Unlock de beste festival ervaring met de

Follow the Beat app

.

Zonder zorgen je favoriete festivals bezoeken? Met de Follow the Beat app neem je je tickets, plattegrond en line-up overal mee naartoe.

De volledige customer journey van een festivalbezoek ondersteund

De website van Follow the Beat is een enorm succes en meerdere keren uitgeroepen tot Website van het Jaar. Op deze website kunnen bezoekers nieuwe festivals ontdekken, het meest volledige overzicht van festivals vinden en zich oriënteren op een aankomend bezoek. Tijdens het festival zelf heeft de website echter geen toegevoegde waarde – daar komt met de Follow the Beat app verandering in!

Van oriëntatie tot ondersteuning op het festivalterrein

Net zoals op de website biedt de app het meest complete overzicht van festivals in Nederland. De Follow the Beat app zorgt er voor dat je slechts één app nodig hebt voor al je favoriete festivals. De app (beschikbaar voor iOS & Android) biedt zowel vóór, tijdens als ná het festival toegevoegde waarde voor zowel bezoeker als festival. De app beschikt voor elk toegevoegd festival over een ticket wallet, interactieve plattegrond, timetable, line-up, chat en slimme features om de voorspelde drukte te bekijken.

Over dit project

Platforms

web
mobile

Klant
Follow the Beat

Release
2022

Festival app as a Service

Speciaal voor festivals die geen budget hebben om een eigen app te laten maken.

Festival organisatoren

Nederland kent meer dan 1.000 festivals per jaar, naar schatting trekken al deze festivals gecombineerd zo’n ±20.000.000 bezoekers. Er is dus een enorme vraag en een aanzienlijk aanbod. Al deze festivals zijn echter niet even groot, van Lowlands tot outdoor festivals in een klein parkje in de binnenstad. Logischerwijs heeft dan ook niet ieder festival voldoende bezoekers en budget om een festival app te laten maken.

De toekomst van een festival kan onzeker zijn, er is geen garantie dat ze het jaar er op terugkeren vanwege de aanvraag van vergunningen. Als ze dan een dure app hebben laten ontwikkelen is dat mogelijk enorm zonde. Daarbij speelt dat het ook nog onzeker is of de ontwikkelde app het dan nog wel doet. Er is immers vaak wel een ontwikkelbudget, maar geen geld om het voor langere periode te onderhouden.

Voor festival organisatoren is dit dus een lastige overweging, bezoekers willen een app maar het laten maken er van is duur en kost veel tijd. Met Follow the Beat is er een SaaS oplossing (we noemen het een FaaaS, Festival app as a Service) ontwikkeld, die voor een klein budget direct kan worden ingezet.

Hiermee kunnen festival organisatoren direct aansluiten bij het platform en deel uitmaken van de Follow the Beat community. Geen lange ontwikkeltrajecten met alle potentiële valkuilen van dien, geen hoge kosten en onderhoud. Alles is geregeld en aansluiten bij platform houdt tevens in dat er een deel van de promotiekosten kunnen worden bespaard. Follow the Beat is al jarenlang een van de meest populaire platformen binnen het genre.

Eigen styling

De app biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor festivals om hun omgeving compleet in te richten naar eigen wens. Festival organisatoren hebben de mogelijkheid in de beheeromgeving om alle gepubliceerde content te beheren, zoals: algemene informatie, artiesten, optredens, verkooppunten op het terrein et cetera.

We bieden tevens uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor festivals, om hun eigen huisstijl toe te passen en zich te onderscheiden van andere festivals. Ieder element kan in een speciaal ontwikkelde editor in de beheeromgeving volledig aangepast worden. Denk bijvoorbeeld aan achtergronden, lettertypen, formaten en regelafstanden. Maar ook de tekstkleur, rand, schaduw, iconografie en andere eigenschappen van knoppen kunnen aangepast worden.

Door de hoge mate van aanpasbaarheid is het ook geen triviaal werk. Niet ieder festival heeft de middelen (tijd) om de app volledig aan te passen, voor hen hebben we een uitgebreide basisstijl ontwikkeld die altijd kan worden ingezet.

Ontworpen voor gebruik óp het festival

De app biedt diverse functionaliteit voor gebruik tijdens je festivalbezoek.

Line-up

Iedere keuze voor een festival begint bij een line-up die je aanspreekt, als dat niet het geval is zul je immers niet snel geneigd zijn om te gaan. In de app zit dan ook een uitgebreide line-up mogelijkheid waarbij de redactie van Follow the Beat voor ieder festival de content in een beheeromgeving invoert.

(Persoonlijke) Timetable

De (persoonlijke) timetable zorgt er voor dat je de meest ideale planning voor je festivalbezoek kunt maken en geen van je favoriete optredens zult missen. Je kunt deze timetable zowel tijdens als voorafgaand aan je bezoek bekijken. Optredens die je aanspreken kun je als ‘favoriet’ markeren zodat ze automatisch naar je persoonlijke timetable gaan. Zodra het festival begonnen is zie je de huidige tijd verschijnen zodat je precies weet hoe lang je nog hebt tot het volgende optreden begint.

