Optimale development ondersteuning? Zorg voor een

Service Level Agreement

.

Mobiel landschap

Het mobiele landschap verandert snel en apps worden over het algemeen niet voor een éénmalige actie gemaakt. Daarom ontwikkelen we vaak door aan onze apps ná de initiële release. Door veranderlijke omgevingsvariabelen ontstaat vaak de wens om de app goed te onderhouden, bijvoorbeeld als er nieuwe besturingssystemen of devices bijkomen. Als een app gereleased is komen er ook reviews en andere feedback vanuit gebruikers. Dit is waardevolle informatie om te gebruiken bij de doorontwikkeling. Als er een service level agreement wordt afgesproken, zijn alle noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden afgedekt.

Service Level Agreement (SLA)

Na het maken van een smartphone app of tablet app denken we graag mee over een passend service contract. Zo kunnen we zorgen dat ook in de toekomst alles goed blijft werken en bovenal: dat gebruikers tevreden blijven. Daarbij houden we rekening met eventuele gewenste ondersteuning & support. Als er 'plotseling' iets gebeurt, staan we klaar om de oorzaak van het probleem op te sporen. Afhankelijk van de benodigde inzet maken we een plan om hiermee om te gaan. Een prettig gevoel: crashes kunnen zich niet ongezien voordoen en verbeterpunten van gebruikers (uit reviews e.d.) kunnen vaak op korte termijn worden opgevolgd.

Beschikbaarheid van de systemen

In een Service Level Agreement spreken we maximale responstijden af voor nieuwe problemen in de ontwikkelde systemen. Bereikbaarheid speelt hier een cruciale rol. Met ontwikkelde systemen bedoelen we de apps zelf, maar ook een eventueel bijkomend back-end systeem met serverbeheer. We bepalen wat de werkwijze is wanneer problemen zich voordoen en hoe we ze verhelpen.

Garantie

Na de ontwikkeling van onze apps geven we standaard een periode garantie op de producten die we opleveren, binnen de uitgangspunten waarvoor de producten zijn ontwikkeld (zoals het besturingssysteem en de benoemde devices). Maar wat gebeurt er daarna? Een Service Level Agreement is een garantie dat alles goed blijft werken, nu en in de toekomst. Dit kan op meerdere niveaus worden afgestemd: bronze, silver en gold. Binnen het hoogste garantieniveau is er - naast periodiek onderhoud - ook ruimte voor kleine doorontwikkelingsvragen. Bij de basisvariant van een Service Level Agreement houden we de systemen draaiend, maar is er minder ruimte voor het direct afhandelen van alle supportvragen. Dan organiseren we meerwerk op basis van een offerte. Het is maar net waar de organisatie behoefte aan heeft: vooraf de zaken goed regelen zonder omkijken, of bekijken wat er zich voordoet en daar naar handelen.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van service level agreement?