Met

iOS app development

bouwen we apps voor iPhone, iPad & Apple Watch iOS app.

Native iOS app development

YipYip levert native iOS app development. iOS is het app platform van Apple. We ontwikkelen voor zowel iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV als universele apps. Universele apps zijn applicaties die op meerdere type devices werken. Dit kan vooral effectief zijn wanneer de app relevant is op meerdere type devices of wanneer de context van gebruik lastig te voorspellen is.

Zelf apps uitgeven in de App Store

Doordat je een iPhone of iPad app zelf kunt publiceren in het portal, heb je direct een wereldwijd bereik: de nieuwste manier van uitgeven. Ideaal voor de verspreiding van (prenten)boeken en games, waarbij een goed idee en een soepele technische uitwerking al snel tot een gewild product kunnen leiden. Als de app in meerdere talen beschikbaar is, spreek je eenvoudig de hele wereld aan. Voor elk land is er een eigen App Store, waar je het publiek op maat kunt bedienen.

Welke apps hebben het grootste succes? Dat zijn vaak de meest eenvoudige, met een helder concept. Beleggen, netwerken, streamen, fotograferen, efficiënt werken, berichtjes sturen - als je deze trefwoorden hoort, kun je er waarschijnlijk al direct een bekende app bij bedenken. Maar ook minder bekende apps kunnen ware pareltjes zijn. Zo zijn wij vooral fan van de met liefde gemaakte kinderapps, die vol kleurrijke illustraties en originele interacties voor uren speelplezier zorgen. Onze eigen educatieve apps en kids games vormen een mooie aanvulling op dat aanbod in de App Store.

Business versterken

Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven die puur zaken doen met een app - zonder website zelfs. Want ook voor het vergroten van het bedrijfsresultaat ben je in de App Store aan het juiste adres. De vele B2B applicaties die we hebben gebouwd zijn een uitstekend voorbeeld van effectief iOS app development. Denk aan een track and trace app, een catalogus app, een leuke-dingen-doen app die gebruikt maakt van kaarten en de geografische locatie: op een Apple iPhone of iPad werken deze apps uitstekend. De vormgeving van de devices is fraai, dus de UX en UI van de app moeten daarbij aansluiten. Met heldere knoppen, logische navigatie, een clean design, iconen en illustraties - alles om de functie van de app ten volle te kunnen presenteren. Omdat YipYip alleen native apps ontwikkelt, kunnen we optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die het Apple platform biedt. En dat geldt óók voor toepassing op de Apple Watch (watchOS) of Apple tv (tvOS).

Analyses maken

Na de iOS app development, begint de marketing van de app onder potentiële gebruikers. Dat kan via diverse kanalen zoals onder andere: het eigen netwerk, via free publicity en (betaalde) advertenties. In de App Store is het mogelijk om met nauwkeurige zoekwoorden en een mooie presentatie van screenshots de communicatie van de app te ondersteunen. We noemen dit process App Store Optimization (ASO). Daarna is het afwachten: wie downloadt de app? In welke landen, welke categorieën en met welke trefwoorden? Vervolgens laten de analytics zien hoe lang mensen de app gebruiken en in welke onderdelen ze het meest actief zijn. Dit alles vormt een stevige basis voor doorontwikkeling, want zodra het iOS app development eenmaal is gestart blijven er altijd wensen over om de app beter en relevanter te maken. Een traject waarin YipYip graag adviseert, gebaseerd op onze ervaring en inzicht.

Soorten iOS apps

iPhone apps

iPhone is de smartphone van Apple. Een iPhone is een krachtig device met vele mogelijkheden. Een iPhone heeft een gebruikscontext waarin gebruikers onderweg zijn, heeft een kleiner scherm dan een tablet. Dit zijn zaken waar we tijdens het visueel -, en interactieontwerp rekening mee houden.

iPad apps

iPad is de tablet van Apple. Sinds begin 2015 heeft ongeveer 65% van de gezinnen een tablet in huis. Onze ervaring is dat het dan ook een apparaat voor het hele gezin is. Gebruikers van tablets zijn niet eenduidig vast te leggen omdat het simpelweg niet één gebruiker betreft. Vaak mogen ook de kinderen met de iPad spelen en leuke/educatieve spelletjes doen.

De doelgroep voor een iPad app is dan ook heel breed en kan allerlei groepen bedienen.

Universele apps

Een universele app is geoptimaliseerd voor zowel iPhone als iPad.

Omdat een universele app technisch gezien dezelfde app is komt er meestal een kleine kostenpost bij om bepaalde views te ontwerpen en om te bouwen naar een iPhone- of iPad formaat. De logica en werking van de app blijft immers hetzelfde.

Meer weten?

Wil je meer weten over een app laten maken?

Wil je meer informatie over het proces van het laten maken van een app en hoe wij dit aanpakken? Neem contact met ons op of lees meer over ons als app ontwikkelaar.