Mobile apps die werken met iBeacon

iBeacon enabled apps

iBeacons zijn kleine Bluetooth-bakens die de locatie van gebruikers heel goed kunnen bepalen, zelfs binnen in een pand of winkel. Vervolgens kan deze locatie een trigger zijn om productinformatie aan te bieden of een persoonlijke notificatie te sturen. Dit geeft direct relevantie. Gebruikers zullen actiever omgaan met de app en meer informatie tot zich nemen, bijvoorbeeld in een tentoonstelling: het ideale middel voor interactie.

Wat betekent dit voor uw business?

iBeacon geeft heel veel bedrijven nieuwe kansen. Bedien klanten en bezoekers met een innovatieve techniek, die wordt toegepast in een bestaande of op maat gemaakte app. Met iBeacon leg je hyper-lokale dataverbindingen. Weet waar klanten zich bevinden en geef ze persoonlijke, locatiegebonden content. Navigeer door een gebouw of help klanten bij het maken van de perfecte productkeuze. Een kans voor retail, food, horeca, cultuur, events en gebiedsmarketing.

Met iBeacon is het mogelijk om bestaande business opportunities uit te breiden, klantloyaliteit te verhogen, gebruikers te engageren of het gedrag van gebruikers te leren kennen door het te monitoren.

Wat kan ik met iBeacon?

Musea

 • Toon diepgaande informatie over een object wanneer een bezoeker in de buurt is. Zo hoeft deze nooit te zoeken naar content.
 • Help gebruikers om te navigeren door de ruimte, gebaseerd op de locatie waar ze zich bevinden. Of toon de specifieke lokatie op een plattegrond.
 • Creëer een verrijking op de huidige beleving met leuke extra's zoals speurtochten of een quiz waar digitale content en de fysieke wereld samenkomen.
 • Verrijk de beleving van een collectie door de toevoeging van digitale content zoals video, fotografie of audio, die zich aanpast aan de locatie van de gebruiker.

Evenementen

 • Communiceer up-to-date informatie over verschillende gebeurtenissen en hoe gebruikers hier kunnen komen vanaf hun huidige locatie.
 • Toon de huidige en komende activiteiten, gebaseerd op het podium waar de bezoeker zich bevindt.
 • Communiceer de verwachtte wachttijd bij een locatie. Geef eventueel alternatieven en tips over de bereikbaarheid.

Winkels

 • Begeleid klanten naar de producten die ze zoeken. Krijg inzicht in hun bewegingspatronen.
 • Geef klanten een unieke welkomstboodschap bij binnenkomst, aangepast op hun interesses of eerdere aankopen.
 • Toon het assortiment niet enkel in de rekken, maar ook in een op maat gemaakte app, die de getoonde content aanpast aan de actuele locatie in de winkel.
 • Bied klanten een extra betaalmogelijkheid met de voordelen van iBeacon. Transacties verlopen eenvoudiger via accounts die gekoppeld zijn aan een app.

Living Dinosaurs

Voor de expositie Living Dinosaurs in het monumentale, oude centrale postkantoor in Rotterdam ontwikkelde YipYip een app die werkt met iBeacon. Op de expositie konden kinderen en volwassenen een interactieve speurtocht lopen; op basis van de exacte locatie verscheen informatie op het scherm over de dinosaurussen die stonden opgesteld. Een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud!

Interesse

Interesse in het laten uitvoeren van iBeacon?

Neem contact met ons op