YipYip is een ervaren

App ontwikkelaar Amsterdam

.

Amsterdam, de grootste stad van Nederland en al jaren één van de meest populaire bestemmingen ter wereld. Niet alleen onder toeristen maar ook in het bedrijfsleven is Amsterdam nog steeds uitermate populair. De bruisende binnenstad, unieke grachten, karakteristieke architectuur en internationale karakter spreken tot ieders verbeelding. Ook is Amsterdam booming wat betreft de startup cultuur, er zijn veel bloedplaatsen en er drijven regelmatig nieuwe succesverhalen boven.

Award-winning app ontwikkelaar

YipYip is een award-winning app ontwikkelaar en we werken graag voor klanten uit Amsterdam. Al sinds de introductie van de Google Play Store en Apple's App Store in 2008 zijn wij met apps bezig, zowel in onze eigen regio als regelmatig in het grote en populaire Amsterdam. Onze apps worden onder het grote publiek altijd goed ontvangen en hebben ook meerdere internationale awards mogen ontvangen.

Bij YipYip ontwikkelen we native mobiele apps voor iOS en Android, de populairste mobiele besturingssystemen. We houden daarbij volledig rekening met ondersteuning van allerlei mogelijke mobiele apparaten waar apps op werken: iPhone, iPad, Android smartphones en Android tablets. Ook hebben we ervaring met het ontwikkelen van apps voor andersoortige devices zoals: Apple TV, Apple Watch en Android Wear.

Koploper op het gebied van app ontwikkeling

We lopen als app ontwikkelaar graag voorop in technologische ontwikkeling, om voor te blijven op onze concurrenten maar ook omdat we ontzettend nieuwsgierig zijn. We experimenteren graag en dat straalt door op het innovatieve karakter van YipYip. We gaan geen uitdaging uit de weg en dat blijkt uit de wijze waarop we bedrijven helpen bij een aanstaande digitale transformatie. We ontwikkelen apps voor alle platformen en helpen onder andere bij het kiezen voor de juiste technieken.

Ook hebben we ruime ervaring binnen back-end development zodat we de apps die we ontwikkelen ook kunnen koppelen aan bestaande systemen of ontwikkelen zelf componenten en bijbehorende API's zodat alle onderdelen goed met elkaar samenwerken. Deze systemen draaien we in schaalbare (decentrale) oplossingen in een public- of private cloud. Zo zorgen we voor een kwalitatieve infrastructuur.

Ook werken we direct met de nieuwste technieken zodra ze uitkomen, we waren een van de eerste om volledig Swift te adopteren en experimenteren met Kotlin voor Android en Flutter.

Het experimenteren gaat ook nog wel een stapje verder, we experimenteren ook met Arduino's, Raspberry PI's, AR, VR, domotica et cetera omdat we willen weten wat er mogelijk is en stiekem ook gewoon omdat we echte nerds zijn.

Apps ontwikkelen voor Amsterdam

YipYip heeft sinds 2010 meer dan honderden app projecten gerealiseerd van zeer uiteenlopend formaat en diverse klanten, waaronder dus ook vele apps voor Amsterdamse klanten en bedrijven uit de regio Noord-Holland.

In Amsterdam en omgeving bevinden zich de grootste merken van Nederland, projecten die uit deze regio komen hebben bij ons om deze reden vaak een streepje voor en we investeren hier dan ook graag in. De afstand is volgens ons goed te overbruggen en we houden de lijnen dan ook graag kort via Slack bijvoorbeeld en andere digitale kanalen, klanten zijn ook meer dan welkom om bij ons op kantoor te komen werken.

Startup apps Amsterdam

De startup cultuur in Amsterdam is booming. Vele internationale techbedrijven vinden hun oorsprong in Amsterdam (denk aan WeTransfer, Adyen, Guerilla Games, Bunq, MessageBird, Bux et cetera). De Amsterdamse bravoure zorgt er voor dat bedrijven uit Amsterdam ook vaak veel gedurfdere keuzes maken en ook sneller met innovaties aan de slag gaan. Deze voedingsbodem voor startups zorgt echter ook voor een negatief effect; een tekort aan goede ontwerpers en ontwikkelaars. De combinatie van dure leefomstandigheden en schaarste op de arbeidsmarkt maakt dat de salarissen door het dak zijn gegaan de afgelopen jaren.

Ondanks dat de afstand tot Zuid-Holland niet ver is speelt dat probleem daar minder dan in de hoofdstad. Daarom ontwikkelen wij graag apps voor Amsterdamse startups die kennis of capaciteit tekort komen. In tegenstelling tot het zelf werven van ontwikkelaars hebben wij een heel team klaar zitten om aan de slag te gaan, compleet met werkprocessen en al.

