Digitaliseer en organiseer al je

Correctbook

notities

Schrijf oneindig in je Correctbook en wis wat je niet meer nodig hebt. Belangrijke notities bewaar je met de Correctbook app.

Correctbook voorziet honderd duizenden kinderen in ontwikkelingsgebieden van schrijfmateriaal

Correctbook helpt kinderen in ontwikkelingslanden aan goed schrijfmateriaal, dit doen ze door uitwisbare schriften te verkopen aan particulieren en bedrijven. Voor ieder verkocht schrift wordt er één naar een ontwikkelingsland gestuurd. Met iedere verkoop wordt er dus een kind geholpen.

Doordat de schriften uitwisbaar zijn zijn ze keer op keer te gebruiken. De pennen die erbij geleverd worden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook zijn er verschillende pagina’s beschikbaar. Van gelineerde pagina’s tot ruitjes en zelfs agenda’s en to-do lijsten. Omdat het schrift uitwisbaar is ontstond de noodzaak om belangrijke notities te kunnen bewaren, hier voorziet de Correctbook app in

Over dit project

Platforms

web
mobile

Klant
Correctbook Europe

Beschikbare links

Release
2023

Scanner app in Correctbook stijl

De stijl van het merk volledig doorgevoerd in een functionele app

Ontwerpen aan de hand van een huisstijl handboek

Correctbook heeft een sterk merk, met een krachtige propositie en idem huisstijl. Binnen het handboek van Correctbook worden vele elementen beschreven die we konden gebruiken binnen ons UX / UI design. Dit vereenvoudigde het creatieve proces. We hebben veel gebruik gemaakt van de offline elementen omdat de om de app als een fysiek product te laten aanvoelen. Zo vindt de app écht aansluiting met alle bestaande touchpoints.

Van tekstueel concept naar ontwerp en testbaar prototype in één week

In eerste instantie zijn we aan de slag gegaan met het tastbaar maken van het concept en de visie die Correctbook met de app had. Aan de hand daarvan konden we snel iteraties maken naar een design-fase waarin we binnen één week al een testbaar prototype hebben kunnen opleveren. De reactiesnelheid van het Correctbook team heeft hier een grote bijdrage aan geleverd.

Meertaligheid vanaf het begin

Duurzaamheid richt zicht niet enkel op Nederland dus vanaf het begin was al duidelijk dat we een internationale app zouden gaan neerzetten. Van meertaligheid in de app tot-en-met de inrichting van een wereldwijde App Store (met vertaalde screenshots).

Op dit moment is de app volledig beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans én Duits. Ook kunnen er eenvoudig op een later moment nieuwe talen worden toegevoegd, daar hebben we zelfs bij de keuze van lettertypes al rekening mee gehouden.

Multi-platform Flutter gecombineerd met Native talen

Het beste van twee werelden

Snelle multi-platform ontwikkeling met Flutter

Flutter is een open-source framework van Google en we zijn al jaren fan van de mogelijkheden en de potentie er van. Met Flutter kunnen ontwikkelaars een app sneller (ten op zichte van Native ontwikkeling) naar zowel iOS als Android brengen. We ontwikkelen dan ook al sinds 2019 actief met Flutter, waarvan ook veel van onze apps reeds te vinden zijn in productie op de App Store en Google Play.

Over het algemeen zit de workload bij het ontwikkelen van apps in het ontwikkelen van de views, de visuele weergave van data en knoppen in de verschillende schermen van een app.

Flutter heeft veel gedaan om deze workload te verlagen en zorg voor één (technische) laag die zowel op iOS als Android kan worden gebruikt. Apps waarbij de interface de grootste rol speelt zijn dan ook enorm geschikt om te maken met Flutter.

Dit is dan ook de reden dat we voor de Correctbook app ook hebben gekozen voor deze techniek. De app bestaat immers uit veel verschillende schermen, met overzichten van: afbeeldingen, mappen, lijsten en invulvelden die er voor zorgen dat op elke telefoon de gemaakte scans op de juiste manier georganiseerd kunnen worden.

Afbeeldingen maken en bijsnijden in de platform-specifieke programmeertaal

Het scannen van een afbeelding is een technisch complex proces. Voor de gebruiker is het ook zeer belangrijk dat de notities (die vaak belangrijke informatie bevatten die ze voor langere tijd willen bewaren) goed leesbaar in beeld gebracht en bewerkt kunnen worden.

De scanner functionaliteit is vrij uitgebreid en betreft: het fotograferen van een pagina, bijsnijden van de pagina, veranderen van het perspectief, toepassen van filters en het draaien van de afbeelding.

Het is van belang dat deze feature op elke telefoon werkt en ook geen tussenkomt van andere libraries heeft. Daarom hebben we gekozen voor een Native implementatie (Swift & Kotlin) binnen Flutter voor dit specifieke onderdeel. Deze combinatie is zeer krachtig en behoudt op alle andere schermen en features het volledige schaalvoordeel.

Samen van jouw visie een applicatie maken?

Van webapplicaties tot mobile apps, alle software ontwikkelen we op maat.

Specifiek op zoek naar een app developer? Of juist naar een all-round partner die helpt bij een digitale transformatie? Kom gerust een keer op de koffie in Rotterdam voor een vrijblijvend gesprek! We zijn altijd enthousiast en gemotiveerd om te praten over nieuwe ideeën en concepten.

Kennis maken?