Volg het ISS met de slimme

ISS Detector app

.

Volg het Internationaal ruimtestation ISS overal ter wereld en neem het waar zonder telescoop.

Spot ISS met het blote oog

Het International Space Station (ISS) cirkelt rond de aarde om onderzoek te doen. Dit wetenschappelijke laboratorium heeft een snelheid van maar liefst 25.000 kilometer per uur en vliegt op 400 kilometer afstand van onze wereldbol. Dat klinkt heel ver weg en ongelooflijk snel, maar... met de ISS Detector app kun je vanaf de grond het ruimtestation regelmatig spotten. Met het blote oog!

Voor Android bestond de ISS Detector app al, ontwikkeld door RunaR. Deze app was al geruime tijd behoorlijk succesvol en vanuit de community ontstond de behoefte naar een iOS app. Bij YipYip hebben we de specificaties overgenomen, een mooie Augmented Reality (AR) functie toegevoegd en de app beschikbaar gemaakt voor alle iOS-gebruikers, zowel tablet als smartphone. Iedereen kan nu met gemak het ISS voorbij zien komen!

Over dit project

Platforms

mobile
ipad

Klant
RunaR

Verantwoordelijkheden

Release
2017

ISS spotten met het blote oog

Het international space station is op een heldere dag te spotten met het blote oog.

Op het juiste moment

Vlak voor zonsopgang of net na zonsondergang heb je de grootste kans om het ISS te zien. Op dat moment wordt het ruimtestation nog verlicht door de zon maar is het bij ons al donker, waardoor je het ISS als een bewegende ster voorbij ziet vliegen. Timing, locatie en zichtbaarheid zijn hierbij van cruciaal belang. De app helpt hierbij en geeft zeer nauwkeurig aan wanneer het ISS voorbij komt – afhankelijk van je GPS positie op dat specifieke moment – en wat de weersomstandigheden zijn. Daarbij wordt een indicatie gegeven van of het ISS goed of minder goed zichtbaar is. Je ziet ook precies hoe lang de zichtbaarheid duurt. Allemaal handige informatie om te beslissen of je die ochtend of avond de deur uit stapt om een blik te werpen op dit bijzondere ruimtestation. Je hebt geen verrekijker nodig; het is allemaal heel helder te zien en niet te verwarren met sterren of vliegtuigen!

Push-notificaties

Om te zorgen dat je op het juiste moment klaar zit sturen we 5 minuten voor het moment dat de ISS zichtbaar is op jouw locatie een push-notificatie. Zo heb je altijd genoeg tijd om je voor te bereiden. Gebruik de AR functionaliteit om te zorgen dat je de juiste kant op kijkt!

Oriënteren middels de app

Het is lastig de coördinaten juist te interpreteren zodat je je oriëntatie kunt bepalen. Hier hebben we twee oplossingen voor.

Oriëntatie via Augmented Reality (AR)

Een Augmented Reality (AR)-laag geeft met een cirkel aan wat de exacte locatie van het ISS op dat moment is. Wanneer je op de juiste tijd klaar staat helpt deze outline om de juiste richting op te kijken. Zodra de satelliet zichtbaar is kun je door de camera van het device zien waar je moet kijken.

Oriëntatie via het kompas

De telefoon/tablet fungeert als een waterpas richting de satelliet. Houd de telefoon met de bovenkant van je af gericht en zorg er voor dat het blauwe cirkeltje de witte cirkel raakt. Kijk vervolgens langs het scherm richting de witte pijl. Hierdoor is de kijkrichting perfect afgesteld om de ISS te spotten.

Add-ons

Er zijn diverse in-app purchases te koop om de app te verrijken met meer features.

Amateur Radiosatelieten

Ideaal voor amateur radiomakers. Dit pakket biedt hen de mogelijkheid om amateur radiosatellieten en daarnaast ook weersatellieten te detecteren. Het pakket biedt een speciale nachtmodus zodat de interface ook in het donker iets prettiger werkt. Tevens worden advertenties met de aanschaf van deze in-app purchase afgekocht.

Beroemde objecten

Dit pakket biedt de gebruiker de mogelijkheid om niet alleen de ISS te spotten maar ook andere beroemde objecten zoals de Hubble telescoop, Vanguard 1 en zelfs raketdelen. Net als bij het pakket 'Amateur Radiosatelieten' wordt ook met deze in-app purchases de nachtmodus ontsloten en worden advertenties afgekocht.

Combo deal

De combo deal zorgt ervoor dat een gebruiker zowel het amateur radiosatellieten als beroemde objecten pakket tot zijn beschikking krijgt. De combo deal is de voordelige keuze als je ook gebruik wilt maken van toekomstige in-app purchases welke momenteel nog in ontwikkeling zijn. De combo deal is het beste te vergelijken met een season pass.