Leren tappen met de Heineken

Draught Competition app

.

Heineken is wereldwijd te vinden in de horeca. In Nederland alleen al vind je het biermerk op ongeveer 20.000 locaties, waar natuurlijk overal wordt gestreefd naar het serveren van een perfect getapt Heineken biertje.

Heineken traint barpersoneel door het hele land om de tapkwaliteit structureel te verhogen.

Het Heineken Experience team biedt taptrainingen aan professioneel barpersoneel om te zorgen dat ze hét perfecte Heinekenbiertje leren tappen. Star Quality wordt dit genoemd.

De taptraining bestaat uit een toelichting op het tap ritueel, er wordt uitgebreide productkennis gegeven en advies over de tap kwaliteiten van de deelnemers. Aan het eind van het trainingsdeel volgt een spannende tapwedstrijd waarin deelnemers tegen elkaar strijden om de felbegeerde eer van het best getapte biertje. Welke deelnemer gaat er vandoor met een Heineken prijs en eeuwige roem?

De Draught Competition app ondersteunt het personeel in het geven van deze training en organiseren van de bijbehorende wedstrijd.

Second screen

Om alle deelnemers te betrekken bij de training

Meer spanning en inzicht

Om de spanning tijdens de wedstrijd te verhogen en het scoreverloop inzichtelijk(er) te maken maken we gebruik van een second screen. De Flutter app maakt een real-time verbinding met een door ons speciaal ontwikkelde back-end via een real-time socket verbinding. Deze technologie zorgt ervoor dat wijzigingen onmiddellijk op het scherm zichtbaar zijn, waardoor interacties op de smartphone direct worden weergegeven op het tweede scherm. Het enige dat vereist is voor het tweede scherm is de beschikbaarheid van een webbrowser-apparaten zoals een 12.9-inch iPad of een grote laptop zijn net zo effectief als een televisiescherm.

App ter ondersteuning van de tapwedstrijd

Om te zorgen dat de trainers een goede beoordeling kunnen geven van alle biertjes hebben we de Draught Competition app ontwikkeld.

Trainer met second screen

De second screen functionaliteit biedt de trainer de mogelijkheid om de stappen die de deelnemers doorlopen op een heldere manier aan de groep te presenteren. Elke deelnemer wordt gevraagd zijn of haar naam in te voeren, waarna het systeem willekeurig een deelnemer selecteert voor de tapbeurt.

Tappen maar!

Het perfecte biertje omvat diverse criteria. Van de hoek van het glas tot en met het serveren met een glimlach. Met een eenvouige invoer door middel van afvinken kan de trainer in vijf stappen de deelnemers scoren. Door de snelle invoermethode kan de trainer dit tijdens het tappen in real-time doen.

Uitslag van de tapmaster

Met de app kunnen trainers aangeven en toelichten wat er goed en fout ging tijdens het tappen. vervolgens wordt er een score berekend, en aan de groep getoond op de second screen.

Competitief element

Alles voor de winst

Ranglijst van deelnemers

Na afloop van elke tapbeurt is er een moment waarop de trainer alle relevante vragen kan beantwoorden. De trainer heeft op de app een handig, up to date overzicht van de ranglijst. Vervolgens wordt de behaalde score van elke deelnemer weergegeven op een groot scherm in de vorm van een ranglijst. Dit geeft een competitief tintje aan de challenge en maakt de groepsdynamiek van de deelnemers.

App design

Specifiek gericht op de context van een training

Efficiënt en snel

Het app design is zodanig geoptimaliseerd dat trainers efficiënt en snel door de verschillende stappen van het beoordelingsproces kunnen navigeren. Dit is van cruciaal belang, vooral wanneer er een groot aantal deelnemers, bijvoorbeeld 10, na elkaar aan de beurt komt om hun tapvaardigheden te demonstreren. Het app design is ontwikkeld door Strakzat, een Rotterdams bureau en jarenlange partner.

Dashboard

Inzicht in alle data die de app genereert

Taptrainers managen

Het systeem bevat tevens een klein dashboard om de verschillende taptrainers te managen. In 2024 zullen we dit dashboard verder ontwikkelen met gedetailleerde statistieken en inzichten specifiek voor Heineken.

Op deze manier kunnen trainers bij herhaalbezoeken nauwlettend volgen of het barpersoneel (gemiddeld genomen) vooruitgang boekt of juist achteruitgaat. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om gerichte trainingen aan te bieden voor bepaalde aspecten van het serveren, om zo de kwaliteit van de service te verbeteren.

YipYip als gespecialiseerde ontwikkelaar van zakelijke bedrijfsapps

Redenen om te kiezen voor YipYip als app developer

  • Veel ervaring met het publiceren van interne apps, met publicatie in een Private App Store omgeving of binnen de kaders van Enterprise licenties.
  • Focus op hetgeen er toe doet, we lossen problemen op die daadwerkelijk efficiëntie verbeteren. Daarbij streven we altijd naar een duurzame verbetering en niet enkel een “quick fix”.
  • We ontwikkelen niet alleen mobiele apps maar ook alle infrastructuur eromheen die nodig is om de app te laten functioneren, denk daarbij aan back-end ontwikkeling of front-end.
  • YipYip werkt met Amazon Web Services (AWS) of Google Cloud Platform (GCP) als cloud-provider voor de hosting van applicaties. Deze platforms bieden ons de mogelijkheid om gebruik te maken van hun uitgebreide schaalmogelijkheden, waardoor we in staat zijn om onze applicaties efficiënt te schalen naargelang de behoeften van onze klanten.
  • YipYip is een ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerde ontwikkelaar en daar zijn we erg trots op. De certificering betekent dat we strenge internationale normen volgen voor informatiebeveiliging en gezondheidsinformatiebeveiliging, waardoor onze klanten erop kunnen vertrouwen dat de gegevens van hun apps en web-applicaties veilig zijn bij ons.

Samen van jouw visie een applicatie maken?

Van webapplicaties tot mobile apps, alle software ontwikkelen we op maat.

Specifiek op zoek naar een app developer? Of juist naar een all-round partner die helpt bij een digitale transformatie? Kom gerust een keer op de koffie in Rotterdam voor een vrijblijvend gesprek! We zijn altijd enthousiast en gemotiveerd om te praten over nieuwe ideeën en concepten.

Kennis maken?