Maak van organiseren een groepsinspanning met de

Movely app

.

Met Movely wordt het kinderlijk eenvoudig om gezamenlijk evenementen te organiseren.

Volledig organiseren of simpelweg enkel initiëren

Movely is een Rotterdamse startup en is een spin-off van andere start-ups in de evenementen branche. Movely is ontstaan vanuit het idee dat iets organiseren altijd veel werk kost. De taken liggen namelijk veelal op het bordje van één persoon. Hij of zij zorgt voor alles, de locatie, de muziek, de hapjes, de drankjes enzovoorts.

Met de Movely app voor iOS & Android kun je het organiseren van een evenement verdelen over de volledige groep. Zo kan jouw idee om simpelweg iets te initiëren uitgroeien tot een blijvende herinnering. Of ben je juist altijd diegene die makkelijk muziek kan verzorgen

Wil je alsnog in je eentje een evenement organiseren? Voor bijvoorbeeld een verjaarsdagfeestje of een babyshower? Dat kan natuurlijk ook! Probeer vooral de volgende keer dat je iets wilt organiseren eens de Movely app uit en: start a Move!

Minimal Viable Product bepalen

Na de design sprint hebben we een Minimal Viable Product (ook wel MVP) gedefinieerd. Een MVP is een minimale variant van het product wat we voor ogen hebben wat voldoende omvang heeft om succesvol te zijn. Hoe we succes definiëren en wanneer iets "succesvol" is, wordt met alle stakeholders besloten.

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Movely B.V.

Release
2021

Design sprint met creatieve brainstorms

Met behulp van creatieve brainstorms snel tot een concept komen

De visie tastbaar maken

Omdat Movely een startup is was het concept nog niet volledig strakomlijnd. De visie lag er maar inhoudelijk hebben we gezamenlijk een design sprint georganiseerd. In een design sprint komen we volledig tot de kern startup: wat is de missie van de startup, hoe gaan we daar komen, wat willen we bereiken en als belangrijkste: hoe willen we dit bereiken? Vervolgens gaan we nadenken over concrete functionaliteit en zorgen we ervoor dat we in enkele dagen tot een concreet (realiseerbaar) concept komen.

De designsprint van Movely bestond uit een aantal creatieve sessies, waaronder een grote brainstorm van enkele dagen.

Minimal Viable Product bepalen

Na de design sprint hebben we een Minimal Viable Product (ookwel MVP) gedefiniëerd. Een MVP is een minimale variant van het product wat we voor ogen hebben wat voldoende omvang heeft om succesvol te zijn. Hoe we succes definiëren en wanneer iets "succesvol" is, wordt met alle stakeholders besloten.

Prototype ontwerpen

Alle ideeën visualiseren in een prototype

Uitdenken van de user experience

Na deze stap zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van een digitaal prototype. Het bepalen van de flow en UX (user experience) is hierbij cruciaal. Het prototype zal namelijk niet 100% van de functionaliteit bevatten maar wel voldoende basis moeten bieden om later verder uit te breiden.

Testen met de doelgroep

Om te kunnen testen met de doelgroep is het belangrijk om een prototype te hebben waarin we presenteren welk probleem de mobiele app voor hen kan oplossen. Zaken als errorstates en edge-cases worden in een prototype dan ook meestal niet uitgewerkt en we beperken ons voornamelijk tot de zogenoemde "happy flow".

Afgeschermde en publieke initiatieven

Initiatieven zijn er in twee vormen: openbaar of privé.

Openbare initiatieven

Iedere gebruiker van het Movely platform kan zich aanmelden voor de openbare initiatieven. Als een openbaar initiatief het maximum aantal deelnemers heeft bereikt kan iemand zichzelf op de wachtlijst plaatsen. Zodra er ruimte is wordt er automatisch een plek vrijgemaakt.

Afgeschermde (privé) initiatieven

Privé initiatieven werken met uitnodigingen die buiten het platform om worden verstuurd. De reden hiervoor is meerledig maar de voornaamste is dat de meeste mensen die iets organiseren via Movely nog niet veel vrienden hebben die zich ook op het platform bevinden.

Door een sharable link te maken die kan worden gedeeld via WhatsApp, iMessage, Twitter, Facebook – of welke app dan ook – zorgen we er voor dat de gebruikersbase verder kan groeien.

Gebruikers die iets initiëren kunnen namelijk al hun vrienden een linkje sturen zodat zij zich ook aanmelden voor Movely, dit zorgt voor meer organische groei.

Features om het organiseren beter te maken

Een gedeelde takenlijst en chat zorgen voor een effectievere flow van organiseren

Gedeelde takenlijst

Een gedeelte takenlijst zodat deelnemers kunnen zien welke taken er nog zijn (zoals: 'chips meenemen' en 'muziek regelen'). Vervolgens kunnen deze taken worden aangepast door alle deelnemers en worden afgestreept. Het grote voordeel van een gedeelde takenlijst is dat iedereen alles kan inzien, zo kun je elkaar helpen maar zorgt het ook voor een groter verantwoordelijkheidsgevoel.

Chat functionaliteit

Een initiatief organiseren verloopt vaak via WhatsApp. Dat is alleen niet altijd schaalbaar, meestal wordt communicatie onderbroken door algemene berichten die niets met het evenement te maken hebben. Daarom hebben we in Movely een chatfunctionaliteit gebouwd. Hiermee kan – binnen de groep – gesproken worden over het evenement.

Berichten met prioriteit

Berichten die een gebruiker prioriteit vindt hebben kan met één druk op de knop voorzien worden van urgentie. Een urgent bericht wordt in de chat iets anders weergegeven maar triggert bovendien een externe push-notificatie.

Een multi-platform app met het Flutter framework

Voor veel van onze projecten ontwikkelen we apps met Flutter, maar met name voor startups is dit een uitermate geschikte manier om een app te laten maken.

Waarom Flutter?

Deze methode stelt app ontwikkelaars namelijk in staat om wijzigingen direct op twee mobiele platforms toe te passen, en dat is nuttig voor startups omdat daar nogal vaak wijzigingen in features worden gemaakt.

Het gebruik van Flutter bespaart dan ook veel tijd. Na het ontwikkeltraject wil je immers zo snel mogelijk live in de App Store en Google Play en vervolgens zorgen dat eindgebruikers met de app aan de slag gaan. Flutter biedt daar veel voordelen.

Meer weten over Flutter?

Wil je weten welke mogelijkheden Flutter zou kunnen bieden als je overweegt een app te laten bouwen? Neem gerust een keer contact op! We hebben tevens een uitgebreider artikel geschreven, waarin we meer over de voor- én nadelen vertellen van Flutter apps: