Zorg app ontwikkelaar

In de afgelopen jaren heeft YipYip verschillende zorg apps ontwikkeld voor diverse zorginstellingen. We ontwikkelen graag apps voor deze sector omdat we hiermee apps kunnen maken die direct onder het label MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) vallen. Het resultaat is altijd een app of game die het leven van een gebruiker mogelijk iets beter maken.

Domein experts

Omdat zorg projecten vaak op een zeer specifieke doelgroep zijn gericht, met een bepaalde ziekte of aandoening werken we graag met domein experts. Bij YipYip werken immers geen artsen of doktoren waardoor we heel graag samenwerken met mensen die bijvoorbeeld alles weten van medische gebieden zoals: afasie, doofheid, groeistoornissen of het leren van gebarentaal.

Zorg app laten maken?

Zorginstellingen die door ons een app laten maken bedienen we meestal met een native gecompileerde app. Het is afhankelijk van de specifieke wensen of we ook gebruik kunnen maken van cross-platform oplossingen zoals Flutter, React Native of een Webapplicatie. We gaan graag in gesprek over de te behalen doelstellingen en geven ook graag ons advies.

NEN 7510 gecertificeerde apps

Vanwege de gevoelige data die er wordt verwerkt binnen zorg apps hebben we ons laten certificeren voor de ISO 27001 en voor de NEN 7510. De ISO zijn een set maatregelen die internationaal gelden waarbij de NEN zich specifiek richt op de Nederlandse markt, de NEN 7510 staat voor: Informatiebeveiling in de zorg.

We worden jaarlijks geaudit door een externe organisatie die alle maatregelen naloopt op inconsistenties en correcte uitvoer.

Applied game laten maken voor de zorg

Er zijn veel problemen die met een applied game op te lossen zijn, ook in de zorg. De applied games die wij ontwikkelen voor de zorg zijn veelal gericht op motivatie of gedragsverandering bij jonge kinderen.

Intrinsieke motivatie

Een van de belangrijkste aspecten is dat gebruikers van de game intrinsiek gemotiveerd worden, dit proberen we te bewerkstelligen aan de hand van verschillende modellen. Op deze manier beklijft de game zo goed mogelijk en kan dit potentieel voor (langdurige) gedragsverandering zorgen.

Gamification

Een andere vorm die we zo nu en dan eens toepassen is het gamified maken van een mobiele zorgapp. De uitdaging zit bij gamification in het toevoegen van waardevolle componenten, uit onderzoek blijkt dat het simpelweg toevoegen van badges, competitie en sociale componenten niet per se leidt tot meer engagement. Laat staan tot gedragsverandering.

Denk je na over het gamificeren van je zorg app? We denken graag mee of dit mogelijk is en wat de beste methode is.

App of web-applicatie laten maken?

We zijn altijd enthousiast en gemotiveerd om te praten over nieuwe app ideeën, toffe platform concepten of andere business opportunities. Kom gerust een keer langs voor een vrijblijvend gesprek en een bak koffie!