Ontwerpen richting een specifiek doel art direction

Welke uitstraling wil je bereiken met je app of website? Wat spreekt de doelgroep het meeste aan? Op basis van concept, doelgroeponderzoek, moodboards en bestaande merkuitingen zorgen we dat het nieuwe product geheel in lijn ligt met wat de gebruiker verwacht - of juist alle bestaande denkbeelden omver werpt.

Meerwaarde door overzicht

YipYip voert art direction over het creatieve proces. Daarin sturen we het creatieve team aan, met (junior) designers, producers, copywriters en developers in een (game) development team. Taken tijdens art direction zijn voornamelijk: creativiteit én strategie bewaken.

Gedurende het gehele traject overzien we de verschillende onderdelen van de productie, maar zijn we ook eindverantwoordelijk voor de stijl die wordt neergezet. We organiseeren de pre-productie en de creatie van storyboards, logo's, user interfaces, character design, game werelden en alle andere visuele onderdelen van een app, game, website of animatie.

Kwaliteitscontrole

Alleen met een sterke visie op hoe het eindproduct eruit moet zien, lukt het om de gewenste uitstraling te bereiken. Omdat er zoveel schakels zijn in het productieproces van een game, app, website of animatie, is het belangrijk dat de visuele kwaliteit wordt gewaarborgd. YipYip heeft een ervaren art director die zelf ook zeer ervaren is in illustratie en 3D-modeling en weet zowel het creatieve als het technische team binnen een opdracht goed aan te sturen.

Procesbewaker

Een art director is niet alleen creatief begaafd: deze kan het team het vuur aan de schenen leggen, om planning en budget te bewaken. Het proces naar zijn hand zetten met doorlopend overleg, reviews van uitgewerkte onderdelen, technische en visuele verbeteringen - om steeds een stapje verder te komen in het proces naar een optimaal eindresultaat.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van art direction?

Neem contact met ons op