Leer de stad (beter) kennen en beleef de stad als een local met

Rotterdam Routes.

Logo Gemeente Rotterdam

YipYip ontwikkelde in opdracht van de Gemeente Rotterdam (in samenwerking met diverse partijen) de app: Rotterdam Routes. Deze wandelroute app leert je de stad beter kennen, je wordt aan de hand meegenomen door een echte Rotterdammer die je alle ins-en-outs van de stad vertelt.

De app geeft turn-by-turn navigatie en leidt je langs bekende highlights en verborgen parels van de stad.

Mobiele audiotour

Elke route heeft zijn eigen audiogids, waardoor je de route kan lopen zonder steeds op je telefoon te hoeven kijken. De app houdt je met behulp van push-notificaties op basis van je locatie op de hoogte of er actie ondernemen kan/moet worden bij bijvoorbeeld beschikbare highlights. De teksten en de route zijn tijdens het lopen ook te raadplegen op je telefoon.

De app is meertalig, zowel de audiogids als de teksten zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels, ideaal voor toeristen of dagjesmensen!

Samenwerking

De app is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Mothership (concept), Zicht online (vormgeving), BRAND (content & communicatie) en VideoWerkt (video).

Rdam Routes

Ontmoet de gidsen en hun favoriete routes

De app bevat meerdere routes, elk met een eigen thema en eigen Rotterdamse gids

Creatief Noord

Routes door Rotterdam Routes van Rotterdam Routes Routes van Rotterdam Routes
Roos Roffa Guide

Roos Roffa

Blogger, Creatieve ondernemer, Ontwerpster
 

In het Oude Noorden vind je het Rotterdam zoals het ooit was. Levendige straatjes, monumentale panden en de Noordsingel. Het is de geboorteplaats van Willem de Kooning, maar ook van de Swan Market en vele creatieve ondernemingen. De buurt is een broedplaats van creativiteit. Roos Roffa, zelf ondernemer, laat je de leukste adressen in Noord zien.

Burgemeesterroute

Routes door Rotterdam Routes van Rotterdam Routes Routes van Rotterdam Routes
Aboutaleb Gids

Burgemeester Aboutaleb

Trotse inwoner en bestuurder van Rotterdam
 

Burgemeester Aboutaleb laat je zijn wereldstad zien. De stad van initiatieven en waar telt waar je naartoe wilt en niet waar je vandaan komt. Vaak ongepolijst en voortdurend in ontwikkeling, maar altijd rechtdoorzee en recht voor zijn raap. Dat is het mooie aan Rotterdam.

Rotterdamse iconen

Routes door Rotterdam Rotterdam Routes Rotterdam Routes
Guides Rdam Routes

Erik van Broekhuizen

Cultuurkenner en architectuurliefhebber
 

Erik leidt je als echte Rotterdammer door de stad langs straatnamen, gebouwen en standbeelden die horen bij grote Rotterdammers uit verleden en heden. Luister op de plek waar deze iconen werden geboren, woonden, werkten, vochten of worden geëerd naar hun verhaal. Van denker Erasmus tot bokser Bep van Klaveren. Van admiraal Witte de With tot dichter Jules Deelder. Wist jij dat een Rotterdamse herbergier de eerste Nederlander was die rond de wereld voer?

Oud & nieuw Rotterdam

Routes door Rotterdam Rotterdam Routes Rotterdam Routes
Guides Rdam Routes

Hasna El Maroudi

Journaliste, columniste en modevormgeefster
 

Hasna leidt je van archeologische vondsten naar trendy vintagewinkels. Langs de paleizen van de wederopbouw naar het Soho van Rotterdam. Hasna toont je de soms verborgen Rotterdamse geschiedenis, verbonden met het hier en nu. Wist jij dat de Laurenskerk het enige middeleeuwse gebouw is van Rotterdam?

Natuurlijk Rotterdam

Routes door Rotterdam Rotterdam Routes Rotterdam Routes
Guides Rdam Routes

Dore van Duivenbode

Schrijfster en presentatrice
 

Dore laat je de groene kant van Rotterdam zien. Volg haar langs de groene loper dwars door het centrum van Rotterdam. Onderweg vertelt Dore je het verhaal bij bijzondere bomen, oude parken en nieuwe stadsnatuur. Vindt rust in verborgen groene oases, stort je in de hectiek van de Markthal. Wist jij dat een oude boom in het centrum van Rotterdam werd omgedoopt tot ‘graf van de onbekende dichter’?

Echt Rotterdams

Routes door Rotterdam Rotterdam Routes Rotterdam Routes
Guides Rdam Routes

Ari Deelder

Regisseuse, scenarioschrijfster en DJ
 

Ze neemt je mee door kleurrijke straten en obscure stegen. Langs de voor- en achterkant van de stad. Bruine kroegen, bijzondere winkels en bekende straten. Ze vertelt je het verhaal bij haar meest én minst favoriete plekken. Ontdek Rotterdam in contrasten. Wist jij dat langs de Binnenweg meer dan 50 kapperszaken zijn te vinden?

Gratis te downloaden

Rotterdam Routes is gratis te downloaden in de App Store en Google Play

Vragen over deze case study?

Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

Tim Nooteboom

Tim Nooteboom

partner & creative director

t.nooteboom@yipyip.nl

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

project manager

z.bebenroth@yipyip.nl