Met

Android app development

bouwen we apps voor verschillende Android smartphones, tablets en smartwatches.

We know the drill

In de voorbije jaren heeft Android een gigantische groei doorgemaakt: nieuwe high-end devices hebben de markt van Android app development niet alleen volwassen gemaakt maar ook veruit de grootste.

Wij leveren als native Android app ontwikkelaar dan ook graag een bijdrage aan het aanbod van kwalitatieve apps in de Google Play store.

Google Material Design

Als Android app ontwikkelaar moet je heel anders nadenken dan als je een iOS app maakt. De technische stack is volledig anders (Kotlin in plaats van Swift) en er zijn ook bijzondere uitzonderingen. En ook aan de visuele kant zijn er heldere afspraken met wat gebruikers verwachten.

Hoewel het géén harde eis van Google is dat apps hieraan voldoen zijn veel gebruikers het wel gewend, in ieder geval meer dan op iOS. Hoe zien de navigatie panelen eruit, welke flow is nodig in de interacties en wat is de beste vormgeving van knoppen? Onze app designers zijn op de hoogte van de meest actuele eisen en zetten dit slim naar hun eigen hand.

De opmars van Android

Genieten van een mooie visuele app, een leuk spel spelen of een zakelijke app installeren om de efficiëntie te verhogen: op Android is alles mogelijk. In app wereld maken Android gebruikers een inhaalslag door alert te reageren op nieuwe releases en snel hun mening te geven. Voor de vele devices - van low end tot high end, al dan niet met gebruik van GPS - kunnen we bijna al onze producten optimaliseren. Omdat we bij YipYip doorgaans native ontwikkelen, nemen we de beschikbare functies van het platform moeiteloos over.

Communiceren over de app

In elke campagne is het belangrijk dat je product goed wordt bekeken. Voor de communicatie over apps is dat niet anders. Android app development is een onmisbaar onderdeel van bijna alle apps die verschijnen: een effectieve manier om te communiceren met je doelgroep, of dat nu jongeren zijn, ambtenaren of mensen in het onderwijs. Android devices zijn alomtegenwoordig, toegankelijk en bereikbaar voor iedereen. De apps op Google Play worden dan ook door veel mensen gebruikt.

Integratie met nieuwe kanalen

En wat te denken van de boost aan Android televisies, waarop je gemakkelijk al je apps kunt gebruiken? Deze ontwikkeling maakt Android app development heel interessant. Met name games, mediaspelers en sociale netwerken doen het goed in deze nieuwe kanalen. Bekijk samen met YipYip wat de meerwaarde kan zijn van Android app development voor je startup, concept of bedrijf.

Meer informatie

Overweeg je een Android app te laten maken of wil je juist meer algemene informatie over het laten maken van een app, hoe wij dit proces van het laten maken van een app aanpakken en welke overwegingen we maken? Neem contact met ons op of lees meer over ons als Rotterdamse app ontwikkelaar?

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van android app development?