YipYip werkt graag als app ontwikkelaar voor

innovatieve startups

.

We werken regelmatig als app ontwikkelaar in opdracht van startups aan hun apps en platformen, we kunnen ze faciliteren ongeacht het stadium waarin ze zich bevinden.

Creatieve ondernemers

Techniek altijd voorop stellen

We geven veel om de startups waar we apps voor ontwikkelen, het zijn namelijk regelmatig erg creatieve ondernemers die ons kritisch laten nadenken over technische mogelijkheden van apps of op een slimme manier proberen een markt te veranderen. Startups leveren vaak ontzettend unieke producten en/of diensten.

Wat wij van startups terugkrijgen is dat ze enorm moeizaam de juiste mensen kunnen vinden om een goed team te vormen. Het is zowel voor de startup als voor de medewerker namelijk een groot risico om met elkaar in zee te gaan, zeker als het gaat om de allereerste fase van de startup. Daarnaast moet een startup snel schakelen vanaf het begin en kunnen opschalen wanneer het product succesvol wordt.

Dus wil je een app laten maken voor jouw startup? Daar helpen we graag bij! Wij hebben een creatief team met ervaren ontwikkelaars en product designers die goed op elkaar ingespeeld zijn. Zij werken graag aan innovatieve producten en startups zitten vaak in een unieke 'disruptor' categorie.

Wat onze startup klanten kenmerkt ...

 • Gaat het om bedrijven met grote ambities, om wereldverbeterende concepten te lanceren
 • Startup founders zijn erg gedreven en hebben veel passie voor hun bedrijf
 • Ze zijn erg snel in hun denkproces
 • Het zijn hele toegespitste ideeën

Het proces van apps voor startups

Het proces van een start-up ontstaat normaal gesproken met enkel een ruw idee. Wij kunnen start-ups helpen dit idee verder te conceptualiseren, concretiseren, ontwikkelen en het opleveren van een eerste prototype of het opleveren van een MVP (Minimal Viable Product).

Eerste fase

YipYip begeleid start-ups in het eerste traject tot het ontwikkelen van een eerste product (MVP) wat gelanceerd kan worden. Afhankelijk hoe volwassen de startup is geven wij specifieke adviezen. Bijvoorbeeld op het gebied van de concepten, customer journeys, uitwerking van UI/UX, high-fidelity prototypes of op development vlak.

Ook kijken we kritisch naar de "viability" van de startup: Hoe groot is de kans van slagen? Is het business-model realistisch? Gaan mensen hier daadwerkelijk voor betalen? Hoe groot is de doelgroep en waar kunnen we die bereiken zonder torenhoge marketingbudgetten?

Maar uiteraard, als je er naar op zoek bent zijn we ook gewoon een app ontwikkelaar, die heel snel meters kan maken op je iOS app, Android app of Back-end. Wij hebben immers onze processen al ingericht en geoptimaliseerd.

Op eigen benen

Na het ontwikkelen en lanceren van het eerste product bieden we altijd de optie om ons als partner aan te stellen voor toekomstige ontwikkeling. Maar (en daarin onderscheiden we onszelf) ook de mogelijkheid om volledig zelfstandig te worden zónder YipYip maar met eigen developers.

Ondanks dat agencies graag betrokken blijven kan het bittere noodzaak zijn om individueel verder te kunnen om financieel een betere ROI (return on investment) te halen.

Adviserende rol

Zodra we uit het inhoudelijke project zijn kunnen we altijd een adviserende rol op ons nemen. In het begin zal dit iets uitgebreider zijn in de vorm van een inwerkperiode maar ook in latere fases stellen we graag onze kennis ter beschikking.

Onze eigen ervaring als ondernemer en het type werk kan van waarde zijn bij de verdere ontwikkeling van de startup. We zien met name onze toegevoegde waarde op strategisch en operationeel vlak, het stroomlijnen van de processen gaat nooit zonder slag of stoot.

Waarom een externe app ontwikkelaar voor je startup?

Diverse aspecten om te overwegen als je een app wil gaan maken

 • Het samenstellen van een eigen team kost enorm veel tijd. Wij zijn snel up-to-speed omdat we bestaande werkprocessen en eigen frameworks / libraries hebben. Je zult dan ook het snelste resultaat hebben.
 • We werken voor diverse startups door het hele land, vooral in de regio Amsterdam en Rotterdam.
 • We trappen (indien nodig) op de rem om feature creep te voorkomen. Met app ontwikkelaars in dienst is er ook een hele duidelijke hiërarchie, die ervoor kan zorgen dat men niet zegt wat ze denken. Wij worden betaald om onze mening te geven.
 • Het is al jaren ontzettend moeilijk om geschikt en betaalbaar personeel te vinden, en vervolgens in te werken.
 • We zijn zeer flexibel in onze start-up trajecten waardoor je op den duur eenvoudig werk intern kunt gaan oppakken. We zorgen in dat geval voor een naadloze overdacht.
 • We weten dat onze rol slechts tijdelijk is en vinden dat helemaal prima.
 • Als je als founder geen technische achtergrond hebt is dat een complicerende factor om geschikte ontwikkelaars te vinden, daar helpen we dan ook graag bij.
 • Omdat we extern zijn hebben we een kritische blik op ideeën en uitwerking, we blijven dan ook graag na onze werkzaamheden betrokken, bijvoorbeeld in de vorm van consultancy of vraagbaak.
 • Naast software ontwikkeling hebben we ook veel ervaring met het begeleiden van start-ups en zijn ons bewust van de potentiële kansen en valkuilen.

Je startup idee bespreken?

Ongeacht in welke fase je start-up is (van idee, eerste prototype, eerste investering, et cetera), we komen graag in contact met enthousiaste ondernemers. Bijvoorbeeld voor het sparren over nieuwe ideeën, implementaties, business modellen of volledige prototypes, neem gerust contact op!

We hebben een standaard NDA (non-disclosure agreement) die we zonder problemen kunnen ondertekenen, dat is voor ons geen enkel probleem. Vraag hier gerust naar.