Draadloos intercom systeem voor elk soort gebouw:

Openr

.

Met het draadloze intercomsysteem van Openr is een centrale receptie en bedrading voor jouw pand overbodig.

Gemakkelijk je deuren, bezoekers en gebruikers beheren in één systeem.

Openr biedt een compleet en flexibel platform voor kantoorgebouwen en appartementen. Geen kilometers lange kabels meer aanleggen naar iedere afzonderlijke deurbel. Met slechts één tablet die op afstand te beheren is kan het systeem al functioneren.

Het gebruiksvriendelijke dashboard biedt beheerders een goed inzicht in sleutelbeheer, vanuit hier kunnen zij zelfstandig en direct een digitale sleutel aanmaken of juist verwijderen.

Over dit project

Platforms

web
mobile
ipad

Klant
Openr B.V.

Release
2022

De verschillende onderdelen van Openr

De onderdelen van Openr in het kort.

Dashboard / beheeromgeving

Beheer al de toegangspunten, units en gebruikers van een gebouw met het online Openr Dashboard. Vanuit het dashboad kunnen beheerders op verschillende niveaus de juiste rechten geven én intrekken. Sleutelbeheer wordt daarmee aanzienlijk eenvoudiger, nooit meer een verloren of gestolen sleutel die niemand terug kan vinden.

Intercomsysteem

De intercom is een vaste installatie die bij de entree (of meerdere toegangspunten) wordt gemonteerd. De behuizing van de intercom is robuust en weersbestendig en bevat een Android tablet met ontspiegeld touchscreen. Via dit intercomsysteem kunnen bezoekers aanbellen bij het juiste kantoorpand of bewoner.

Mobiele app voor eindgebruikers

Of je nu onderweg bent, achter je bureau aan het werk bent of in de supermarkt staat. De Openr app heb je altijd bij de hand en zorgt ervoor dat je bezoek nooit meer voor een dichte deur hoeft te wachten. Via de app heb je toegang tot alle deuren die je in het dashboard hebt ingesteld, en kan je openingstijden en bevoegdheden bepalen.

Slimme IoT deuropener

Een IoT device waarmee deuren slim kunnen worden gemaakt. Of het nu gaat om schuifdeuren, draaideuren of andere type deuren. Met de slimme deuropener kunnen alle deuren op het Openr systeem worden aangesloten.

Webapplicatie

Gebruikers van een pand waar Openr is geïnstalleerd kunnen een gegenereerde (unieke) link naar hun bezoekers sturen, voorafgaand aan hun bezoek. Op het moment dat een bezoeker fysiek voor de deur staat kan hij/zij de link openen via een smartphone. Vervolgens opent er een speciaal ontwikkelde webapplicatie waarmee zij op dat ene specifieke moment de benodigde deuren kunnen openen. Dit zorgt ervoor dat bezoekers zichzelf binnen kunnen laten, tot het punt dat je dat zelf wenst.

Interactief dashboard

Alle informatie over alle toegangspunten van je gebouw op één plek. Gemakkelijk en overzichtelijk.

Eenvoudig alle deuren, gebruikers en meer beheren

Via het online dashboard kunnen beheerders eenvoudig alle toegangspunten tot het pand beheren. Zo krijgen beheerders snel inzichtelijk wie er allemaal toegang hebben tot welke deuren, aanpassingen zijn snel gemaakt. In het dashboard kunnen ook openingstijden van het pand worden aangegeven, om te voorkomen dat deuren op bepaalde momenten überhaupt kunnen worden geopend. Dit is allemaal eenvoudig per deur in te stellen.

Beheer units binnen een pand

Units zijn separate delen van een gebouw, denk hierbij aan woningen, kantoren of bedrijven die onderdeel zijn van een grotere flat. Via het dashboard kan je ook per unit instellingen wijzigen en doorvoeren, en gebruikers van die unit beheren. Zo kan je op specifieker niveau toegangsvergunningen verlenen en een beter over houden van wie er op welk moment toegang heeft tot welke plekken.

Uitgebreide rechtenstructuur

Het Openr dashboard heeft een zeer uitgebreide rechtenstructuur. Er zijn beheerders van panden, beheerders van units, gebruikers van units én bezoekers. Daarnaast is het vanuit privacy oogpunt ook nog eens zonder het overerven van rechten. Dat maakt het een interessant systeem om te hebben ontwikkeld.

Een draadloos intercomsysteem

Een gemakkelijk te gebruiken intercom systeem waarmee je snel toegang krijgt tot een deur of gebouw.

