Link sharing made social

Knowies app

.

Met Knowies ontdek en organiseer je kennis over jouw favoriete onderwerpen.

Orde scheppen in de chaos

Mensen verzamelen door de jaren heen ontzettend veel informatie en vergaren daarmee enorm veel kennis. Met Knowies kan je al deze kennis eenvoudig delen met je vrienden, familie, collega's of gewoon: iedereen!

Knowies is een Rotterdamse startup waarvoor we aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen van een universele (iOS & Android) mobiele app voor smartphones.

Het idee is dat je content van derden op kan slaan om het op een later moment te bekijken of terug te kunnen vinden. Dit wordt gedaan aan de hand van links / URLs. Nadat een link is opgeslagen kan deze verrijkt worden met een betere titel/omschrijving en tags.

Over dit project

Platforms

mobile

Klant
Knowies

Release
2020

Bewaar al je digitale links op één plek

Er zijn verschillende mogelijkheden om links toe te voegen.

Desktop

Via de desktop kunnen gebruikers simpelweg naar de website om daar hun content toe te voegen of de extentie van een browser te gebruiken.

Mobiele app

Voor de mobiele app die we hebben ontwikkeld hebben we het mogelijk gemaakt dat de door de gebruiker gekozen browser direct content kan opslaan in de Knowies app. Dit doen we middels de welbekende deel functionaliteit.

Gebruikers worden na het delen direct naar de app geleid om daar vervolgens hun content definitief toe te voegen met de juiste collectie en tags.

Kopiëren van een link

Ook het kopiëren van een link op het klembord van de smartphone wordt afgevangen. Zodra een gebruiker een link kopieert wordt dit herkent wanneer de app wordt geopend. Vanaf dat moment wordt de vraag gesteld of iemand de link ook direct wil toevoegen of niet.

Verzamel, deel en ontdek content

Gebruikers krijgen de volledige vrijheid om hun opgeslagen content te ordenen

Collecties

Gebruikers kunnen links opslaan in collecties. Collecties zijn mappen die ze voor zichzelf (privé) of voor iedereen (openbaar) beschikbaar stellen.

Community

Je kunt via Knowies niet alleen je vrienden volgen, maar ook interessante mensen die vaak links delen van onderwerpen waar jij persoonlijk óók interesse in hebt. Zo raak je meer persoonlijk geïnspireerd dan op sociale media – waar het vooral om de cliks draait.

Voor content die in de community (openbaar) beschikbaar is kan er ook een reactie of like worden achtergelaten. Dit zorgt er voor dat er soms heel interessante gesprekken plaatsvinden op het platform.

Netwerk

Het netwerk is een integraal onderdeel van Knowies. Binnen het netwerk kun je gerelateerde content types vinden.

Metadata toevoegen aan links

Omschrijving

Een treffende omschrijving geeft aan waarom je bepaalde content hebt opgeslagen en gedeeld. Dit geeft context voor als je op een later moment informatie terugzoekt.

Tags

Links kunnen voorzien worden van tags. Het voordeel van tags is dat ze collecties overstijgen en dus ook in meerdere tags kunnen voorkomen.

Groepen

Links kunnen ook worden gedeeld in groepen. Dit kunnen zelfgemaakte groepen zijn van vrienden of collega's, maar ook groepen die ontstaan op het platform. Zoals: fans van een specifieke voetbalclub of een bepaald merk.