Mobile games ontwikkelen middels

Unity game development

.

Multi-platform ontwikkeling

YipYip ontwikkelt games voor alle platformen: iOS, Android & Web. Om onze games moeiteloos uit te kunnen geven op deze platformen ontwikkelen we het liefst met de specifieke game-engine Unity.

Games ontwikkelen in Unity

Met Unity is het mogelijk om een game uit te geven op al onze favoriete mobiele platformen maar ook zelfs consoles (PS3, PS4, Xbox One). Unity is een zeer flexibel en krachtig platform om zeer snel 2D en 3D games mee te ontwikkelen. De kracht zit voornamelijk in de visuele editor die het platform biedt. Hierdoor is het mogelijk om snel tot geweldige resultaten te komen zonder alles vanaf nul te moeten programmeren. Daarnaast heeft Unity een gigantische library en community voor allerhande effecten, physics en zelfs geluidseffecten. De licenties van Unity zijn tevens zeer interessant geprijsd.

Unity games

We ontwikkelen binnen Unity diverse games voor zowel consumenten als bedrijven. In het laatste geval gaat het meestal over een applied game (ook wel serious game genoemd). Een applied game heeft als primair doel iets anders dan entertainen. Meestal richten deze games zich op educatie, simulatie of het overdragen van informatie.

Type games

We hebben ervaring met zowel single-player als multiplayer games binnen diverse categorieën: platform spellen, woordspellen, maze games, side scrolling flyers, interactive stories en uiteraard applied games.

Back-end

Afhankelijk van de game die we ontwikkelen zorgen we tevens voor een bijbehorend back-end om bijvoorbeeld profielen op te slaan, voortgang te kunnen inzien vanaf diverse apparaten of om andere spelers uit te dagen.

Cocos2d-x

Ondanks onze voorkeur voor Unity hebben we ook diverse games ontwikkeld in Cocos2d-x. We komen graag in gesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van unity game development?