Dinosauriërs zoals je ze nog nooit hebt gezien

Living Dinosaurs.

Over dit project

Klant

One-Go Events

Merk

Living Dinosaurs

Release datum

Februari 2014

Voor bezoekers van de expositie ‘Living Dinosaurs’ in het oude postkantoor aan de Coolsingel (Rotterdam) en dino enthousiasten heeft YipYip de Living Dinosaurs app ontworpen en ontwikkeld. De app bevat informatie over de dinosauriërs op de expositie en stelt bezoekers in staat om deel te nemen aan een interactieve speurtocht.

Speurtocht met iBeacon

Bezoekers kunnen deelnemen aan een interactieve speurtocht (quest) die werkt met iBeacons, kleine Bluetooth-zenders waarmee de locatie van de bezoekers zeer nauwkeurig kan worden bepaald. De beacons zijn bij verschillende dinosaurussen in het gebouw geplaatst.

Eerst wordt er een opdracht gegeven om bijvoorbeeld de enige tandeloze dinosaurus te vinden. Zodra deze gevonden is registreert de app dit automatisch en geeft een aantal vervolgvragen over de dino in kwestie.

Aan het einde van de speurtocht ontvang je een leuk aandenken.

Android

Om tevens zoveel mogelijk Android devices te ondersteunen en hen de mogelijkheid te geven te participeren in de quest kunnen dinosauriërs ook gescand worden met QR codes.

Dinopedia

De app bevat een Dinopedia, een kleine encyclopedie over alle dinosaurussen die op de expositie te vinden zijn. Informatie omvat niet alleen beeldmateriaal en algemene informatie maar ook leuke weetjes over de betreffende dino.

Interactieve informatie

De app stelt gebruikers (die niet mee willen doen aan de speurtocht) in staat om wel te registreren waar ze zich bevinden. De app geeft informatie over de dichtstbijzijnde dinosauriërs, deze informatie wordt opgehaald uit de Dinopedia.

Living Dinosaurs app

  Vragen over deze case study?

  Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

  Tim Nooteboom

  Tim Nooteboom

  partner & creative director

  t.nooteboom@yipyip.nl

  Paul Bierhaus

  Paul Bierhaus

  art director & sound designer

  p.bierhaus@yipyip.nl