Al jaren op de UNESCO werelderfgoedlijst, vanaf nu ook digitaal

Kinderdijk app.

Over dit project

Klant

IN10

Merk

Kinderdijk

Release datum

Mei 2018

Kinderdijk is een van de meest karakteristieke gebieden van Nederland en trekt jaarlijks meer dan 500.000 toeristen. Alles ligt er onder de zeespiegel, in samenwerking met het water en de wind wordt al meer dan 740 jaar gezorgd dat het gebied droog blijft. In Kinderdijk hebben de mensen geleerd om samen te leven met het water.

Het is een bijzonder en indrukwekkend verhaal waar iedereen minimaal één keer in zijn of haar leven moet zijn geweest. Al sinds het gebied is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1997 blijft Kinderdijk steeds populairder worden onder toeristen, daarmee groeit ook de wens om de bezoekers beter te informeren en mee te nemen in de bijzondere geschiedenis.

Daarom hebben we in samenwerking met IN10 een mobiele app ontwikkeld voor dit speciale gebied. In de gratis app vind je alles om nog meer uit je bezoek te halen. Tickets, achtergrondinformatie, rondvaarten en audiotours vind je nu gewoon op je smartphone.

Beluister audiotours in de Kinderdijk App.
 
 
 
 

De app als virtuele gids

Met de geïntegreerde audiotour leidt de app je rond in het gebied van Kinderdijk. Hierdoor heb je geen gids meer nodig en kun je lopen op je eigen tempo.

&nsbp;

Het gebied

Het molengebied is gratis en openlijk toegankelijk. Wil je echter de volledige Kinderdijk beleving? Dan is het mogelijk om voor een klein bedrag een ticket aan te schaffen, daarmee krijg je toegang tot de binnenkant van de molens, een boot-tour en vanaf nu ook toegang tot de uitgebreide mobiele app met audiotours en achtergrondinformatie.

De molens

De molens van Kinderdijk zijn natuurlijk dé trekpleister van het gebied. De molens en waterwegen laten het verhaal en effect van de molens op de Lage Landen vrij letterlijk zien. Via de app worden de molens volledig uitgelicht en meer verteld over hun vroegere- én huidige functie.

Download de audiotours met je ticket

Om nog meer uit je bezoek te halen is het mogelijk om audiotours te ontsluiten: er zijn lange- en korte tours, voor volwassenen en speciaal voor kinderen. Voeg je ticket(s) toe aan de app voor toegang tot de molens en beluister direct de begeleide audiotours die je het verhaal van Kinderdijk uitgebreid vertellen. Hierbij hoef je je smartphone niet continu te gebruiken, de app zal je begeleiden en laat vanzelf de juiste fragmenten horen. Het is dan ook aan te raden om een koptelefoon of oordopjes te gebruiken.

Audiotours zijn er in diverse talen en kunnen ook op het device worden gedownload zodat ze ook offline te beluisteren zijn.

Koop tickets in de app

Het aanschaffen van tickets kan ook eenvoudig via de mobiele app. Reserveer je bezoek op het meest ideale moment en vermijd daarmee de drukte zodat je in alle rust het gebied kunt verkennen.

De Kinderdijk App geeft jou de mogelijkheid tickets te bestellen.

Ontdek Kinderdijk

Ontdek het heden en verleden van Kinderdijk door middel van de audiotours, 360° video's, 360° foto's en allerlei verhalen.

Ontdek alles dat er te zien is in de omgeving van Kinderdijk.

Informatie over het gebied

Kinderdijk bestaat uit meer dan enkel de molens. Ontdek in de app alle activiteiten die in de buurt gedaan kunnen worden zoals leuke restaurantjes of meer actieve wandel- en fietstochten.

De Kinderdijk App geeft informatie over alles dat er te zien is in de omgeving.De Kinderdijk App geeft informatie over alles dat er te zien is in de omgeving.

Gratis Kinderdijk app

De app verrijkt de beleving van elke bezoeker en is gratis voor iedereen te downloaden. De app biedt de volgende functionaliteit:

  • Bekijk de interactieve kaart van Kinderdijk en zie vooraf wat er te beleven is.
  • Ontdek achtergrondinformatie over het gebied en de molens.
  • Lees informatie over alles wat er in de omgeving van Kinderdijk verder te beleven is.
  • Koop tickets voor de molens, de audiotour en de rondvaartboten Hopper (Hop-on en Hop-off vervoer) & Cruiser (30 minuten tour).
  • Bereid je voor op je bezoek aan Kinderdijk en navigeer erheen zodra je er klaar voor bent!

Download de app

Vragen over deze case study?

Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

Tim Nooteboom

Tim Nooteboom

partner & creative director

t.nooteboom@yipyip.nl

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

project manager

z.bebenroth@yipyip.nl