Een uniek natuurgebied verkennen, met de

Kinderdijk app

.

Al jaren hoog op de UNESCO werelderfgoedlijst maar vanaf nu ook te bezoeken met digitale toevoeging, met de Kinderdijk app.

Een unieke ervaring

Kinderdijk is een van de meest karakteristieke gebieden van Nederland en een van de grootste toeristische trekpleisters. Kinderdijk trekt jaarlijks meer dan 500.000 toeristen en dat aantal blijft maar groeien. Het hele gebied ligt er onder de zeespiegel, in samenwerking met het water en de wind wordt al meer dan 740 jaar gezorgd dat het gebied droog blijft. In heel Nederland hebben we om leren gaan met water maar in Kinderdijk is dat tot een kunst verheven.

Het is een zeer bijzonder en indrukwekkend verhaal waar iedereen minimaal één keer in zijn of haar leven moet zijn geweest. Al sinds het gebied is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1997 blijft Kinderdijk steeds populairder worden onder toeristen, daarmee groeit ook de wens om de bezoekers beter te informeren en mee te nemen in de bijzondere geschiedenis.

Daarom hebben we in samenwerking met een Rotterdams marketingbureau een mobiele app ontwikkeld voor iOS en Android om dit speciale gebied beter tot zijn recht te laten komen. In de gratis app vind je alles om nog meer uit je bezoek te halen. Tickets, achtergrondinformatie, rondvaarten en audiotours vind je nu gewoon op je smartphone.

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Kinderdijk

Release
2018

Wandelroute app framework

YipYip ontwikkelt regelmatig wandelroute- en audiotour apps. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Rotterdam Routes app, Rewriters app, Stichting Verborgen Stad en Stadswandeling Amsterdam.

Native app met volledig controle

Met de ontwikkeling van de Kinderdijk app hebben we een compleet nieuw framework neergezet voor wandelroutes, waardoor we in staat zijn om vrij eenvoudig nieuwe wandelroute apps te kunnen maken in de toekomst. Door een flexibele opzet van het framework kunnen we de opbouw van de Kinderdijk app gebruiken voor andere (natuur) gebieden waar (met audio) begeleid gewandeld kan worden.

De Kinderdijk app is ontwikkeld als native app waardoor we de volledige controle over het device (smartphones) hebben en ook eenvoudig op de achtergrond allerlei processen door kunnen laten lopen zoals de audio-player, terwijl de gebruiker van de natuur kan genieten.

De app als digitale gids

Met de geïntegreerde audiotour leidt de app je rond in het gebied van Kinderdijk. Hierdoor heb je geen fysieke gids meer nodig en kun je lopen in je eigen tempo.

Het gebied

Het molengebied is gratis en openlijk toegankelijk. Dat is ook direct een van de problemen die speelt bij Kinderdijk, hoge bezoekers aantallen zijn geweldig maar al de bezoekers lopen over de paden (soms ook er buiten) en veroorzaken rommel. Dat kost allemaal aandacht en geld om goed te onderhouden door de stichting.

Daarom bieden we een mogelijkheid voor een volledigere Kinderdijk beleving aan. Deze kun je voor een klein bedrag aanschaffen (online of in de fysieke ticketshop bij de ingang). Met het ticket krijg krijg je: toegang tot de binnenkant van de molens, een boot-tour en vanaf nu ook toegang tot de uitgebreide mobiele app mét interactieve audiotours en interessante achtergrondinformatie.

De molens

De molens van Kinderdijk zijn natuurlijk dé trekpleister van het gebied. De molens en waterwegen laten het verhaal en effect van de molens op de Lage Landen vrij letterlijk zien. Via de app worden de molens volledig uitgelicht en meer verteld over hun vroegere- én huidige functie.

Gratis Kinderdijk app

De app verrijkt de beleving van elke bezoeker op een unieke wijze en is gratis voor iedereen te downloaden. De app biedt de volgende functionaliteit:

Download de audiotours met je ticket

Om nog meer uit je bezoek te halen is het mogelijk om audiotours te ontsluiten: er zijn lange- en korte tours, voor volwassenen en speciaal voor kinderen. Voeg je ticket(s) toe aan de app voor toegang tot de molens en beluister direct de begeleide audiotours die je het verhaal van Kinderdijk uitgebreid vertellen. Hierbij hoef je je smartphone niet continu te gebruiken, de app zal je begeleiden en laat vanzelf de juiste fragmenten horen. Het is dan ook aan te raden om een koptelefoon of oordopjes te gebruiken

Audiotours zijn er in diverse talen en kunnen ook op het device worden gedownload zodat ze ook offline te beluisteren zijn.

Koop tickets in de app

Het aanschaffen van tickets kan ook eenvoudig via de mobiele app. Reserveer je bezoek op het meest ideale moment en vermijd daarmee de drukte zodat je in alle rust het gebied kunt verkennen.

Ontdek alles van Kinderdijk

Ontdek het heden én verleden van het volledige gebied van Kinderdijk, door middel van de verschillende type content waaronder: audiotours, 360° video's, 360° foto's en allerlei verhalen.

Informatie over het gebied rondom Kinderdijk

Kinderdijk bestaat uit meer dan enkel de molens. Ontdek in de app alle activiteiten die in de buurt gedaan kunnen worden, zoals leuke restaurantjes of meer actieve wandel- en fietstochten. Verder vind je ook veel praktische informatie zoals routebeschrijvingen voor met de auto en het openbaar vervoer.

Audiotour app laten maken

Wil je een audiotour of wandelroute app laten maken? Met of zonder framework? Alles is mogelijk als we maatwerk apps ontwikkelen. We hebben ruime ervaring met het onderwerpen en kunnen dan ook goed advies geven om snel een eerste versie online te brengen.

Ook een wandelroute app laten maken door YipYip?

  • Als app ontwikkelaar werkt YipYip continu aan diverse apps, waaronder diverse wandelroute apps. Door onze specifieke kennis kunnen we gebruik maken van onze know-how en intellectuele eigendommen van eerdere projecten om zo tijd te bespare

  • We ontwikkelen onze audiotour apps voornamelijk native omdat we zo de volledige controle houden over audio, plaatsbepaling en goede synchronisatie-mogelijkheden voor offline gebruik.

  • Door native te ontwikkelen zijn er geen exotische frameworks nodig, waardoor je app minder toekomstbestendig is.

  • Wij gaan altijd voor langdurige en intensieve samenwerkingen, geen hit-and-run app projecten!

  • We ontwikkelen alles in huis en werken expliciet niet met externe ontwikkelaars. Ook de back-end's en API's ontwikkelen we met onze eigen mensen.

  • Wij ontwikkelen gebruiksvriendelijke user interfaces met bijbehorende user experience (UI & UX).