim

Tim Pelgrim

Partner & Technical director

t.pelgrim@yipyip.nl

Project manager: Casper

Casper

Project manager

c.vankampen@yipyip.nl

Lead iOS & Flutter app developer: Rens

Rens

Lead iOS & Flutter app developer

Lead Android & Flutter app developer: Roland

Roland

Lead Android & Flutter app developer

Android app developer: Patrick

Patrick

Android app developer

iOS & Flutter app developer: Lars

Lars

iOS & Flutter app developer

Full-stack developer: Renke

Renke

Full-stack developer

Full-stack developer: Rishad

Rishad

Full-stack developer

Front-end developer: Robin

Robin

Front-end developer

Product designer: Dennis

Dennis

Product designer

Front-end development werkstudent: Annie

Annie

Front-end development werkstudent

Werken bij YipYip

Vacatures

Werken bij YipYip? Dat kan, we hebben regelmatig vacatures voor: app ontwikkelaar (zowel iOS als Android), Back-end ontwikkelaar, Front-end ontwikkelaar, DevOps engineer of UI & UX designer.

Houd onze vacaturepagina goed in de gaten of ons stuur een open sollicitatie.

We zijn ook altijd op zoek naar gemotiveerde en getalenteerde stagiairs!

Back-end developer

De back-end systemen die we maken zijn de achilleshiel van al onze mobiele applicaties, web applicaties, API's en websites. Je krijgt als back-end developer dan ook veel verantwoordelijkheid.

 • Voltijd
 • Per direct
 • Rotterdam
Lees meer

Samen van jouw visie een applicatie maken?

Van webapplicaties tot mobile apps, alle software ontwikkelen we op maat.

We zijn altijd enthousiast en gemotiveerd om te praten over nieuwe ideeën, concepten of business opportunities. Kom gerust een keer op de koffie in Rotterdam voor een vrijblijvend gesprek!

Kennis maken?