Een interactief kinderboek en luisterboek in één

Kwijt Weg Foetsie.

Over dit project

Klant

Intern

Merk

YipYip Kids

Release datum

December 2013

Samenwerking met oorspronkelijke illustrator

Samen met Lisa Boersen werkte Jort van der Jagt aan Kwijt Weg Foetsie, een kinderboek wat uitgegeven is door Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Jort van der Jagt heeft de zeer rijke illustraties verzorgt van dit avontuurlijke verhaal en dankzij ons Babel project is dit kinderboek nu ook als app te downloaden in de App Store.

Luisterboek

De app is een interactief kinderboek en luisterboek in één. De sfeervolle vertelstem brengt het verhaal echt tot leven en kinderen kunnen zelf met de app aan de gang, er valt op iedere pagina veel te ontdekken. De sfeervolle muziek versterkt het gevoel van het verhaal.

Van papier naar app

Om het verhaal geschikt(er) te maken om digitaal uit te brengen op tablets hebben we het boek verrijkt met zeer uitgebreide animaties, illustraties en er is veel interactie toegepast.

Website

Kwijt Weg Foetsie zal voornamelijk digitaal gepromoot worden. Daarom hebben we een website ontwikkeld en een perskit samengesteld. De simpele one-page website (appsite) waar de kernfunctionaliteit van de app staat omschreven en de trailer geven het gevoel van het boek goed weer.

Afbeeldingen

  Samenvatting

  "Foetsie ligt ver weg. Voorbij de Zeven Zeeën, bij de kust van Zuid-Amerika. Misschien kunnen Hanna en opa het pepermuntje nog inhalen voordat het voorgoed verdwenen is, maar dan moeten ze wel snel zijn. Opa pakt zijn wandelstok en samen roeien ze door de kamer het pepermuntje achterna. Onderweg vragen ze de weg aan iedereen die ze tegenkomen: de theepot, het peper- en zoutstelletje, het vaasje. Dat levert niet altijd bruikbare, maar vaak wel geestige informatie op."

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Nooteboom

  Tim Nooteboom

  partner & creative director

  t.nooteboom@yipyip.nl

  Paul Bierhaus

  Paul Bierhaus

  art director & sound designer

  p.bierhaus@yipyip.nl