Ontdek het prentenboek van het jaar 2017 op interactieve wijze in

De Kleine Walvis

.

Het prentenboek van het jaar heeft tegenwoordig jaarlijks een compagnion app. Wij hadden de eer om met De Kleine Walvis aan de slag te gaan.

Een prachtig boek verdient een prachtige app

Aan het begin van ieder jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Deze week staat in het teken van de prachtigste verhalen en speciaal voor deze gelegenheid wordt er het prentenboek van het jaar gekozen. In 2017 viel deze eer aan ‘De kleine walvis’, geschreven en getekend door Benji Davies. Sinds enkele jaren wordt er naast een speciale mini-uitgave van het boek ook een bijbehorende app ontwikkeld.

In de app kunnen jong en oud het verhaal herbeleven van Boy, zijn vader, hun zes katten en de kleine walvis die op een dag aanspoelt op strand.

Door middel van leuke kleine spelletjes wordt er op het bestaande verhaal doorgebouwd. Maar er is ook een korte animatie te bekijken die het verhaal uit het boek navertelt en er is een speciaal voor de app geschreven liedje die kan worden meegezongen.

Over dit project

Platforms

mobile
ipad

Klant
Luitingh-Sijthoff & CPNB

Release
2017

Spelenderwijs het boek beleven

Kattengejank

In het boek legt Boy de kleine walvis in de badkuip en vertelt het dier allerhande verhalen. In het spel hebben we deze scene uitgebreid door de walvis en de katten gezellig samen naar muziek te laten luisteren en meezingen. Uit de platenspeler komen verschillende liedjes die de speler moet naspelen door de juiste katten aan te tikken.

Maak vader niet wakker!

Een walvis krijgt ook honger en als vader ligt te slapen na een dag hard werken probeert Boy stiekem een emmer met vis naar de badkamer te brengen. De speler moet goed opletten dat vader niet wakker wordt maar vooral de katten maken er een kabaal van door potten van kasten te gooien en melkflessen om te stoten.

Soms wil je gewoon worden voorgelezen

Speciaal voor de app lieten we Frank Groothof het verhaal voorlezen waarbij we een animatie van het verhaal maakten. Met een prachtige soundtrack van Half Way Station eronder is het dan ook geen straf om af en toe eens niet zelf het boek te lezen. Lekker onderuit en genieten!

Een lief klein liedje om mee te zingen

De Rotterdamse band Half Way Station schreef voor de gelegenheid een prachtig liedje en soundtrack. Van het liedje is ook een karaoke versie gemaakt zodat iedereen mee kan zingen!

Awards en nominaties

Gouden Guppy

In 2017, het jaar van verschijnen, is De kleine walvis app genomineerd voor de Cinekid Gouden Guppy: de prijs voor de beste kinderapp in de leeftijdsgroep tot 6 jaar. Een prachtig compliment!

Cinekid approved

Daarnaast vind je De Kleine Walvis app in Cinekid AppLab, de app met daarin een speciaal geselecteerde verzameling kinderapps, aanbevolen door Cinekid.