Het verrijken van de interface doen we middels animaties & transities

Trailers & app previews

We ontwerpen trailers, app previews en levendige karakters voor onze apps. Ook in interfaces kan animatie een grote rol spelen en bijdragen aan de mate van bruikbaarheid.

Transities

Het animeren van overgangen in een user interface worden ook wel transities genoemd. Transities maken het mogelijk om een interface te laten veranderen door acties van een gebruiker zonder dat het onoverzichtelijk wordt. We kunnen hiermee aan de gebruiker veel duidelijker laten zien wat er exact gebeurt. Bijvoorbeeld een menu laten uitklappen, iets in laten zoomen of nieuwe elementen laten verschijnen et cetera. We zorgen er altijd voor dat animaties die we inzetten functioneel zijn en een toevoeging op de user experience. Transities zijn bij voorkeur ontworpen zoals het in de ‘echte wereld’ zou voelen als het geen digitaal product was. Met de komst van mobiele applicaties is het vele malen belangrijker geworden omdat gebruikers het scherm daadwerkelijk aanraken. Deze feedback is daarom van belang voor het ondersteunen van een positieve gebruikservaring en optimale usability. Tools als SpriteBuilder en Spine geven ons de mogelijkheid om statische afbeeldingen tot leven te wekken op een efficiënte manier.

App Preview

Als onderdeel van de App Store Optimization (ASO) kunnen app previews worden ingezet. Een App Preview is een korte video/trailer van een app die verschijnt op de eerste positie van de screenshots in de App Store.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van animaties & transities?

Neem contact met ons op