YipYip ontwikkelt intelligente

back-end applicaties

.

De intelligente achterkant

Bereikbaar via een headless API

Schaalbare API's

Het ontwikkelen van uitgebreide back-end systemen is een belangrijk onderdeel van mobiele apps en web-applicaties. We passen back-end development toe om slimme API's te ontwikkelen en zorgen ervoor dat alle content beheerbaar is. We bepalen gezamenlijk welke data ontsloten moet worden, zodat de gebruiker optimaal wordt bediend. Met een content management systeem op maat kun je websites en apps zelfstandig bijhouden en updaten. Is er bestaande data die moet worden gekoppeld? Dan schrijven we een API, die communiceert tussen database en app.

De intelligente achterkant van systemen vraagt om veel denkwerk, wat wij graag uit handen nemen. Met name het bewaken van de doelstellingen en KPI's van de organisatie spelen hierbij een belangrijke rol.

Elixir ontwikkelaar

Vrijwel al onze back-ends worden ontwikkeld in de programmeertaal Elixir maar we beheersen een bredere stack aan back-end programmeertalen: Ruby, Python, PHP & Javascript (waaronder Node.js, Vue.js).

Slimme systemen in de maak

De voornaamste werkzaamheden van back-end development bestaan uit het maken van een CMS óf het schrijven van een API. Alles staat met elkaar in verbinding, spreekt elkaar aan, wisselt gegevens uit. Veilig én met respect voor privacy van gebruikers. Alleen experts zijn in staat om de slimste, snelste en best werkbare back-end systemen te ontwikkelen, in actuele programmeertalen. De eindgebruiker merkt daar niets van, behalve: een prettig werkend product, zoals een content management systeem dat aan alle wensen voldoet. Meer hoef je als gebruiker vaak niet te weten. Het resultaat: een goed onderhouden product, dat bestand is tegen veroudering.

Content management systemen

Apps zijn vaak dynamisch van aard. Content moet prikkelend en actueel zijn, een collectie moet worden aangevuld, er zijn nieuwe medewerkers in het team... Allerlei redenen om de inhoud van de app aan te vullen of te actualiseren. Daarvoor wil je niet aankloppen bij de softwareontwikkelaar en al zeker geen update van de app insturen op het platform, dat kost tijd / geld en eindgebruikers moeten de app updaten. Eenvoudiger is het om de app zelf te beheren. Met een kant-en-klaar content management systeem geven we onze klanten die mogelijkheid. Volledig op maat, met de onderdelen die op dat moment van belang zijn. Net zo divers als de apps zelf, zijn ook de beheersystemen talrijk: YipYip zoekt daarbij naar de best passende oplossing voor back-end development. We bouwen met enige regelmaat systemen om statistieken te ontsluiten, producten te beheren of push-notificaties te versturen.

API development

Indien er bestaande systemen zijn waarvan we gebruik moeten maken, ontwikkelen we een slimme API om hier data mee uit te wisselen en deze vervolgens te ontsluiten. Bij een business-to-business app is er vaak al een database aanwezig, die op een nieuwe manier moet worden gepresenteerd. Een app is dan een handzame versie van de data uit intelligente back-end systemen. Behalve zelf een nieuwe koppeling te maken kunnen we ook externe API’s hanteren, zoals weer-API's, product-API's of betaling-API’s. De data die deze API's vrijgeven kunnen we vervolgens verwerken in het back-end en naar de app en/of website sturen. Zo creëren we altijd een centraal punt waar data wordt opgehaald en snel naar de betreffende dragers kan worden gestuurd. Slim back-end development mag niet worden onderschat - het vormt vaak de basis van een goed doordachte, rijke en functionele applicatie of website.

Het proces van het laten maken van een app

Het back-end ontwikkelen is een essentiële stap maar vaak slechts een onderdeel van een geheel project. De uiteindelijke front-end is vaak een app. Hoe dat in zijn werk gaat? Lees meer over het proces van het laten maken van een app.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van back-end development?