Test of jij het in je hebt om Commando te worden met de

KCT Trainingsapp

.

Een initiële filtering maken op het aantal aanmeldingen voor de opleiding tot Commando.

Commando worden? Test of je het in je hebt!

Voor velen is het een droom, Commando worden. Daardoor heeft het Korps Commandotroepen niet te klagen over het aantal aanmeldingen voor deze functie. Veel van de kandidaten zijn echter niet geschikt en voor hen blijft dit een droom. Tijdens de Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen (de eerste stap in de selectieprocedure), blijkt al snel dat veel kandidaten onvoldoende voorbereid zijn op de fysieke én mentale vereisten om Commando te worden.

Defensie communiceert vooraf goed over de zwaarte van de functie, de toelatingseisen en kwalificaties. Blijkbaar is dit niet afdoende en moet de doelgroep – sportieve jonge mannen tussen de 18 en 25 jaar – op een andere manier worden bereikt. Het doel van de campagne is om de doelgroep beter voor te bereiden en duidelijk te maken hoe zwaar een opleiding is.

Jongeren uit de doelgroep hebben onvoldoende inzicht in wat het van je vraagt om Commando te worden. Daarom werd besloten niet nogmaals een campagne op te zetten, maar te zoeken naar een manier waarmee zij dit zelf kunnen ervaren. Bijvoorbeeld wat het betekent om overal en 24/7 klaar te moeten staan voor actie; hoe sterk je fysiek moet zijn; hoe je met onzekere situaties om moet gaan enzovoorts.

Een mobiele app voor iOS & Android blijkt goed aan te sluiten bij het mediagedrag van de doelgroep.

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Radancy & Ministerie van Defensie

Release
2017

Het concept

Hoe zorgen we dat potentiële commando's voorbereid zijn op de loodzware training?

App die je helpt bij het trainen

We ontwikkelden een speciale trainingsapp voor potentiële commando's: KCT. Met deze smartphone app kunnen potentiële kandidaten zelf ondervinden of zij zowel fysiek als mentaal sterk genoeg zijn om kans te maken op een plek bij het elitekorps van de Nederlandse krijgsmacht. De app stelt een fysiek trainingsschema centraal, waarbinnen het mogelijk is om conditie en kracht te verbeteren. Duidelijke instructievideo’s zorgen ervoor dat alle oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Fysieke en mentale uitdaging

Maar behalve fysiek daagt de app gebruikers ook mentaal uit. Via speciale ‘mentale missies’, die kunnen worden vrijgespeeld door de fysieke trainingen goed te doorlopen, krijgen gebruikers inzicht in welke eigenschappen ze in de basis moeten bezitten om Commando te kunnen worden. En dat ze hiervoor ook sterk tussen hun oren moeten zijn.

Een realistisch trainingsschema voor échte commando's

De KCT app bevat een uitgebreid trainingsschema die bestaat uit diverse onderdelen.

Duurloop

De app maakt gebruik van GPS van de smartphone om nauwkeurig bij te houden hoeveel je rent tijdens een duurloop of intervaltraining. Zo zie je snel hoeveel kilometer je nog moet. Soms wordt ook tijdens het rennen je mentale kracht op de proef gesteld.

Fitness

Rennen is niet het enige wat je moet doen om fit te worden. Zo zijn er verschillende fitness onderdelen geïntegreerd: push-up’s, sit-up’s, chin-up’s & zwemmen. De app assisteert de gebruiker door uitleg over de oefeningen te geven en geeft het tempo aan.

Mentale aspecten

Door slim gebruik te maken van de context waarin de app gebruikt wordt kunnen we mentale aspecten testen. Wat deze (onverwachte) tests inhouden verklappen we niet. Tip: na het downloaden van de app kom je al snel een mentale uitdaging tegen!

Een succesvolle app, op naar 2.0

De oorspronkelijke KCT trainingsapp was een groot succes. Meer dan 50.000 gebruikers maakten kennis met de strenge fysieke eisen die nodig zijn om een Commando te kunnen worden.

Veel gedownload

De app werd bij lancering vooral gepromoot via mobiele banners en advertenties op social media. In de eerste twee maanden sinds de livegang werd de KCT app ruim 11.000 keer gedownload (ruim 6.000 keer op een Android toestel en bijna 5.000 keer op iPhone). Daarmee belandde de app iedere dag in de top 3 van zijn eigen categorie in de hitlijsten.

Een mooie start. Samen met Defensie blijven we ernaar streven om de KCT app een structurele plek te geven binnen de werving en selectie van het Korps Commandotroepen.

Na succes doorontwikkeld

De KCT trainingsapp viel dan ook op bij de jury van de Dutch Interactive Awards. In 2016 won de app een Zilveren Dutch Interactive Award (DIA) vanwege het hoge niveau van de executie en het veelbelovende toekomstperspectief.

Om de app naar een nog hoger niveau te tillen is besloten de KCT trainingsapp flink door te ontwikkelen. Het resultaat is een verfijnde app met nieuwe trainingsfuncties, uitgebreide communicatiemethoden en meer.

Nieuwe features

De toevoegingen aan een succesvolle eerste versie.

Neem je training mee

Om de voortgang van je training mee te nemen naar andere devices, is het nu mogelijk om in te loggen met je Mijn Defensie-account. Hiermee krijg je ook direct toegang tot de Mijn Defensie-app om meer informatie in te winnen over je sollicitatie en jouw gegevens bij Defensie te beheren. Daarnaast is inloggen via Facebook mogelijk.

Kies jouw doel

Bereid je voor op een van de stevige kennismakingsdagen met een persoonlijk trainingsschema. Je kiest zelf een termijn (kort of lang) en het startniveau (beginner of gevorderd); het trainingsschema past zich daarop aan. In een vernieuwd weekoverzicht zie je welke oefeningen er voor je klaar staan. Dat geeft je meer tijd om je voor te bereiden op de pittige opdrachten!

Meet je prestaties

Iedere kennismakingsdag trekt veel sollicitanten en geïnteresseerden. Goed om daarom tussendoor al een indruk te krijgen van het niveau van je tegenstanders. Vergelijk je voortgang tijdens de training met anderen, via het competitie overzicht.

Strijd voor een plaats in het klassement! Het Korps Commandotroepen zoekt alleen de allerbesten. Wie durft?

Gemoderniseerde trainingsmodule

Bekijk je voortgang tijdens en na je training met route-tracking en live feedback tijdens het trainen. Ook trainingen binnenshuis zijn verbeterd met duidelijke aanwijzingen. Alle vragen die je hebt kun je stellen aan het team van Defensie. Over je training, voeding, de kennismakingsdagen... Direct contact met de juiste persoon.