De

Maritiem Museum app

voorziet bezoekers van informatie en souvenirs.

Bezoekers voorzien van contextuele informatie en digitale souvenirs.

Maritiem District

De Rotterdamse haven begon ooit in het Maritiem District – midden in het centrum – daar waar nu het Maritiem Museum gevestigd is. Logisch dat een historische, interactieve tour zich ook daar afspeelt. In speciaal ontwikkelde 'tijdkijkers' en 'luisterbuizen' is de smartphone app de drager van bijzondere filmpjes, foto's en verhalen over de maritieme geschiedenis.

De app is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar, schip Ahoy!

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Maritiem Museum

Release
2017

Interactieve tours

Meerdere rondleidingen beschikbaar in de app

Er zijn twee tours om te ontdekken: een rondleiding door de haven en een audiotour door het gebouw. Beide bieden ze de gebruiker een andere beleving.

Maritiem Museum Haven

Door een plattegrond met GPS-locatie vinden bezoekers hun route op de kade en steigers van de museumhaven. Daar staan ook ‘luisterbuizen’ op de route, om audio af te spelen, en ‘tijdkijkers’, die de museumhaven - door film en animatie - naar vroegere tijden transformeren. Er kunnen QR-codes gescand worden om de verhalen van de museumschepen en –kranen te ontdekken. Allemaal met uitzicht op het Maritiem District, de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.

Omdat deze tour zich buiten afspeelt is deze ook te gebruiken als het museum gesloten is. Audiotour binnen

Verder bevat de app een audiotour voor binnen in het museum. Het Maritiem Museum beheert een maritieme collectie, die behoort tot de wereldtop. In deze tour vertellen medewerkers persoonlijke verhalen over objecten uit het museum. Van de papierrestaurator tot een vrijwilliger, van een marketeer tot de algemeen directeur.

Doelstelling van de app

Met het aanbieden van interactieve tours zet het Maritiem Museum zichzelf op de kaart als innovatief museum en kunnen gebruikers de verhalen over het maritieme verleden van Rotterdam op een verrassende, nieuwe manier ontdekken. Door een digitaal souvenir mee naar huis te nemen leeft het verhaal ook daar verder, als bagage van een inspirerend museumbezoek.

Hoe werkt het?

De werking van de tour.

Stap 1

Zoek QR-codes in de museumhaven.

Stap 2

Druk op de knop onderin de kaart.

Stap 3

Scan de QR-code en krijg direct de juiste informatie.