Festival kaart

De geïntegreerde festival kaart biedt houvast voor navigatie op het terrein. De kaart is volledig in stijl van het festival en geeft door middel van verschillende POI’s (Point of Interest) aan wat er op het terrein te beleven valt. Deze POI’s zijn klikbaar en linken door naar verschillende views die meer informatie en context geven. Het is tevens mogelijk om de POI’s gedeeltelijk uit/aan te zetten met een filter functie.

Ticketkluis

De ticketkluis biedt een veilige opslag voor je aangeschafte tickets, zodat je ze nooit kwijt kan raken. Heel handig voor als je in de rij van het festival staat en niet door je e-mail hoeft te speuren op zoek naar het juiste ticket.

Contact met het festival

Tijdens je bezoek kan er van alles gebeuren, binnen de app is er daarom een mogelijkheid gemaakt om direct contact op te kunnen nemen met de festivalorganisatie. Je kunt contact opnemen voor vragen via Whatsapp, maar ook als je overlast of andere problemen ondervindt tijdens je bezoek kun je dat direct doorgeven via de "probleem melden" functie. De organisatie van het festival kan dan direct actie ondernemen. Het is zelfs mogelijk om 1-op-1 in contact te komen via een uitgebreide chatfunctionaliteit. Zo helpen bezoekers en de organisatie elkaar om het festival nóg beter te maken!

Ondersteuning bij de voorbereiding

Ondanks dat de app ontworpen is voor het moment van het festival, zijn er speciale features die je helpen bij de voorbereiding.

Explore

Weet je nog niet zo goed welk festival je interessant vindt en zoek je inspiratie? Met de verken functionaliteit krijg je hulp bij het kiezen. Je krijgt van alle festivals een selectie te zien die je kunt liken of niet. Aan het eind houd je een set aan festivals over waaruit je je keuze (al dan niet gezamenlijk met je vrienden) kunt maken.

Tickets kopen

Direct tickets aanschaffen vanuit de app kan bij de geregistreerde partners. Gekochte festival tickets kunnen direct in de ticketkluis worden gezet.

Beheeromgeving

Een uitgebreide management console om nagenoeg alle onderdelen van de app te beheren.

Gemaakt voor medewerkers van Follow the Beat

De omgeving is maatwerk ontwikkeld voor medewerkers van Follow the Beat en biedt de mogelijkheid om vrijwel alle aspecten van de mobiele app te beheren en lijkt daarmee op een traditioneel CMS (Content Management Systeem).

In de beheeromgeving kunnen alle festivals worden beheerd inclusief de bijbehorende data. Van artiesten en optredens tot-en-met de interactieve festivalkaart en bijbehorende Points of Interest (denk daarbij aan de horeca gelegenheden, de toiletten en/of het kampeerterrein).

Flutter app

De native app is volledig ontwikkeld met het Flutter platform.

Sinds 2019

Bij YipYip zijn we sinds het begin van Flutter al enorm enthousiast over de mogelijkheden en de potentie van het platform. Sinds 2019 hebben we het platform als voldoende volwassen beoordeeld en zijn we er ook daadwerkelijk apps mee gaan ontwikkelen in productie-omgevingen.

We bieden Flutter vooral aan wanneer het concept zich hier goed voor leent, in andere gevallen zetten we nog steeds Native app development in.

Interface heavy apps

Over het algemeen zit de workload bij het ontwikkelen van apps in het ontwikkelen van de views, de visuele representatie van data en knoppen in schermen. Flutter neemt deze uitdaging weg en zorgt voor een (technische) laag die zowel op iOS als Android kan worden gebruikt.

Interface heavy apps – waarbij er voornamelijk veel verschillende views moeten worden gemaakt – zijn dan ook uitermate geschikt om te ontwikkelen in Flutter. De Follow the Beat app leent zich hier goed voor. De app bestaat uit enorm veel verschillende schermen en de schermen zijn op zichzelf vooral opgebouwd uit tabellen, lijsten en allerhande knoppen. De wens om de app schaalbaar te maken naar andere festivals (en idem branding) onderstreept de keuze voor Flutter.

Doorontwikkeling van het platform

Startups staan nooit stil, ook Follow the Beat blijft zich doorontwikkelen.

Festivalseizoen 2023

We zijn ten tijde van schrijven druk bezig met nieuwe doorontwikkelingen voor de Follow the Beat app, die we voor het festivalseizoen van 2023 zullen gaan lanceren. Houd de website van Follow the Beat goed in de gaten, there's much more to come!

Begin je een startup en wil je een app laten maken?

Je kunt een goed idee hebben maar heb je ook een goed team om de app daadwerkelijk te laten ontwikkelen? Wij helpen met onze expertise graag mee om je ideeën te realiseren en te zorgen dat je app of platform realiteit wordt!