Wat we merken is dat met name Amsterdamse startups snel groeien en ook sneller een volwassen bedrijf worden. We helpen ze daarom ook juist in het proces van deze groei en proberen onszelf eigenlijk "overbodig" te maken zodat ze ná de initiële opzet van het project zoveel mogelijk zelfstandig verder kunnen. We doen dit door mee te helpen in de zoektocht naar geschikte mensen, sollicitatiegesprekken te voeren en de mensen zelfs in te werken.

Amsterdamse klanten

Enkele van onze Amsterdamse klanten

 • Follow The Beat
 • Mibo
 • LeasePlan Digital
 • Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK)
 • Querido (onderdeel van WPG Kindermedia)
 • Stichting CPNB
 • Jungle Minds
 • Dept

Marketing, communicatie & design agencies Amsterdam

Zoals hierboven opgesomd werken we regelmatig samen met marketing- & communicatiebureaus uit Amsterdam (Jungle Minds, Dept, maar ook kleine bureaus als Eli5) en zien deze als onze partners. We werken nauw samen met deze bureaus en daardoor breiden we hun dienstverlening uit op het gebied van apps en websites.

Bij projecten denken we graag mee over het concept, de interactie die het product moet hebben en het visuele ontwerp. We zijn dan ook geen fan van het "over de schutting gooien" van designs maar ook andersom is dat niet het geval, projecten zijn altijd een gezamenlijke effort. Onze app programmeurs hebben veel ervaring en zeer uiteenlopende achtergronden waardoor ze altijd een goed advies kunnen geven op inhoudelijke vraagstukken.

Werken bij ons op kantoor

Van Amsterdam naar Rotterdam is ongeveer een uurtje rijden of nog korter met het openbaar vervoer. We moedigen onze klanten dan ook aan om bij ons op kantoor in Rotterdam te komen werken. Onze studio is (buiten de werkplekken van onze vaste medewerkers) voorzien van additionele bureaus, speciaal ingericht voor onze klanten. Binnen een agile traject werkt het heel goed om met elkaar — opdrachtgever en ontwikkelaar — de directe samenwerking op te zoeken en echt met elkaar te kunnen sparren over vraagstukken die het proces stagneren.

We zien overigens de aanwezigheid van een opdrachtgever (of in dit geval een product owner) niet als een harde vereiste voor een succesvol app traject, het zorgt er echter wel voor dat de lijntjes nog korter dan en daardoor kunnen de ontwikkelaars hun kostbare tijd op de juiste manier en aan de juiste tickets besteden. Product owners moeten immers toch al vaak bereikbaar zijn om de snelle ad-hoc beslissingen te kunnen nemen in een agile of scrum project.

De mate van aanwezigheid op kantoor is volledig flexibel. De regel die we hierbij hanteren is: hoe meer aanwezigheid, hoe meer het het proces ten goede komt. Het helpt al als een product owner aan zijn/haar eigen werk werkt maar wel beschikbaar is voor korte vragen en meetings.

Al met al een welkome aanvulling op onze dienstverlening!

Op zoek naar een app ontwikkelaar Amsterdam?

Ben je op zoek naar een app ontwikkelaar Amsterdam of een app ontwikkelaar Randstad We komen graag een keer langs in Amsterdam maar nodigen je ook graag uit in onze studio!

Wij denken dat het vooral noodzaak is om te denken in lange termijn relaties en niet in kortstondige projecten. Bent u op zoek naar een zeer ervaren app ontwikkelaar die projecten in Amsterdam kan realiseren? Met ons ervaren team werken we aan smartphone en tablet apps voor iOS en Android en bouwen we alle bijbehorende (back-end) systemen.

Waarom een Rotterdamse app ontwikkelaar in Amsterdam?

Wij ervaren geen rivaliteit richting Amsterdam, we zien vooral kansen en bovenal succesvolle samenwerkingen;

 • Veel grote bedrijven waar we graag voor werken zijn gevestigd in Amsterdam, wij brengen een 'niet lullen, maar poetsen' mentaliteit mee!
 • Als Rotterdamse app ontwikkelaar hanteren we lagere prijzen dan veel bureaus uit Amsterdam.
 • In Zuid-Holland barst het ook van zeer talentvolle app ontwikkelaars, bij YipYip werken alleen échte specialisten op app gebied.
 • YipYip innoveert door gebruik te maken van de nieuwste native app development technieken (Swift, Kotlin) en we experimenteren met alles wat op de markt komt; VR, wearables. Alles waar software op draait!
 • We hebben veel ervaring in het werken voor startups en aangezien Amsterdam al jaren in de top 5 staat van vestigingslocaties voor startups (en in de top 10 voor scale-ups) zien we onszelf als een goede match!
 • Mocht het nodig zijn voor het project kunnen we ook prima werken op locatie in Amsterdam.