De eerste mobiele applicatie naar een boek van Toon Tellegen

Een Verre Reis.

Over dit project

Klant

Intern

Merk

YipYip Kids

Release datum

Juli 2016

Awards

 • Lovie Awards 2017 (Family & Kids)
 • Gouden Guppy
 • Bologna Ragazzi Award
 • Cinekid app van de maand
 • Cinekid Applab (nominatie)

Voor alle fans van het werk van de veelgeprezen Nederlandse auteur Toon Tellegen, liefhebbers van geïllustreerde verhalen en prentenboeken en ouders of leerkrachten die een bijzonder interactief boek zoeken voor hun kind: met 'Een Verre Reis' duik je in een fabelachtige geanimeerde wereld.

Een Verre Reis is een interactief prentenboek en is uitgebracht als iPhone, iPad & Android app. Met handgetekende beelden van Gwen Stok, diverse interacties en animaties, een meeslepende soundtrack en een ontroerend verhaal is dit een app om bij weg te dromen. Om zelf te lezen of als voorleesboek. Inclusief audio van de auteur zelf: Toon Tellegen leest voor!

Foto van Toon Tellegen

Wat maakt Een Verre Reis bijzonder?

De allereerste app naar een werk van deze veelgeprezen auteur geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder (en hun ouders!)

Illustratie over de illustraties

Rijke illustraties

De illustraties in de app zijn met de hand getekend en daarna verwerkt tot animaties met diverse interacties. Er is zoveel aandacht voor detail, dat je lang naar de scenes kunt kijken en steeds weer iets nieuws ontdekt. Telkens als je de app opnieuw opstart zul je uitgedaagd worden om naar de diepere lagen in de achtergrond te kijken. Een uniek project van kunstenares en illustrator Gwen Stok.

Illustratie over de soundtrack

Originele soundtrack

Muziek draagt in hoge mate bij aan de sfeer, zeker bij een interactief beeldverhaal voor jonge kinderen. De meeslepende soundtrack van Een Verre Reis is gemaakt door de band Half Way Station. Met een mix aan instrumenten geven zij het geheel een organisch, licht en speels karakter. Nooit overstemt de muziek de verteller; muziek staat hier in dienst van tekst en beeld, met hetzelfde ritme.

Illustratie over het voorlezen

Exclusieve audio

Niet iedere dag krijg je de stem van de populaire auteur Toon Tellegen te horen. Hij verleende - als schrijver van het verhaal - graag zijn medewerking aan Een Verre Reis. Zijn prettige, warme stem heeft precies de juiste intonatie, als voice over bij de avonturen van de olifant en de eekhoorn. Wie anders dan de auteur zelf kan deze prachtige tekst zo innemend vertolken?

Awards en erkenningen

Beste peuter- en kleuter app

Peoples Lovie

Family & Kids (Brons)

Special mention

App van de maand

AppLab Award (Nominatie)

Afbeeldingen

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Pelgrim

  Tim Pelgrim

  partner & technical director

  t.pelgrim@yipyip.nl

  Paul Bierhaus

  Paul Bierhaus

  art director & sound designer

  p.bierhaus@yipyip.nl