Android app voor tablets

Op de Android tablet bij de entree draait vanzelfsprekend een Android app, deze staat in constante verbinding met de backend applicatie via een API. Al deze onderdelen zijn maatwerk ontwikkeld voor Openr. Stroom en internet kan via één enkele netwerk kabel (PoE) worden voorzien.

Zoek contactpersonen binnen het gebouw

De intercom wordt bij installatie gekoppeld aan een pand en zal vanaf dat moment beschikbaar zijn om aan te bellen bij de verschillende gebruikers van het gebouw. De gebruikers worden overzichtelijk weergegeven en bij grote panden (met enorme hoeveelheden bewoners, bedrijven en gebruikers) kan er tevens via de intercom app worden gezocht. Zodra een bezoeker aanbelt zal er bij de eindgebruiker een VoIP-verbinding worden opgezet.

Het is tevens mogelijk om een bedrijf of unit als geheel te bellen, wanneer degene met wie je een afspraak hebt bijvoorbeeld niet in de lijst staat. In dit geval wordt er door het systeem contact gelegd met het hoofdcontact, die vervolgens de deur voor je kan openen.

Inloggen met een account of toegangscode

In het dashboard kunnen rechten of toegangscodes aan specifieke gebruikers aangewezen worden. Hierdoor kunnen gebruikers van het pand op de intercom inloggen, om zichzelf toegang tot het pand te verschaffen.

Mobiele smartphone app

Open eenvoudig deuren met jouw digitale sleutel – voor jezelf én voor bezoekers.

Native app voor iOS en Android

De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android smartphones en heeft twee functies. Enerzijds kunnen gebruikers voor zichzelf de juiste deuren openen, maar anderzijds kunnen ze via de app worden gebeld door de backend applicatie. Er wordt via speciale push-notificaties een spraakverbinding mét video tot stand gebracht, zodat je direct hoort en ziet wie er voor de deur staat. Op dat moment kun je beslissen of de deur wel of niet geopend mag worden.

Al je deuren, altijd bij de hand

Via de gebruikers app heb je altijd een goed overzicht van de deuren die je mag openen. Zo kan je zelfs wanneer je zelf niet in het pand bent mensen binnen laten op afstand. Swipe simpelweg vanuit de app de deur die je wilt openen naar rechts en deze zal worden geopend.

Slimme IoT deuropener

Maakt alle deuren slim

Iedere deur aansluiten op het 'Internet of Things'

De Openr deuropener is een IoT device die jouw deuren slim kan maken en ze verbindt met het internet. Via verschillende beveiligde verbindingen in het systeem worden ze door het backend aan de juiste panden gekoppeld, zodat een gebruiker – uiteraard met de juiste rechten – op ieder moment die specifieke deur kan ontgrendelen. Voor zichzelf of vanaf afstand voor bezoekers of bezorgers.

Handige web applicatie

Open gemakkelijk deuren via een link.

Gebruiksgemak

Door een unieke link te ontvangen van een gebruiker van het pand, kan je eenmalig toegang verkrijgen tot verschillende deuren. Welke deuren dit precies zijn, wanneer de toegang geldig is en hoelang die toegang geldig is kan allemaal ingesteld worden in het dashboard.

Veiligheid voorop

Een systeem wat deuren kan openen op afstand moet compleet veilig zijn.

Beveiligde omgeving

Het Openr platform kan veel deuren op afstand openen, daardoor kunnen er geen concessies worden gedaan op veiligheid. Over de beveiliging van Openr kunnen we inhoudelijk natuurlijk niet al te veel vertellen, maar we hebben verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om te zorgen dat gebruikers enkel toegang hebben tot hun eigen deuren binnen bepaalde tijdsperioden. Als een gebruiker wordt verwijderd worden tevens alle bijbehorende (digitale) sleutels automatisch vernietigd.

Twee factor authenticatie (2FA)

We maken tevens gebruik van twee factor authenticatie – ook wel multi-factor authenticatie (MFA) genoemd – zodat de accounts van gebruikers zélf ook uitermate goed beveiligd zijn, zelfs als er een wachtwoord uit zou lekken kan een derde niet zomaar het systeem binnendringen.

ISO 27001 gecertificeerde applicatie

Voor Openr was het ook erg belangrijk dat we alle vormen van beveiliging in ons proces hebben gewaarborgd. Door onze ISO 27001 certificering konden we aantoonbaar een applicatie bouwen die daar aan voldeed.

Een app voor jouw startup laten maken?

Een goed idee is het begin, YipYip helpt graag mee om dit idee tot een bruikbaar product of dienst te maken. We krijgen altijd enorm veel energie van goede ideeën en brengen dit graag samen tot een succes!