Een app, digitaal prentenboek of (educatieve) game tot leven brengen met de kracht van illustratie

Illustratie in apps

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Nog voordat we kunnen lezen en schrijven zijn we bezig met communiceren in beeldtaal. Gebruikers zijn dan ook een stuk sneller in het interpreteren van beelden dan tekst. Beeld is bovendien vaak universeel.

First impressions

Beeldtaal bepaalt voor een groot deel de eerste indruk die we hebben van een product, zoals bijvoorbeeld een app of game. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit die het product uitstraalt maar ook het gevoel dat het ons als gebruiker geeft, ofwel sfeer en impressie. Wij denken hier vanaf het eerste moment (bij het ontwikkelen van een app of game) over na, we noemen dit ook wel: Product development & branding. Op deze manier zorgen we er voor dat het gevoel en de uitstraling die het product moet hebben niet alleen binnen het product goed overkomt maar ook op de website, een trailer of andere uitingen. Denk hierbij niet alleen aan een herkenbaar logo of kleurenpalet maar ook aan illustratieve elementen binnen de stijl van het merk, iconen ter ondersteuning of een karakter/mascotte.

Game art

Games zijn er in velen vormen en maten maar nagenoeg allemaal bestaan ze uit een mix van beeld, animatie, geluid en interactie die tezamen een verhaal vertellen. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerpen van het game art het hart van het verhaal door te vertalen in alle karakters en werelden die je neerzet. Op deze manier wordt het verhaal meer dan woorden en komt het tot leven in de spelwereld en de karakters zelf waardoor het de speler een nog sterkere ervaring geeft. Dit geldt niet alleen voor een fantasierijk avontuur, een interactief prentenboek of een taalspel voor kinderen maar ook voor een serious game die zich afspeelt binnen de muren van een bedrijf of een simulatie van een situatie uit de werkelijkheid.

Dribbble

Illustraties die YipYip heeft gemaakt zijn ook te vinden op onze Dribbble pagina.

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van illustratie?

Neem contact met ons op