De

Rewriters app

voert je langs de mooiste street art van Rotterdam.

Nederland is internationaal gezien een grote speler in de street art. In eigen land zijn we ons daar nog niet zo van bewust. Met de wandelroute app Rewriters kun je de mooiste plekken in Rotterdam ontdekken.

Wereldberoemde graffiti & street art artiesten, van eigen bodem.

Rewriters maakt zich hard voor straatkunst (graffiti & street art) in Rotterdam. Zij bieden Rotterdamse straatkunstenaars een platform in hun eigen stad zodat zij hun eigen werk kunnen etaleren in de buitenruimte. Er zijn vele Rotterdamse kunstenaars inmiddels populair in het buitenland en worden overal ter wereld gevraagd om hun kunt te plaatsen.

In Nederland is dit echter vaak een probleem vanwege regels en bureaucratie. Rewriters zorgt voor legale 'kale' muren of muren die vaak beklad werden in de stad om te zorgen dat deze permanent met mooi werk bekleed kunnen worden. Publiek werk van kunstenaars wordt immers niet zomaar overspoten.

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Hiphop in je Smoel

Release
2016

Wandelroute app voor iOS & Android

Een cross mediaal product: Web & App

Het uiteindelijke resultaat van alle kunstprojecten zijn allemaal te vinden op de website van Rewriters en in de bijbehorende app. Omdat de kunstwerken zich allemaal op loopafstand van elkaar bevinden is er een wandelroute samengesteld waar alle kunstwerken in te vinden zijn. De route start vanaf het Centraal Stadion en loopt door een groot deel van de binnenstad.

Rotterdam Routes app

We gebruiken hiervoor de techniek die we eerder hebben ontwikkeld voor de Rotterdam Routes app. Het back-end en de app zijn technisch gedupliceerd en hebben we vanaf dat punt doorontwikkeld. Zowel op het gebied van design als een aantal technische keuzes.

Nieuwe routes

De inhoud van de app kan eenvoudig beheerd worden middels een eigen Content Management Systeem (CMS) waardoor er momenteel gewerkt wordt aan het uitbreiden van de app met meerdere routes.