Voorlichting over

Stichting KiKa

in de Klas.

Voor Stichting KiKa ontwikkelde we een klassenspel om kinderen bewust te maken van de gevolgen van kinderkanker.

Elke week krijgen 10 kinderen kanker. 25% redt het niet.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Stichting Kinderen Kankervrij – Stichting KiKa – wil niet drie van de vier kinderen met kanker genezen maar allemaal. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek financiert naar álle vormen van kinderkanker.

Stichting KiKa stichting werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, waarvan een groot aandeel voorkomt uit donaties. Donaties leunen weer volledig op bewustzijn van het probleem, hoe dichter de problematiek in de periferie is, hoe groter de kans dat de benodigde bedragen worden opgehaald.

Onze doelstelling voor dit project was dan ook; “Hoe kunnen we op een verhalende wijze kinderen kennis geven over de gevolgen van kinderkanker?”.

Over dit project

Platforms

web

Klant
Stichting Kinderen Kankervrij

Release
2020

Wat houdt het spel in?

Het KiKa klassenspel is speciaal ontwikkeld om gezamenlijk te spelen.

Een interactieve spelervaring voor in de klas

Om de heftige materie invoelbaar te maken hebben we een interactief animatieverhaal met spelelement ontworpen en ontwikkeld. Het KiKa klassenspel is speciaal ontwikkeld om gezamenlijk te spelen op school in een klassenopstelling.

Met het spel leren kinderen op een interactieve manier wat kanker is en en zien ze de impact van het ziek zijn. Het verhaal gaat over Sarah, een jong meisje dat wordt gediagnosticeerd met een vorm van leukemie.

Krachtkaarten, wat is het juiste moment?

Leerlingen krijgen aan het begin van het spel een aantal krachtkaarten – om Sarah kracht bij te zetten wanneer zij denken dat dat nodig is. Bij aanvang van het spel wordt het aantal spelers ingegeven, dit bepaalt immers hoeveel krachtkaarten er in omloop zullen zijn.

Tussen de korte scenes door is er een moment om te bepalen of er wel of geen krachtkaarten worden ingezet en zo ja, hoe veel. Krachtkaarten kunnen slechts één keer worden ingezet en worden nadat ze zijn gebruikt ook direct ingenomen door de (gast)docent.

Blijven er uiteindelijk genoeg krachtkaarten over om Sarah ook door de allermoeilijkste periodes te loodsen?

Overleg en discussie

Tijdens het beslisproces of er krachtkaarten worden ingezet mogen leerlingen met elkaar overleggen en discussiëren. Ze mogen elkaar beïnvloeden maar uiteindelijk mag iedere leerling individueel bepalen of deze zijn of haar krachtkaarten inzet of niet.

Na het inzetten vult de (gast)docent het totaal aantal kaarten in en volgt er een resultaat, had het inzetten van de krachtkaarten een gewenst effect?

Het uiteindelijke doel van de game

Het uiteindelijke doel van het spel is om goed duidelijk te maken dat stichtingen zoals Stichting KiKa heel veel onderzoek moeten doen om vormen van kinderkanker beter te kunnen laten behandelen. En dat er voor dergelijke onderzoeken veel geld nodig is, wat vooral wordt gehaald uit donaties van particulieren en bedrijven.

Kinderen worden dan ook aangemoedigd om iets te organiseren waarmee ze geld kunnen ophalen voor Stichting KiKa om zo hun steentje bij te dragen aan de organisatie, om uiteindelijke alle vormen van kanker waar kinderen aan lijden de wereld uit te helpen.

Ook jij kunt helpen, doneer aan Stichting KiKa

Ook jouw steun is hard nodig.

Steun KiKa in de strijd tegen kinderkanker

Door een donatie aan KiKa help je mee aan:

  • Verhoging van de genezingskans van 75% naar 95%;
  • Verbetering van de kwaliteit van behandelingen;
  • Vermindering van bijwerkingen na behandelingen;
  • Ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, het grootste kinderoncologisch centrum van Europa.

KiKa is een erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling, nummer: 811549914).

Ook een interactieve game laten maken?

We denken heel graag mee over creatieve oplossingen om de doelen van een stichting of organisatie te behalen via een serious game. Neem een keer contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!