App ontwikkelaar van tools

We bouwen regelmatig toepassingen met een zeer specifiek doel, deze digitale gereedschappen noemen we tools. Het zijn toepassingen om iets snel te kunnen uitvoeren, denk hierbij aan een toepassing om snel toegang te krijgen tot je zakelijke orders of je een mooie digitale tour / rondleiding aan te bieden (zoals Rotterdam Routes).

Soms zijn het zakelijke apps — voor intern of extern gebruik —, apps voor kinderen maar het kunnen ook zorggerelateerde toepassingen zijn die juist patiënten verder kunnen helpen in hun therapie of revalidatie.

Kies je doel

Het belangrijkste bij het ontwikkelen van een tool is: met welk doel ontwikkel je de tool? Wil je enkel mensen op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen rondom bepaalde onderwerpen of de status van een bestelling, dan ontwikkelen we een andere tool dan als we het hebben over een compleet soiaal platform waar interactie juist centraal staat.

We ontwikkelen apps zowel voor de grootste mobiele platformen: iOS en Android als voor de browser van desktop computers. We denken altijd platform onafhankelijk en zoeken altijd de beste oplossing voor de eindgebruiker.

Winnaar van diverse awards

YipYip heeft de in de voorbije jaren verschillende awards gewonnen waaronder de felbegeerde Lovie Awards en de lokalere Dutch Interactive Awards. Laatstgenoemde hebben we gewonnen met onze KCT app, in de categorie: tools.

Tool app laten maken

Tools beschouwen we als nuttige applicaties die gebruikers zelfstandig in staat stellen om een bepaalde taak sneller of beter uit te voeren. Dit kunnen taken zijn die ze al uitvoeren maar waar het proces kan worden verbeterd of juist iets compleet nieuws.

Wandelroute apps & digitale audiotours

YipYip heeft al diverse apps ontwikkeld voor musea, culturele instellingen, beheerders van natuurgebieden en gemeenten. Voor deze klanten ontwikkelen we regelmatig wandelroute apps en digitale audiotours. Deze applicaties kunnen zowel worden gemaakt voor indoor als outdoor gebruik.

Deze apps worden vooral ingezet om gebruikers te informeren, digitale rondleidingen te geven of mensen te navigeren naar specifieke plekken of routes — al dan niet met volledige audio ondersteuning. Route apps kunnen ook worden ingezet om als extra verkoopkanaal te dienen voor musea of om andersinds een gebied te promoten.

Tracken van gezondheid

Een andere soort hulp app zijn apps waarin gebruikers data kunnen bijhouden of automatisch laten tracken, dit gaat dan niet alleen om medische apps. Of het nu gaat om het bijhouden van dagelijkse gewoonten (bijhouden van eten bijvoorbeeld) of beweging, een mobiele app kan beide faciliteren. Door gebruik te maken van slimme push-notificaties en algoritmes bepaalt de app wat het meest ideale moment is om te vragen naar voortgang. Ook kunnen we door automatisch beweging te tracken gebruikers motiveren om hun doelen te behalen.

Overige soorten tools

Andere soorten apps in de vorm van een tool die we hebben ontwikkeld zijn bijvoorbeeld: fitness app, recepten app, navigatie app, to-do lijst app, nieuws app, weer app, wekker app, app voor persoonlijke ontwikkeling, camera app, Augmented Reality app enzvoorts.

Staat je idee of type app niet in de lijst? Neem gerust eens contact met ons op en we denken in een creatief gesprek graag mee!

App of web-applicatie laten maken?

We zijn altijd enthousiast en gemotiveerd om te praten over nieuwe app ideeën, toffe platform concepten of andere business opportunities. Kom gerust een keer langs voor een vrijblijvend gesprek en een bak koffie!